Blogosz

MESE NINCS.

Széphalmi Örs

2008. február 09. 00:03 - BlogoszEditor

Romániai magyar újságírók netes szépségversenyére nevezte be szerény személyemet bizonyos illető - vagy neveztek bizonyos illetők -, aki(k) kiléte máig homályban maradt. De azért kösz.

Így néztem ki versenyzés közben: untitled.jpg

Az lett a végem, hogy negyvenkettőből nyolcadik lettem. Más algoritmus szerint (azaz ha a keményvonalas csalókat nem számítjuk) kábé hatodik.

Ami nagyon szívderítő. Mert azt jelenti, hogy ha a jó ismerőseim és a pajkos jobbkezem által generált szavazatokat leszámítom, akkor is vagy nyolc- kilencszáz ismeretlen ember adott le spontán voksot evidens szépségemre.
Szociológiai (tév)úton menve tovább könnyedén kiszámítható: mivel a Földön a humanoid lakosságon belül a hölgyek vannak többségben, e kilencszáz szavazatból mintegy nyolcszázkilencvenkilencet nyilván hölgyek adhattak le rám. (Akiket ezúton kérek fel, hogy hálám jeléül juttassák el hozzám fotós önéletrajzukat és telefonszámukat.) De a többi egy voksolónak is köszönöm szépen a támogatást.

A fődíjjal meg úgyis csak gondom lett volna (az ugyanis két repülőjegy, tetszőleges úticéllal). Hiszen már úgyis megvettem a repjegyet régebben, és eleve tudom, hova megyek.
Meg aztán Alanis Morrissette is már rég megmondta például, hogy milyen ironikus egy ingyenes utazást nyerni, amikor már úgyis kifizetted. ("Isn't it ironic ... It's a free ride when you've already paid".) Hánem?

Szóval eddig azt hittem (és az évek során sokan megerősítettek ebben a téveszmémben), hogy okos vagyok. Most kiderült, hogy szép.
Jaj, akkor kezdek elhülyülni?

Mert ha igen, az azt jelenti, hogy kvalifikáltam magam további voksolásokon való részvételre. Elhülyülve ideális lennék például a parlamenti választásokon való indulásra. Vagy pedig ezer ember támogatásával egy kis településen lehetnék polgármester. (Hülyén ugyancsak.)
Esetleg püspökké avanzsálhatnék ennyi vokssal. Vagy ha Liechtensteinben lemezt adnék ki és ennyien vennék meg, akkor az egyből platina.
Ezer szavazattal a mekkben lehetnék nemcsak a hónap, hanem az évtized dolgozója. Vagy egy jó közepes méretű részvénytársaságot zsebelhetnék ki, arra hivatkozva, hogy ezren választottak meg e felelős beosztásba.

Hiába no, egy ilyen történelmi diadal hatamas távlatokat nyit az ember előtt. De nem könnyű megbirkózni a siker gigantikus súlyával sem.
Megyek most, mert keresnek. A fentiek fényében ez vagy az impresszárióm lesz, vagy a pszichiáterem.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr922637782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vazek 2008.02.09. 13:33:30

Ha igaz a régi mondás-pedig igaz kell legyen, különben nem maradt volna fenn ilyen sokáig- miszerint az ember nem lehet egyszerre okos is meg szép is, akkor szerintem jobban jártál igy, hogy nem nyerted meg ezt a versenyt, egyrészt azért, mert a szépség ugye múlandó, s észre mégis csak nagyobb szüksége van az embernek, mint szépségre. Majd vásárol a feleséged egy festményt, ha szépre vágyik. Másrészt pedig ki tudja, nem-e billent volna meg a lelki egyensúlyod, ha bebizonyosodik, hogy nem csk okos vagy, hanem szép is, sőt a legszebb.... Na

Örs 2008.02.09. 13:41:35

Látom, ismét értetted a logoszt. Nagyszerű! :)

Alfer 2008.02.11. 09:09:29

Remélem megvigasztalódtál, mert az életnek vannak még apró ötömei is. Például:"Csikos csergén Csongor csalfa Csenge csüngő csecsén csámcsog", s ha már nincs repülőut magad is betársulhatsz. De ha attól félsz, hogy Csenge csecse csapda, akkor elmehetsz sörözni. Nem is értem, hogy nem érzel predesztinációt erre, hiszen nevdből egyetlen anagrammát lehet késziteni: Örs - sör, s ez még értelmesebb is mint a "pavtsi".Na, meg ne haragudj,csak szellemjárás van nálam.

Ani 2008.02.11. 10:31:11

Örs! Szerintem tényleg te vagy az abszolút nyertes! Messze verted a mezőnyt! Gratulálok! :)
süti beállítások módosítása