Blogosz

MESE NINCS.

Innen sem jönnek-mennek már sehova...

2017. december 12. 16:01 - BlogoszEditor

Nem ezért mentem, de újabb elhagyatott épületet találtam, kis bejárásra. Csak a lenti, rákattintásra nyíló galériában az első képen látható facsonkot akartam lefotózni, és mivel az utcáról nem volt jó a szög, bementem a telekre. Ez a nagyváradi központi pályaudvaron van, pontosabban a jelenlegi pályaudvar mellett (az utcáról látható automata autómosó és a bútorüzlet mögött).

Tovább
Szólj hozzá!

Egy kis hangulat...

2017. december 03. 14:45 - BlogoszEditor

Igaz, hogy nem ez a mai az első hó, mivel egyszer havazott már novemberben is, de sajnos azt érvénytelennek kell nyilvánítanom, mert nekem decemberben, januárban és februárban havazzon, minden azon kívül eső irreleváns. Na, úgyhogy akkor a mai, egyben idei első havazás alkalmával most készített pár zsánerképet mutatom.

Tovább
Szólj hozzá!

Száraz November - a számvetés

2017. november 30. 08:15 - BlogoszEditor

Véget ér ma a Száraz November. Amihez egy hirtelen ötlettől vezérelve idén én is csatlakoztam, és nem bántam meg. Hogy mi is ez? A Nagy-Britanniából indult kezdeményezés lényege, hogy a csatlakozók egy hónapig nem fogyasztanak semmilyen alkoholtartalmú italt, terméket. Ezt én még megfejeltem azzal, hogy akkor kísértést sem engedek, lehetőséget, alkalmat sem adok, úgyhogy akkor november folyamán nem is megyek ki sehova. Ezen hónap alatt különben semmi különöset nem éreztem, amúgyis telnek el úgy hónapok máskor is, hogy nem iszom egy szemernyi alkoholosat sem. De azért így érdekesebb volt, hogy van hozzá akció, meg háttér, meg ilyesmi. És akkor lássuk az egy hónapnyi teljes alkoholmegvonás révén elért eredményeimet.

Tovább
Szólj hozzá!

Az ország legjobbja

2017. november 07. 20:38 - BlogoszEditor

Nemrég még törvénytelen sztrájkban voltak a nagyváradi tömegközlekedési vállalat alkalmazottai (főleg óriási fizetésemelésért) de végül csak maguk, valamint az utasok számára érek el kellemetlenséget. A polgármester ugyanis azzal törte le az egészet, hogy tevékenysége optimalizálására utasította a város kezelésében lévő vállalatot, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy ritkították a villamosjáratokat (szóval köszi), és kiteszik az alkalmazottak egy részét.

Tovább
Szólj hozzá!

Pofonok a tájékoztatón

2017. október 26. 12:01 - BlogoszEditor

Sajtótájékoztató egy környezetvédelmi alapítványnál. A kutyát  szép, barátságos vizsla  kizárták erre az időre az udvar fölött keringő külső folyosóra, amikor jöttem, láttam is, hogy reszket, most pedig ott kint fázik, és nyüszítget befelé, bele a gazdái mondanivalójába és a mi kérdéseinkbe. Bent viszont most nem maradhatott, mivel rendezvény van. Ő túl nagy ide de nem mindenki az.

Tovább
Szólj hozzá!

Horror az elhagyatott kórházépületben

2017. október 11. 15:41 - BlogoszEditor

(Van alul egy jó kis galéria, rákattintva a jobb és bal oldali nyilakkal lehet lapozni a képek között. Amelyek – gondoltam is, hogy ez lesz, többnyire ez van ilyen esetekben – csak kis részben adják vissza az egésznek a hangulatát. De előbb még a szöveget is elolvasnám azért...)

Bizony így is volt pár olyan pillanat, amikor berezeltem, vagy legalábbis úgy éreztem, hogy menni kellene, meg talán ide sem kellett volna jönni – de azért még maradok. Pedig amúgy szeretem az elhagyatott épületeket bejárni, ráadásul nappal voltam bent. De így is olyan, amilyen amúgy a legtöbb elhagyatott épület: furcsa, félhomályos, kísérteties, és a hajléktalanok de az is lehet, hogy csak a hulladék válogatásából és annak leadásából élők által szinte minden terem feltöltve, elképesztő mennyiségű szeméttel. És újra, meg újra úgy hallatszik, hogy talán épp jön valaki, mert az ablakok kitörve, a huzat járja át az alagsortól az emeletig az egészet. Na de most tényleg úgy tűnik, hogy ez nem a huzat. Aztán persze kiderül, hogy most is az.

