Blogosz

MESE NINCS.

Menyélmá, hagyadmá, vigyedmá

2018. március 22. 22:47 - BlogoszEditor

A következőket igyekszem úgy megfogalmazni, hogy azok is értsék, akiknek főleg szól.

Tovább
Szólj hozzá!

Jött jelzés, de a homály is maradt...

2018. március 18. 12:59 - BlogoszEditor

Néhányan kérdezték azóta, mi hír arról a két nőről, akiről a Magyar rémtörténet Dubajban című posztomban írtam. (A jelen bejegyzés megértéséhez kérem, olvassák el azt.) Nos, végül nem tudtam találkozni velük Dubajban, amikor nemrégiben ott jártam, és utána is csend volt még egy darabig. Aztán érkezett pár rövid jelzés.

Tovább
Szólj hozzá!

(V)eszem a kefét – avagy egy nemzeti kisebbségi hétköznapjaiból, 508378. rész.

2018. március 15. 19:15 - BlogoszEditor

Összefalaztam a kabátomat. Úgyhogy megyek ruhakefét venni. Olyannyira átlagos hétköznapon történik ez, annyira szürke hétköznap egy nemzeti kisebbségben élő életében, hogy ennél hétköznapibb már csak akkor lehetne, ha szerda lenne: mert amúgy csütörtök van, este, esik az eső. Szóval egy nemzeti kisebbségi sokadik hétköznapja. És szóval ki kellene kefélnem a kabátomat, de otthon csak cipőkefe van.

Tovább
Szólj hozzá!

Amikor a rendőrfőnök küld érted...

2018. március 06. 22:11 - BlogoszEditor

Olvasom, hogy Váradon elfelejtette egy tag, hova parkolt a Lotus Center parkolójában, amikor kijött, azt hitte, hogy ellopták az autóját, kihívta a rendőrséget, akik megtalálták a parkolóban a kocsiját, ott, ahol hagyta.
Úristen, dehát ez a történet tipikusan rólam szól. Hányszor gondoltam már, azt a rohadt autót keresve rohadt parkolókban, hogy ennyire hülye biztosan nem vagyok, hanem nyilván ellopták a kocsit. És annál is durvább, hogy arra sem emlékszem, mikor történt ez a fenti eset velem.

Tovább
Szólj hozzá!

Nesze: kikelet és csirkeaprólék

2018. február 27. 18:21 - BlogoszEditor

Ebben az országban valahogy minden mindig profán. Még az is, amit emelkedettnek, vagy amit könnyeden ünnepinek szánnak. Kitűnő példa erre ez is: a tavaszköszöntés, kis jelekkel. Nagyon jó ötlet  aztán a végén meg nesze. A Romániában szokásos tavaszköszöntő kitűzők, a márciuskák árusainál már tavaly is kedvencem volt a csirkeaprólékos dobozos. De idén sokkal nagyobb a választék hülyeségekből. Ma ezeket gyűjtöttem be a városban.

Tovább
Szólj hozzá!

Hülyeségek, tippek, megjegyzések dubajozáshoz

2018. február 25. 21:50 - BlogoszEditor

Az ember kicsit otthon érzi itt magát: járkáltunk páran egyet, a 32 fokos (már most, képzeld el, milyen lesz nyáron) melegben, a környékünkön épülő negyedben, mindenütt építési terület, rengeteg szanaszét hagyott hordalékkal, mint otthon - gondoltam én az elején, amíg rá nem jöttem, hogy ez itt nem sitt, hanem mindenütt sivatagi homok, tele kagylókkal, aztán vagy tizenöt fűben alvó munkást is fotóztam, mint otthon, aztán ahogy olvastam a leírásokban is, egyes arcok az utcán csapják ki a taknyukat, mint otthon, csak itt hosszú, fehér ruhában teszik, továbbá itt is zavarják az embert a vallással, csak nem zaklatók harangoznak a katolikus, református, ortodox templomokban, ami szerintem már rég meghaladott, csendben kellene lenni, hanem hajnalban is arra ébredek, hogy egy müezzin nyomja a közeli toronyból, meg nyomja dél, körül is,és máskor is, a hotelszobákban pedig nem biblia van, mint sokfelé máshol, hanem a szekrényben imaszőnyeg és Korán.

Tovább
Szólj hozzá!

Turistamágnes és hűtőmágnes

2018. február 23. 21:55 - BlogoszEditor

A kettő tényleg összefügg, hiszen az előbbin gyakran vásárolt emlék, szuvenír az utóbbi. Itt, az Egyesült Arab Emírségekben, a turistamágnes Dubajban találtam meg az eddigi legjobb hűtőmágnest. (Emlékeztetőül: a képek katintással kinagyíthatóak, úgy a szép.) Már tettem itt említést róla, de továbbra is az eddigi legédesebbnek ezt tartom, a bármikori hűtőmágnesek közül. Sőt, a bármikori térségi önreklámok, kabalák, dizájnok közül. Olyan édesek, hogy amikor megláttam, majdnem bementem az egyik méregdrága dubaji kórházba, megméretni a vércukorszintemet. :)

Tovább
Szólj hozzá!

