Blogosz

MESE NINCS.

(Film)kritika

2017. október 15. 23:14 - BlogoszEditor

Az élet például olyan, mint a Twin Peaks legújabb évada, a Twin Peaks legújabb évada olyan, mint az élet:

Tovább
Szólj hozzá!

Horror az elhagyatott kórházépületben

2017. október 11. 15:41 - BlogoszEditor

(Van alul egy jó kis galéria, rákattintva a jobb és bal oldali nyilakkal lehet lapozni a képek között. Amelyek – gondoltam is, hogy ez lesz, többnyire ez van ilyen esetekben – csak kis részben adják vissza az egésznek a hangulatát. De előbb még a szöveget is elolvasnám azért...)

Bizony így is volt pár olyan pillanat, amikor berezeltem, vagy legalábbis úgy éreztem, hogy menni kellene, meg talán ide sem kellett volna jönni – de azért még maradok. Pedig amúgy szeretem az elhagyatott épületeket bejárni, ráadásul nappal voltam bent. De így is olyan, amilyen amúgy a legtöbb elhagyatott épület: furcsa, félhomályos, kísérteties, és a hajléktalanok de az is lehet, hogy csak a hulladék válogatásából és annak leadásából élők által szinte minden terem feltöltve, elképesztő mennyiségű szeméttel. És újra, meg újra úgy hallatszik, hogy talán épp jön valaki, mert az ablakok kitörve, a huzat járja át az alagsortól az emeletig az egészet. Na de most tényleg úgy tűnik, hogy ez nem a huzat. Aztán persze kiderül, hogy most is az.

Tovább
Szólj hozzá!

Bagoly mondja bagolynak

2017. október 04. 18:47 - BlogoszEditor

Ezt ma vettem észre az étkezde falán, ahol épp ettem. Elég erős, nem? :)

Hát vajon mit mondhatott szegény kicsi, hogy a nagyok ennyire megrökönyödve nézik, mekkora marhaság hagyhatta el a száját, és/vagy milyen butaságot tehetett? És ha jól látom, már ő maga is épp kezd rájönni, hogy nem volt oké, amit.

Tovább
Szólj hozzá!

Virágok – és más is – a romos félhomályban

2017. október 03. 18:08 - BlogoszEditor

Megyek vagy egy órával ezelőtt, és akkor hirtelen ezt látom. Nekem tetszik. Nagyváradon van, és új, friss. Az történt ugyanis, hogy a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat apropóján a kolozsvári V-Light Crew streetart-csapat eljött Váradra, és kidekorálta ezt az aluljárót. A Baross (Dacia) hídnál lévőről van szó.

Tovább
Szólj hozzá!

Büdösfürdő. Avagy ahol tartunk.

2017. szeptember 28. 16:31 - BlogoszEditor

Megáll az ész: még külön, hivatalos Facebook-eseményt is csináltak neki. Igen, annak, hogy leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: ünnepélyes keretek között adják át a leaszfaltozott utat. Igen, egy leaszfaltozott utat; ünnepélyes keretek között. Megáll az ész: egésznapos rendezvénysorozattal ünneplik. Igen, azt, hogy leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: szentmise is lesz. Igen, azért, mert leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: lesznek még néptáncbemutatók, ügyességi vetélkedők, sőt, gyerekfoglalkozások is. Igen, azért, mert leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: az eseményen külön megáll az ész tehát, hogy ez eleve esemény részt vesznek Hargita és Kovászna megyei egyházi és politikai elöljárók. Igen, azért villognak, mert leaszfaltoztak egy utat. Annyira büdösfürdő ez az egész.

Tovább
Szólj hozzá!

MINEK. MENT. ODA.

2017. szeptember 18. 08:18 - BlogoszEditor

Az áldozathibáztatás ugye a buta barmok kevésbé koherensen gondolkodó honpolgárok egyik emblematikus jegye. Aki idióta ilyen, természetesen élőben is az, ám neten még gyakoribbak (vagy csak több emberhez érnek el) a mindenbe való eszetlen belekotyogások, tudálékoskodások, abszurd belebrekegések beleszólások. Ennek alapesete a bármi történt, bárhol, bárkivel, a reakció, valamint az ebből születő komment az rá, hogy úgy kell neki, hiszen "Minek ment oda?", illetve ennek az orbitális marhaságnak érdekes álláspontnak a különféle derivációi.

Tovább
30 komment
Címkék: minek ment oda

Magyar Kulturális Napok, magyarok nélkül. Avagy ne nézz már hülyének

2017. szeptember 17. 11:31 - BlogoszEditor

A kutyát sem érdekelte lényegében az az új rendezvénysorozat, amely ma zárul Nagyváradon. A Magyar Kulturális Napokról van szó, amely egyből fiaskóval indult tehát. De miért nem érdekelt ez senkit? Annál is inkább, hogy ez amúgy egy jobb sorsra érdemes programsorozat lenne. Én is érdeklődéssel vártam például, mi több, szurkoltam is neki aztán a program bejelentése után felé sem mentem végül.