Tovább
Szólj hozzá!

Bagoly mondja bagolynak

2017. október 04. 18:47 - BlogoszEditor

Ezt ma vettem észre az étkezde falán, ahol épp ettem. Elég erős, nem? :)

Hát vajon mit mondhatott szegény kicsi, hogy a nagyok ennyire megrökönyödve nézik, mekkora marhaság hagyhatta el a száját, és/vagy milyen butaságot tehetett? És ha jól látom, már ő maga is épp kezd rájönni, hogy nem volt oké, amit.

Tovább
Szólj hozzá!

Virágok – és más is – a romos félhomályban

2017. október 03. 18:08 - BlogoszEditor

Megyek vagy egy órával ezelőtt, és akkor hirtelen ezt látom. Nekem tetszik. Nagyváradon van, és új, friss. Az történt ugyanis, hogy a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat apropóján a kolozsvári V-Light Crew streetart-csapat eljött Váradra, és kidekorálta ezt az aluljárót. A Baross (Dacia) hídnál lévőről van szó.

Tovább
Szólj hozzá!

Büdösfürdő. Avagy ahol tartunk.

2017. szeptember 28. 16:31 - BlogoszEditor

Megáll az ész: még külön, hivatalos Facebook-eseményt is csináltak neki. Igen, annak, hogy leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: ünnepélyes keretek között adják át a leaszfaltozott utat. Igen, egy leaszfaltozott utat; ünnepélyes keretek között. Megáll az ész: egésznapos rendezvénysorozattal ünneplik. Igen, azt, hogy leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: szentmise is lesz. Igen, azért, mert leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: lesznek még néptáncbemutatók, ügyességi vetélkedők, sőt, gyerekfoglalkozások is. Igen, azért, mert leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: az eseményen külön megáll az ész tehát, hogy ez eleve esemény részt vesznek Hargita és Kovászna megyei egyházi és politikai elöljárók. Igen, azért villognak, mert leaszfaltoztak egy utat. Annyira büdösfürdő ez az egész.

Tovább
Szólj hozzá!

MINEK. MENT. ODA.

2017. szeptember 18. 08:18 - BlogoszEditor

Az áldozathibáztatás ugye a buta barmok kevésbé koherensen gondolkodó honpolgárok egyik emblematikus jegye. Aki idióta ilyen, természetesen élőben is az, ám neten még gyakoribbak (vagy csak több emberhez érnek el) a mindenbe való eszetlen belekotyogások, tudálékoskodások, abszurd belebrekegések beleszólások. Ennek alapesete a bármi történt, bárhol, bárkivel, a reakció, valamint az ebből születő komment az rá, hogy úgy kell neki, hiszen "Minek ment oda?", illetve ennek az orbitális marhaságnak érdekes álláspontnak a különféle derivációi.

Tovább
30 komment
Címkék: minek ment oda

Magyar Kulturális Napok, magyarok nélkül. Avagy ne nézz már hülyének

2017. szeptember 17. 11:31 - BlogoszEditor

A kutyát sem érdekelte lényegében az az új rendezvénysorozat, amely ma zárul Nagyváradon. A Magyar Kulturális Napokról van szó, amely egyből fiaskóval indult tehát. De miért nem érdekelt ez senkit? Annál is inkább, hogy ez amúgy egy jobb sorsra érdemes programsorozat lenne. Én is érdeklődéssel vártam például, mi több, szurkoltam is neki aztán a program bejelentése után felé sem mentem végül.

Tovább
Szólj hozzá!

Népszavazás

2017. szeptember 14. 13:26 - BlogoszEditor

Vajon mikor jön rá magától az a felszolgálónő, a szokott étkezdémben, a "cikkcakk-tömbházak" melletti Ziga-Zagában, hogy miközben a pultból rendelek, akárhányszor is kérdi még meg – mivel néha ismételten megteszi –, eleve értetlen-rosszallóan, hogy „És nem eszel húst?”, én pedig akárhányszor mondom el neki, hogy „Hát, éppenséggel eszem, de azért időszakosan igyekszem kerülni”, alapvetően ennek nemhogy ismétlődnie nem kellene időnként, de eleve elhangzania sem, és az ezt követő, további rosszalló fejingatásának, valamint furcsálló szemvillogtatásnak bekövetkeznie sem, mivel a vendég azért megy oda, hogy válasszon és egyen, nem azért, hogy életviteli véleményt kérjen, a pultos ízlése is irreleváns ezen összefüggésben és viszonyban, ő továbbá nem tanácsadó, főleg nem a nagymamám, hanem maga a felszolgáló, felszolgálás céljából?

