Blogosz

MESE NINCS.

Holding

2008. február 20. 20:35 - BlogoszEditor

Kinéztem az előbb: még ott van és jó kövér.
De persze hogyne lenne ott, amikor a fogyás csak pár óra múlva esedékes.

A mi időszámításunk szerint holnap hajnalban, öt óra után egy perccel kezd majd fogyatkozni a Hold. Amikoris vagy az ágyban leszek és alszom - ebben az esetben a holdfogyatkozásos témáról nem lesz több bejegyzésem, diszkréten elhallgatom.
Vagy mégis megnézem, s akkor az udvaron leszek. (A holdudvaron, persze.)

Ez utóbbi esetén demonstrálni fogok. Mégpedig azt tervezem megmutatni, hogy nem feltétlenül kell extra felszerelés az ilyen égi jelenségek megörökítéséhez. Minden, amit a nagy holdingok, vagy a kis szaküzletek kínálnak fotográfiai kiegészítőként, esetleg amatőrcsillagászati kütyüként, teljesen felesleges, ha valóban, önmagában véve az az egyetlen cél, hogy lefotózzuk a holdfogyatkozást. Egy egyszerű, köznapi digitális gépet fogok csak használni, s majd feltöltöm ide a képeket. Meg lehet majd nézni, hogy az ilyen készülékekkel is le lehet fotózni a fogyatkozást, csak tudni kell kezelni a legegyszerűbb gépet is.
Sőt, a tétel megerősítésére feldobom majd azokat a képeket is, amelyek arról a napfogyatkozásról készültek, amelyik térségünkben legutóbb látható volt. S ezekhez a fotókhoz szintén nem használtam mást, mint egy egyszerű digitális gépet.

Úgyhogy: pápápápáááám, prrrodukcióóó!

(Viszlát holnap!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr472637787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása