Blogosz

MESE NINCS.

Ki velünk? Hazudnak mind. De valami van mégis...

2013. február 18. 16:42 - BlogoszEditor

Valami csak lehet ebben a dologban. Pedig először nem tudtam eldönteni, ezúttal ki hazudik: az RMDSZ, amelyik azt állítja, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának zárt ajtók mögött tartott budapesti ülésén Szász Jenő felvetette az erdélyi magyar lakosság kitelepítésének lehetőségét, vagy Szász maga, aki teljesen tagadta ezt, amikor felhívtam és rákédeztem. Aztán rájöttem: mindketten hazudnak. Nyilván. Dehát mi mást is várnánk tőlük...

És azóta árnyalódott is a kérdés, több részletet tudni már. Tehát arról van szó, hogy a szóban forgó fórumon Szász Jenő (az MPP volt elnöke, Kövér László kegyeltje, akit a Fidesz által Erdélyben létrehozandó úgynevezett Nemzetstratégiai Intézet vezetőjének tettek meg, miután a pártpolitikából félrerakták) beszámolót tartott arról, mi is lesz a Nemzetstratégiai Intézet feladata. Ezek között állítólag megemlítette, hogy kidolgozzák azt a tervet, amelynek alapján esetleg áttelepíthetőek lennének Magyarországra azok a magyar közösségek, amelyek a biztosan beolvadásra ítélt szórványmagyarságot alkotják.

Nagyon erőteljes ötlet, az tény. Vita is lett ebből aztán a budapesti ülésen is. Ahol az RMDSZ eleve tiltakozott. Hiszen így is folyamatosan csökkenőben van a szavazótábora, s aggódhat maga miatt, ha az esetleges áttelepítés nyomán még kevesebb ember lesz, akit megfőzhet a saját levesében a voksolásokhoz. Ugyanezt az RMDSZ már úgy kommunikálta aztán kifelé, a sajtó felé, hogy szándékosan kihagyta a dologból a biztosan beolvadásra ítélt szórványmagyarság szintagmát - s eleve, többszöri rákérdezésem után is azt próbálta elhitetni, azt erősítgette, hogy a Fidesz, Szász Jenő és intézete révén igenis a teljes erdélyi magyarság anyaországba való áttelepítésének tervét vetette fel. Holott óriási különbség. 

De amúgy ez a hazugság is érthető: a Fidesz - amely változatlanul az RMDSZ ellenfelének számít - már meg is kezdte választási kampányát az erdélyi magyarság körében, számítva az itteni kettős állampolgárok voksaira is. Az RMDSZ pedig - amelyik nemrégiben tárgyalt és egyezett meg együttműködésről az MSZP vezérkarával - megkezdte a maga ellenkampányát, a Fidesz esélyeinek csökkentését. És ennek pompás eszköze a lejáratás, nagyon hatásos mumus lehet az például, hogy "jaj, a Fidesz fel akarja adni a területeiteket, drága magyar testvéreink, s lakosságcserét szeretne".

Más részről viszont ugyanúgy hazudik Szász Jenő is. Ahogy az RMDSZ-esek gyanús hangvételben a fenti diverziójukkal próbáltak beetetni, ugyanúgy nem mondott igazat Szász, amikor telefonbeszélgetésünkkor túl lazán, meg sem lepődve a kérdésen azt állította, semmi ilyesmi, még csak hasonló sem merült fel, kész.

Ugyanis egyrészt igenis femerült a megállíthatatlanul beolvadásra ítélt közösségek áttelepítése. Ez térségünkre, de az elszakított országrészek jelenleg más államok területén lévő részeire, illetve az ott élőkre is érvényes lenne. Azokra a közösségekre tehát, amelyek végveszélyben vannak, s a többségi nemzetben való eltűnésük már nem akadályozható meg másképpen. És szerintem ez nem egyértelműen rossz, erről már lenne mit gondolkodni, vitázni, beszélni. Ez már nem egyenlő azzal az ijesztgetéssel, hogy például "Erdély magyarságát akarják kivitetni innen, s elhagyjuk a területeinket". Ez utóbbi csak kampánydiverzió. És hallani fogjuk még ezt a durva ferdítést a jövő év tavaszi magyarországi választásokig, jópárszor.