Tovább
Szólj hozzá!

Népszavazás

2017. szeptember 14. 13:26 - BlogoszEditor

Vajon mikor jön rá magától az a felszolgálónő, a szokott étkezdémben, a "cikkcakk-tömbházak" melletti Ziga-Zagában, hogy miközben a pultból rendelek, akárhányszor is kérdi még meg – mivel néha ismételten megteszi –, eleve értetlen-rosszallóan, hogy „És nem eszel húst?”, én pedig akárhányszor mondom el neki, hogy „Hát, éppenséggel eszem, de azért időszakosan igyekszem kerülni”, alapvetően ennek nemhogy ismétlődnie nem kellene időnként, de eleve elhangzania sem, és az ezt követő, további rosszalló fejingatásának, valamint furcsálló szemvillogtatásnak bekövetkeznie sem, mivel a vendég azért megy oda, hogy válasszon és egyen, nem azért, hogy életviteli véleményt kérjen, a pultos ízlése is irreleváns ezen összefüggésben és viszonyban, ő továbbá nem tanácsadó, főleg nem a nagymamám, hanem maga a felszolgáló, felszolgálás céljából?

Tovább
Szólj hozzá!

Agyműködésünk - örök - titkaiból

2017. szeptember 06. 21:53 - BlogoszEditor

500 gigabájtnyi film van ugyan a külső hardon, amiken csak filmeket tartok, de amikor bekapcsolom, kivétel nélkül minden egyes alkalommal azonnal meg akarom nézni az ANDROID (hú, ez valami elméletiesebb, filozofálós-etikai boncolgatós, fajsúlyosabb sci-fi lesz, de remélem, nem valami orosz szerző régi filmjének remake-je), valamint a SEAGATE (ez sokkal látványosabb, időkapus, ugyanakkor közben a tenger mélyén titokzatos izés lesz, bár itt is megvan a remake-veszély, valahogy láttam én már ilyeneket) című filmeket, amik külön, ilyen nevű mappákban vannak. És kivétel nélkül minden egyes alkalommal kiderül, hogy az ANDROID, az az operációs rendszere a hardnak, vagy valami ilyesmi, és a folder a rendszerfájljait tartalmazza, a SEAGATE pedig a hard márkája, és a folder a saját fájljait tartalmazza.

Tovább
Szólj hozzá!

Kicsitől nagyig: nyár, karszalagokra hangszerelve

2017. szeptember 04. 21:12 - BlogoszEditor

Hangszerelve, igen hiszen nem gondolhatja senki komolyan, hogy a nyár (meg bármilyen évszak) zene nélkül vállalható, vagy akár abszolválható. Meg sem próbálom soha amúgysem. Idén sem. És most, hogy ősz van, és két napja már dézsából öntik, sőt, ma a buszon már a fűtés is ment (vattafak), itt az ideje, hogy a kinti szlottyos idő közepette idebent leltározgassam az épp csak elmúlt nyarat, megnézzem, hol is voltam, jöhet a krononlógia, illetve az építkezés, a felpörgés fázisai.

Tovább
Szólj hozzá!

TElE E-vel: újabb lElEplEzés az élElmiszeripari mEgvEzEtésEkről!

2017. szeptember 03. 15:12 - BlogoszEditor

Egy hatalmas, panelháznyi hirdetményen láttam meg először. Aztán megnéztem a neten is. Reklámkampányt indított az Agil nevű élelmiszergyártó cég. Azzal a jelmondattal, hogy "Fără E-uri", azaz "E-k nélkül". Igen? Tessék akkor, mutatom, mit találtam a honlapjukon. Úgy hazudnak az élelmiszeripar összeesküvői is, ahogy akarnak. Csak pár példa azokról a termékeikről, amikben szerintük úgymond "nincs E". Ugyebár. Tessék:

Tovább
Szólj hozzá!

Ismét lecsapott. Asszem, a jóindulat

2017. augusztus 25. 14:04 - BlogoszEditor

A fáma szerint egyrészt azért hívnak engem Örsnek, mert amikor születtem, épp kezdett a legelmebetegebb, végső korszakába becsavarodni a Ceaușescu-rezsim, aminek  sok más őrület mellett  az volt az egyik mellékesebb leképeződése, hogy a nem román nemzetiségű újszülöttek neveit automatikusan – és helyenként akár a szülők tiltakozása ellenére is – eltorzítottan, a lehető legelrománosítottabb formában regisztrálták, illetve ha volt román megfelelője, akkor lefordították, vagyis automatikusan a román megfelelőjét anyakönyvezték. És innentől végigkísérte-kíséri az embert az ilyesmi, hiszen minden későbbi okmányát a születési anyakönyvi kivonatban szereplő névváltozat szerint gyártják le, kötelezően. Úgyhogy az ellenálás jeleként is, meg praktikusan is fityiszt mutatva ennek a trendnek lettem Örs. Másrészt meg azért, mert a magyarság elnyomása is akkoriban kezdett tetőfokára hágni (mert akkor még tényleg volt elnyomás, és a románok nyomtak el, nem mint manapság, amikor a magyarokat legelső körben a saját magyarjainkból összeállt magyar gazdasági-politikai maffia nyomja el  de most nem erről akarok tehát), és amúgyis szerettek volna történelmi, régies csengésű nevet adni a gyereküknek, a megmaradás jegyében, meg ilyesmi.

