Blogosz

MESE NINCS.

Rendőrökkel a tilosban

2010. március 13. 15:38 - BlogoszEditor

Ha valaki esetleg arra gondolt a cím olvastán, hogy valami vad orgiáról következik beszámoló, az tévedett nem tévedett.
Ugyanis valóban perverzió már az, amit a rendőrök csinálnak. A voyeurizmus pikáns csúcsa, hogy gyakorta lesben állnak, kukucskálnak. Leselkedve várják, hogy kire csaphatnak le. Lényegében már évtizedek óta téma ez is, a lakosokat zavarja a sok kukucsi, a rendőrök meg csak csinálják tovább. Mintha valami peep show-ban lenne vendégművész a közlekedés összes résztvevője. Az ablak másik oldalán pedig egyenruhások nyála folyik, s amikor már nem tudják visszatartani magukat, akkor rávetik magukat a lesből egy-egy áldozatukra. Annyi a különbség, hogy a végén nem ők fizetnek, hanem azok, akiket néztek.

Legutóbb pár hete, a megyei rendőrfőnök tavalyi évet értékelő sajtótájékoztaóján vetettük fel, hogy meddig tart még ez a sok rendőri erkölcstelenkedés. Ügyesen megoldották a válaszukat: letagadták az egészet. Hogy "nem is lesből büntetnek". Mi meg mondtuk, "dehogynem". Ők: "á, dehogy". Mi "de igen". Ők: "nem".
Szóval kommunikációban is erősek...

Ráadásul a közlekedési szabályokat sem tartják tiszteletben a rendőrök. Ott parkolnak az autóikkal, ahol akarnak, sokszor nem is jeleznek induláskor, letéréskor, a hülye hangosbeszélőikből bunkó stílusban reccsennek rá sokszor a polgárokra, akik frászt kapnak a fél méter közelségben megszólaló égi hangoktól, nem mutatkoznak be rutinvizsgálatkor, s sokan még a közlekedés irányításakor is összevissza csápolnak, s még idegesen rázkódnak is, ha az autós szerintük nem elég gyorsan reagál a dél-kínai tájszólásban előadott jelbeszédükre - ahelyett, hogy a szabályszerű mozdulatorokkal dolgoznának. Nem beszélve arról, hogy azért is büntetnek másokat, amit ők maguk is elkövetnek.
Ez utóbbira itt egy friss példa Váradról, tegnap fényképeztem.

copy-of-dsc00180.jpg

Már hetek óta figyelem, ahogy - a képen is látható módon - a vasúti pályaudvar előtt, a buszmegállók mögött állnak meg rendszeresen az autójukkal, s lazásan rutinellenőrzéseket végeznek ott. Mindenféle kihágásokért büntetnek ott várakozva. Pedig eleve ők is tilosban állnak.
Érdekes: máskor azért szokták büntetni az autósokat, mert azok ugyanott állnak meg néha, ahol most (és még sokszor) maguk a rendőrök. Merthogy valóban: ott totál tilos a megállás, nemhogy az órákig parkírozás. Másoknak. De akkor pont a közlekedési rendőröknek nem?
Arról nem is beszélve, hogy ha ott megállsz az autóddal, megbüntetnek, viszont amikor a zsaruk oda parkolnak, akkor ugyanott állítják meg, ugyanoda terelik le a kipécézett autókat. Még kedves tőlük, hogy nem sóznak azonnal a nyakukba büntetést a kiválasztott autósoknak amiatt is, hogy tilosban állnak meg. Igaz, hogy a rendőr utasítására, de akor is tilosban, sajnálják.
Hiszen a törvény, az törvény. Ha a polgárokról van szó. Ha viszont a rendőrökről, akkor az egészen más. Ők éppen szolgálatban vannak, küldetésben, mint Chuck Norris. Eksön. Ők tehát oda állnak, ahova akarnak.

copy-2-of-dsc00180.jpg

A múltkor láttam egy fotót, amint Bukarestben a tilosban parkoló járműveket elszállító kisteherautó épp egy rendőrkocsit visz el. Nagy a gyanúm, hogy egy valami Photoshop-poén lehetett. Kár. Olyan természetesnek kellene lennie egy ilyen jelenetnek. Mint amennyire ma még mindig az a természetes, hogy a rendőrség sok tekintetben változatlanul önkényeskedő milícia.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr822638000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása