Blogosz

MESE NINCS.

Lógó

2011. április 29. 17:30 - BlogoszEditor

Új védjegyet ajánlanék Romániának. A régi országlogóról már úgyis rég kiderült, hogy lopott.

Itt van ez. Tegnapelőtt fotóztam Nagyváradon. Április 29-e van, húsvét is elmúlt már - de a Mikulás még mindig mászik az egyik ház homlokzatán. Reménytelenül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgyhogy legyen ez a lógó az új logó.

És most tekintsünk el attól, hogy az egész ronda, úgy, ahogy van. Legalábbis engem a téli ünnepek tájékán is zavar az ilyen mászó miki. Mert semmi köze az ünnepkörhöz. Disszonáns, mű, téves, hazug. Még csak a Mikulás maga sem valami - olcsó, kínai - kötélhágcsón szokott felmászni, s nem a ház fala jelentette kihívást legyőzve jut a tetőre. Legalábbis úgy emlékszem, mintha inkább valami rénszarvasok, meg repülés lenne a dologban. No, de mondom, hagyjuk is most ezt az aspektust. Bár a maga hamisságában máris jellemző.

Attól lesz igazi viszont, hogy odabiggyesztette valaki ezt az ízléstelenséget, s szegénnyel azóta sem törődött senki - olyannyira nem, hogy az már röhejes. Még december 6-a előtt kezdte meg a mászást, s azóta is ott erőlködhet. Ma már egy szál pólóban járhattam a csodájára, szinte a nagy nyárban ellenőrízve, hogy még mindig ott van-e ez a téli hamisság. Hát ott, persze.

Mindent elmond ez a lógva hagyott, giccses figura a környezetéről is tehát.

Országlogónk szimbolisztikájának kibontása ilyenformán ez:

- sok a lógás,

- semmi sem történik időben,

- végül nem is jutunk sehova,

- a kitűzött célt így sosem érjük el,

- maradunk, ahol vagyunk,

- múltidő az egész, ami nekünk jelennek tűnik,

- aki látja ezt, csak nevet, vagy szánakozik,

- ráadásul giccsesen vagyunk elmaradottak,

- ha mégis odaérnénk, ott már rég nincs semmi,

- de igazából nem is érdekel senkit,

- valaki egyszerűen így felejtette ezt az egészet,

- s még ez is csak keveseknek tűnik fel.

 

Welcome to Romania!


 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr672865027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tough 'n' weird 2011.04.30. 20:25:50

Ohhh, naaaa!!! Ne legyél már ilyen pesszimista! S különben is a Mikulásnak majd segít Rudolph (tudod, Rudolph the red-nosed reindeer) felmászni, vagy leszedi (vagy lerugja, ha rossz napja van :)) :P

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2011.05.01. 04:51:00

@tough 'n' weird: Pesszimista? Ha nem tudnám, melyik országban élsz, azt hinném, hogy nem tudom, melyik országban élsz. Csak nézz körül. :P
Rudolph meg épp azért nem jön, mert ez a mikulás mással közlekedik. Nem is hallott Rudiról. :)

tough 'n' weird 2011.05.01. 20:31:46

Igen, en is itt elek, de gondolj bele, itt legalabb van action :)), mindig tortenik valami. Ha, mondjuk, Svedorszagban elnel halara unnad magad :D, az lenne a honap hire, hogy valaki eldobott egy cigarettacsikket (az is a mi fajtank lenne :) ) Szoval, szedd csak ossze a jo dolgokat is es irj egy bejegyzest arrol is :P

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2011.05.01. 20:48:47

@tough 'n' weird: Kösz, de nem dolgozom megrendelésre.
Hát, amúgy nem tudtad valami meggyőzően kimagyarázni a dolgot, nem sikerült. :D Viszont azt nem is tudtam, hogy Románia ügyvédjévé léptél elő (vagy vissza). :P De azért gratulálok, ha neked ez tetszik. Enjoy! :)
süti beállítások módosítása