Magyar rémtörténet Dubajban

2018. február 19. 07:38 - BlogoszEditor

Gondoltam, ha már eljutok Dubajba, iszunk ott egy valamit az ottani magyar ismerősömmel. És most eljutottam, itt vagyok. De nem fogunk, sőt mostmár az a kérdés, hogy van-e egyáltalán magyar ismerősöm Dubajban, illetve, hogy életben van-e valahol, ha nem is itt. Az egész úgy kezdődött, hogy körülbelül 2011-ben (bár pontosan már nem emlékszem, mikor) bejelölt Facebookon egy magyar hölgy.

Tovább
Szólj hozzá!

Agyalás és telelés Dubajban, a nekem épített városban

2018. február 18. 05:07 - BlogoszEditor

Igazi fehér emberként vagyok jelenleg arabok és mindenféle más bőrszínűek, kultúrájúak között. Sőt, ilyenkor vagyok a legfehérebb: február közepén járok ugyanis az arab emírségekben, a nyári barnaságomnak nyoma sincs most, itt világítok. Mint mások is: oroszok az utcán, szerbek a liftben, románok az étteremben.

Egyáltalán nem tartom zavarónak, hogy tulajdonképpen nekem építették Dubajt. Nekem, mint turistának, aki milliószámra özönlök oda. Most épp itt vagyok ugyanis. Néhány napot eltöltök itt, az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városában, amelyik a világ egyik aktuális turistamágnese. Engem is az vonzott ide.

Tovább
Szólj hozzá!

Ítélet

2018. január 11. 13:33 - BlogoszEditor

Már az is fárasztó, amikor politikai témájú vitáknál hol ide, hol oda sorolnak, és amikor kiderül, hogy én egyik szekértáborhoz sem tartozom, sőt, egyenesen ezt tartom egészségesnek, akkor egyrészt az a legnehezebben érthető, és gyanús is, másrészt előjön az az érvnek képzelt abszurdum, hogy "dehát valamelyik oldalhoz tartozni kell", súlyosabb esetben egyenesen az, hogy "dehát valamelyik párthoz csak húzni kell". Szerintem meg épp, hogy dehogy: világnézeti, ideológiai szempontból esetleg kötődik az ember valamelyik oldalhoz, elképzeléshez, de ha ennél konkrétabban, profánabb szinteken is, az épp, hogy nem egyre jobb, hanem minél szorosabban kötődik, annál rosszabb. Na most, ez van más témakörökben is. Íme, egy mai példa.

Tovább
Szólj hozzá!

Isten óvjon mindenkit

2017. december 31. 17:06 - BlogoszEditor

A legrövidebb szilveszterem az volt, amikor kimentünk a városközpontba, ahol a jéghideg estében a kezembe nyomtak egy pezsgőt, amit speciális technikámmal kibontottam, és egyből az egész az arcomba spriccelt, meg végigfolyt az akkor még hosszú hajamon, így rögtön el is indultam haza, majd körülbelül egy órán át vártam taxira, közben kvázi rámfagyott a ragacsos lé, nézett a vidám tömeg furcsa, ázott madarat, angry bird voltam, végül egy olyan taxiba szálltam be, amelyben már volt utas, engem nem érdekel, de azért hazavitt engem is, ahol zuhanyozás után, még éjfél előtt lefeküdtem a francba.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: szilveszter

Kötött fa: a megoldás

2017. december 22. 15:04 - BlogoszEditor

Kötve hiszem, hogy én valamikor is feltenném a netre a karácsonyfámat, ahogy olyan sokan megtöltik ilyenkor a fáikkal főleg a közösségi portálokat. Ugyanakkor régebben sokáig kötődtem ahhoz a gondolathoz, hogy a karácsonyfa csakis akkor az igazi, ha valódi fenyőből van. Később aztán az iránt kezdtem jobban elköteleződni, hogy jobb mégsem kivágott fát díszíteni, ugyankkor ez egybekötődött azzal a dilemmával, hogy műanyag viszont kizárt. És itt a dolog odakötött ahhoz, hogy akkor nincs megoldás, mégis marad akkor a rendes fa.

Tovább
Szólj hozzá!

Innen sem jönnek-mennek már sehova...

2017. december 12. 16:01 - BlogoszEditor

Nem ezért mentem, de újabb elhagyatott épületet találtam, kis bejárásra. Csak a lenti, rákattintásra nyíló galériában az első képen látható facsonkot akartam lefotózni, és mivel az utcáról nem volt jó a szög, bementem a telekre. Ez a nagyváradi központi pályaudvaron van, pontosabban a jelenlegi pályaudvar mellett (az utcáról látható automata autómosó és a bútorüzlet mögött).

Tovább
Szólj hozzá!