Tovább
Szólj hozzá!

Lómai palt - újabb humolcsokol Bépestlől

2017. augusztus 21. 17:25 - BlogoszEditor

És megcsinálták. Itt vagyok a Római parton, és olyan kézenfekvő humor ez, ami a nevében van, amely már kiáltott a gyakorlatba ültetésért. Örömmel látom, hogy valaki segített is neki tárgyiasulni: a HÉV-en ügyesen átírta a megállóhely nevét. :) (Aki esetleg értetlenül állna most, azt kérem, függessze fel e bejegyzés olvasását, sürgősen nézze meg a Blájen Brian élete című filmet, és utána térjen vissza ide.)

Tovább
Szólj hozzá!

Egy fura újjáalakulás

2017. augusztus 01. 22:20 - BlogoszEditor

Szerintem mondjuk a sport, mármint a profi sport – a helyi érdekű is – leginkább a pénzről szól, és nem, már nem a pénz tartja mozgásban, hanem a pénz mozgatja, ami egészen más, ezért nem különösebben számít olyan szinten, hogy szurkolás, meg követése, meg mittoménmi. Tökmindegy. De ellene sem vagyok, egyáltalán nem, mivel egy üzletág (alig más), az üzletágak viszont fontosak, mert gazdaság, meg ilyesmi. Szóval hadd menjen, de amúgy mindegy.

Kicsit más – de csak kicsit – a mostani. Ami szintén helyi érdekű dolog. Újjáalakul ugyanis a Nagyváradi Atlétikai Club (NAC – románul Clubul Atletic Oradea, vagyos CAO). És van némi érdekesség.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: sport foci sál NAC CAO

Ezt a posztot én sem hiszem el

2017. július 29. 07:45 - BlogoszEditor

Pedig így történt. Eszem ott az étkezde teraszán. Mellettem ott nem is tudom, mit csinál egy társaság. Két szikár, elég csúnya és olyan turkálóból öltözködött, de valahogy agyilag is olyan szintűnek tűnő, hatvan év körüli ember egy férfi és egy nő  csak németül beszél, eléggé szegényes szókinccsel, de olyan kiejtéssel, mintha az anyanyelvük lenne ez.

Tovább
Szólj hozzá!

Megint hülye táblák Váradon...

2017. július 27. 18:06 - BlogoszEditor

Akkor inkább nem kell, köszi. Már nem először mondhatjuk ezt, mindenféle kétnyelvű feliratokra, Nagyváradon is, meg országszerte. Ráadásul sajnos Váradon (is) sokszor független a dolog attól, hogy esetleg magyar vezetője van-e az adott hivatalnak, vállalatnak, gondoljunk csak arra, mennyi ordas marhaság van kiírva magyarul a mai napig a tömegközlekedési eszközökön, meg a megállóhelyeken, és azokat a magyar vezetés idején rakták ki. Na, de most egy még emblematikusabb helyen van hülyeség.

Tovább
Szólj hozzá!

Most az Öné a döntés! Ja, nem, most sem egészen

2017. július 18. 21:45 - BlogoszEditor

Nagyon fontos kérdést akarok most dűlőre vinni. Az van, hogy csomagolnom kellene, hogy menjek a Campusra, de helyette itt gépezek, és kitaláltam, hogy akkor posztolok valamit. A felvetendő kérdés alapvető. Ez a gépezés, közben zenehallgatás valójában pótcselekvés most. Igen komoly tétje van ennek a bejegyzésnek. Ha még sokáig húzom itt, akkor végül csak reggel fogok hozzálátni a csomagoláshoz, és vagy lekésem a fuvart, vagy itthon felejtek valami alapvető fogkefét és trikót.

Tovább
Szólj hozzá!

Margittán komolyan veszik a részletes tájékoztatást

2017. július 16. 17:43 - BlogoszEditor

Keresetlenül informálnak. Attól jobb, hogy ez mind nagyjából egy helyen van. A strand mellett, a volt lőszerraktárnál, hátul. Ami - már bocs az alpáriságért, én sem szeretem az ilyen poénokat, de ez komoly is - valószínűleg lószarraktár is. Mert persze valszeg nem igaz közlések ezek. De mindegy, attól még viccesek. Tehát.

Tovább
Szólj hozzá!