Tovább
Szólj hozzá!

Agyműködésünk - örök - titkaiból

2017. szeptember 06. 21:53 - BlogoszEditor

500 gigabájtnyi film van ugyan a külső hardon, amiken csak filmeket tartok, de amikor bekapcsolom, kivétel nélkül minden egyes alkalommal azonnal meg akarom nézni az ANDROID (hú, ez valami elméletiesebb, filozofálós-etikai boncolgatós, fajsúlyosabb sci-fi lesz, de remélem, nem valami orosz szerző régi filmjének remake-je), valamint a SEAGATE (ez sokkal látványosabb, időkapus, ugyanakkor közben a tenger mélyén titokzatos izés lesz, bár itt is megvan a remake-veszély, valahogy láttam én már ilyeneket) című filmeket, amik külön, ilyen nevű mappákban vannak. És kivétel nélkül minden egyes alkalommal kiderül, hogy az ANDROID, az az operációs rendszere a hardnak, vagy valami ilyesmi, és a folder a rendszerfájljait tartalmazza, a SEAGATE pedig a hard márkája, és a folder a saját fájljait tartalmazza.

Tovább
Szólj hozzá!

Kicsitől nagyig: nyár, karszalagokra hangszerelve

2017. szeptember 04. 21:12 - BlogoszEditor

Hangszerelve, igen hiszen nem gondolhatja senki komolyan, hogy a nyár (meg bármilyen évszak) zene nélkül vállalható, vagy akár abszolválható. Meg sem próbálom soha amúgysem. Idén sem. És most, hogy ősz van, és két napja már dézsából öntik, sőt, ma a buszon már a fűtés is ment (vattafak), itt az ideje, hogy a kinti szlottyos idő közepette idebent leltározgassam az épp csak elmúlt nyarat, megnézzem, hol is voltam, jöhet a krononlógia, illetve az építkezés, a felpörgés fázisai.

Tovább
Szólj hozzá!

TElE E-vel: újabb lElEplEzés az élElmiszeripari mEgvEzEtésEkről!

2017. szeptember 03. 15:12 - BlogoszEditor

Egy hatalmas, panelháznyi hirdetményen láttam meg először. Aztán megnéztem a neten is. Reklámkampányt indított az Agil nevű élelmiszergyártó cég. Azzal a jelmondattal, hogy "Fără E-uri", azaz "E-k nélkül". Igen? Tessék akkor, mutatom, mit találtam a honlapjukon. Úgy hazudnak az élelmiszeripar összeesküvői is, ahogy akarnak. Csak pár példa azokról a termékeikről, amikben szerintük úgymond "nincs E". Ugyebár. Tessék:

Tovább
Szólj hozzá!

Ismét lecsapott. Asszem, a jóindulat

2017. augusztus 25. 14:04 - BlogoszEditor

A fáma szerint egyrészt azért hívnak engem Örsnek, mert amikor születtem, épp kezdett a legelmebetegebb, végső korszakába becsavarodni a Ceaușescu-rezsim, aminek  sok más őrület mellett  az volt az egyik mellékesebb leképeződése, hogy a nem román nemzetiségű újszülöttek neveit automatikusan – és helyenként akár a szülők tiltakozása ellenére is – eltorzítottan, a lehető legelrománosítottabb formában regisztrálták, illetve ha volt román megfelelője, akkor lefordították, vagyis automatikusan a román megfelelőjét anyakönyvezték. És innentől végigkísérte-kíséri az embert az ilyesmi, hiszen minden későbbi okmányát a születési anyakönyvi kivonatban szereplő névváltozat szerint gyártják le, kötelezően. Úgyhogy az ellenálás jeleként is, meg praktikusan is fityiszt mutatva ennek a trendnek lettem Örs. Másrészt meg azért, mert a magyarság elnyomása is akkoriban kezdett tetőfokára hágni (mert akkor még tényleg volt elnyomás, és a románok nyomtak el, nem mint manapság, amikor a magyarokat legelső körben a saját magyarjainkból összeállt magyar gazdasági-politikai maffia nyomja el  de most nem erről akarok tehát), és amúgyis szerettek volna történelmi, régies csengésű nevet adni a gyereküknek, a megmaradás jegyében, meg ilyesmi.

Tovább
Szólj hozzá!