(Egyébként első hazugsága óta utánam még más újságírók is megkeresték Szászt. Aki - az ülésen jelen volt tanúk miatt - immár azt elismeri, hogy végülis szó volt ilyen tervekről. De most meg azt mondja, nem az anyaországba telepítenék a szórványt, hanem a Székelyföldre, a mutatók javítása céljából. Hm. Ez is érdekes gondolat... De persze nem az lesz, amit Szász akar, ő végrehajtó. Majd a Fidesz megmondja, mi legyen, úgy dől el.)

Másrészt ami viszont már megint durva, az az, hogy emellett tervet készítenének úgymond a "gyöngyhalászat" módszerére is, azaz arra, hogy olyan személyek áttelepítését is előkészítsék, akik úgymond "nemzetstratégiailag értékesebbek", s erősebben ragaszkodnak a magyarságukhoz. Azt a cudar magyar mindenit! Ejha, tyuhaj! A Fidesz eddig is nagyon profi volt a szavazóbázisának egyben tartásában, adatbázisolásban, aktivizálásban, megtartásban. Ám ez a mostani (kósza?) ötlet gyakorlatilag a pártklientúra építésének új dimenzióját nyitná meg, sosem látott magasságokba emelné a pártalapú fasizmust. Egyszerűen az, hogy a hozzád hűségesebbeket átviszed magadhoz. Fú! (A többiek meg nyuvadjanak meg, jaja. Nemzetstratégiailag. Zárójelbe téve. Végleg. Vagy legalábbis amíg be nem állnak a párt mögé.)

Na ez az, amit bírálni, támadni lehetne. Mert ez nagyon hardcore. Méghogy magyarság, meg nemzet! Frászt: csak a szavazók gyűjtögetése. A magyarok szétválogatása lojálisra és illojálisra. Megmentendőre és bekaphatjára. És adott esetben, ha úgy hozza, egyenesen a "jók" "hazavitele", "hazatelepítése", "otthonról".

Az első ötletről lenne mit tárgyalni, agyalni. Ehelyett a politikai ellenfeleik elferdítik és kampányhazugságokat építenek rá. A második ötlet szörnyűséges és igazán embertelen, sőt (talán életemben először használom ezt a szót komolyan magyar-magyar vonatkozásban) nemzetellenes. És erről mégis nagy a csend.

Jellemző: azért van ez így, mert pártpolitika sző át mindent. A nemzetpolitika csupán retorikai díszítőeleme ennek, sallang. Amúgy nem létezik. Duma. Ehelyett pártok vetélkednek egymással, voksokért. Aki még most sem látja ezt, az már most beolvadt. A tudatlanságba.

Épp ezen beolvadt jámborokra épül a magyar politika is (mint mindegyik). És közben ellenük is dolgozik, meg mindannyiunk ellen. Hiszen csak magáért van, és csak a saját céljait követi, és csak a sajátjait mentené meg, azt is csak a saját további érdekei miatt. Belterjes. És mégis kívülről táplálkozik. Belőlünk, belőletek. Beteg szimbiózis.

Le kell szakadni róla. Akármi lesz is utána.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr225087043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tas, Huba, Töhötöm 2013.02.19. 09:04:48

A fasizmus

A fasiszta állam lényegében egy tekintélyuralmi rendszer, ami mindig valamilyen "szép új világ" felépítését tűzi ki célul, és ahol a cél elérése érdekében végrehajtott központosítás révén mindent egyetlen központi akarat alá rendelnek. A fasizmus a nemzet egységére, hősiességére, a szorgalmas honépítésre alapoz.Jellegét tekintve egyrészt tömegmozgalmat, másrészt a hatalom gyakorlásának sajátos módját jelenti. Jellemző a vezérelv, a polgári demokrácia tagadása, ill. az etatizmus (az állam mindenek felett). A fasizmus kezdetektől szemben állt a szovjet típusú kommunista elképzelésekkel, gazdasági és társadalmi elképzeléseik szerkezetileg mégis nagyban fedik egymást. A fasizmus deklaráltan elutasítja a parlamentarizmust (kommunista megfelelője: élcsapat, Központi Bizottság), az államot helyezi központba (kommunista megfelelője: párt), és a gazdaságot korporációkba szervezve építi fel (kommunista megfelelője: államosítás, tervgazdálkodás). (Forras: Wikipedia)
süti beállítások módosítása