Blogosz

MESE NINCS.

Mi lesz, ha nem iszol rendesen?

2018. április 27. 20:40 - BlogoszEditor

Igazából csak ezt a rozsdás táblát akartam megmutatni. Hogy mit tesz a fémmel, ha már rég megszűnt a kocsma - és akkor képzeld el, mit tesz a szervezettel, ha már rég nem iszol. Haha. Hegyközkovácsiban van amúgy ez, ma arra bicajoztam.

Aztán ahogy bementem a régi épület udvarára, rájöttem, hogy ez egy még régebbi, nagy udvarház lehetett, valami gazdag falubelié. Jó tágas belül, sok szobája van, látszik, de már csak nyomokban, hogy szépen díszített is volt. És a mai szomszéd udvarán van egy romos vacak, az lehetett ennek a gazdasági épülete. Épp ott volt a mai tulaj, aki egy másik illetővel együtt a régi tetőcserepeket pakolászta. Ő megerősítette mindezeket, és még elmondta: nemrégiben megvette az ingatlant, felújította már a födémszerkezetet, aztán majd meglátja, mi lesz itt. Szintén tőle tudom, hogy az 1800-as évek második felében épült ez az egész, a múlt században pedig még hozzáépítettek. Később, a komcsi időkben irodák működtek itt, majd 1989 körül lett italbolt, és úgy tizenkilenc éven át volt az. Szóval vigyázni, nehogy berozsdásodjon a kedves olvasó. Ha meg már beszabadultam, készítettem még pár képet, van köztük vagy négy kifejezetten szép is.

Amúgy további érdekességek Kovácsiból: van ott egy tojástermelő csirkefarm, és mindenféle autók állnak az udvarán, nem is kevés, és mindnek a rendszáma EGG. Ez az, így kell. Bár lehetett volna OUA is, de így is nagyon dícséretes. A másik, hogy van ott még egy mezőgazdasági cég is, aminek a neve: Agro Toten. Azaz - németül véve - Mezőgazdasági Halottak. Hiába, na, ha már Teleormanban minden alkalommal szavaznak is, akkor már csak egy lépés volt, hogy valaki valahol az országban elkezdje dolgoztatni is őket.

Szóval az ilyenek miatt nagy jövőt jósolok Kovácsinak. Arról nem is beszélve, hogy a hideg, feles, mentes víz csak egy lejbe kerül.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr6413874830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása