Blogosz

MESE NINCS.

Mi ez a nagy bőkezűség?

2018. január 22. 18:20 - BlogoszEditor

Mi ez a nagy bőkezűség? Csodálkozom. De aztán megértem: aha, tipikusan a nyomor bőkezűsége ez. És akkor helyben is vagyunk.

Tovább
Szólj hozzá!

Ítélet

2018. január 11. 13:33 - BlogoszEditor

Már az is fárasztó, amikor politikai témájú vitáknál hol ide, hol oda sorolnak, és amikor kiderül, hogy én egyik szekértáborhoz sem tartozom, sőt, egyenesen ezt tartom egészségesnek, akkor egyrészt az a legnehezebben érthető, és gyanús is, másrészt előjön az az érvnek képzelt abszurdum, hogy "dehát valamelyik oldalhoz tartozni kell", súlyosabb esetben egyenesen az, hogy "dehát valamelyik párthoz csak húzni kell". Szerintem meg épp, hogy dehogy: világnézeti, ideológiai szempontból esetleg kötődik az ember valamelyik oldalhoz, elképzeléshez, de ha ennél konkrétabban, profánabb szinteken is, az épp, hogy nem egyre jobb, hanem minél szorosabban kötődik, annál rosszabb. Na most, ez van más témakörökben is. Íme, egy mai példa.

Tovább
Szólj hozzá!

Isten óvjon mindenkit

2017. december 31. 17:06 - BlogoszEditor

A legrövidebb szilveszterem az volt, amikor kimentünk a városközpontba, ahol a jéghideg estében a kezembe nyomtak egy pezsgőt, amit speciális technikámmal kibontottam, és egyből az egész az arcomba spriccelt, meg végigfolyt az akkor még hosszú hajamon, így rögtön el is indultam haza, majd körülbelül egy órán át vártam taxira, közben kvázi rámfagyott a ragacsos lé, nézett a vidám tömeg furcsa, ázott madarat, angry bird voltam, végül egy olyan taxiba szálltam be, amelyben már volt utas, engem nem érdekel, de azért hazavitt engem is, ahol zuhanyozás után, még éjfél előtt lefeküdtem a francba.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: szilveszter

Kötött fa: a megoldás

2017. december 22. 15:04 - BlogoszEditor

Kötve hiszem, hogy én valamikor is feltenném a netre a karácsonyfámat, ahogy olyan sokan megtöltik ilyenkor a fáikkal főleg a közösségi portálokat. Ugyanakkor régebben sokáig kötődtem ahhoz a gondolathoz, hogy a karácsonyfa csakis akkor az igazi, ha valódi fenyőből van. Később aztán az iránt kezdtem jobban elköteleződni, hogy jobb mégsem kivágott fát díszíteni, ugyankkor ez egybekötődött azzal a dilemmával, hogy műanyag viszont kizárt. És itt a dolog odakötött ahhoz, hogy akkor nincs megoldás, mégis marad akkor a rendes fa.

Tovább
Szólj hozzá!

Innen sem jönnek-mennek már sehova...

2017. december 12. 16:01 - BlogoszEditor

Nem ezért mentem, de újabb elhagyatott épületet találtam, kis bejárásra. Csak a lenti, rákattintásra nyíló galériában az első képen látható facsonkot akartam lefotózni, és mivel az utcáról nem volt jó a szög, bementem a telekre. Ez a nagyváradi központi pályaudvaron van, pontosabban a jelenlegi pályaudvar mellett (az utcáról látható automata autómosó és a bútorüzlet mögött).

Tovább
Szólj hozzá!

Egy kis hangulat...

2017. december 03. 14:45 - BlogoszEditor

Igaz, hogy nem ez a mai az első hó, mivel egyszer havazott már novemberben is, de sajnos azt érvénytelennek kell nyilvánítanom, mert nekem decemberben, januárban és februárban havazzon, minden azon kívül eső irreleváns. Na, úgyhogy akkor a mai, egyben idei első havazás alkalmával most készített pár zsánerképet mutatom.

Tovább
Szólj hozzá!

Száraz November - a számvetés

2017. november 30. 08:15 - BlogoszEditor

Véget ér ma a Száraz November. Amihez egy hirtelen ötlettől vezérelve idén én is csatlakoztam, és nem bántam meg. Hogy mi is ez? A Nagy-Britanniából indult kezdeményezés lényege, hogy a csatlakozók egy hónapig nem fogyasztanak semmilyen alkoholtartalmú italt, terméket. Ezt én még megfejeltem azzal, hogy akkor kísértést sem engedek, lehetőséget, alkalmat sem adok, úgyhogy akkor november folyamán nem is megyek ki sehova. Ezen hónap alatt különben semmi különöset nem éreztem, amúgyis telnek el úgy hónapok máskor is, hogy nem iszom egy szemernyi alkoholosat sem. De azért így érdekesebb volt, hogy van hozzá akció, meg háttér, meg ilyesmi. És akkor lássuk az egy hónapnyi teljes alkoholmegvonás révén elért eredményeimet.

Tovább
Szólj hozzá!

Az ország legjobbja

2017. november 07. 20:38 - BlogoszEditor

Nemrég még törvénytelen sztrájkban voltak a nagyváradi tömegközlekedési vállalat alkalmazottai (főleg óriási fizetésemelésért) de végül csak maguk, valamint az utasok számára érek el kellemetlenséget. A polgármester ugyanis azzal törte le az egészet, hogy tevékenysége optimalizálására utasította a város kezelésében lévő vállalatot, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy ritkították a villamosjáratokat (szóval köszi), és kiteszik az alkalmazottak egy részét.

Tovább
Szólj hozzá!

Pofonok a tájékoztatón

2017. október 26. 12:01 - BlogoszEditor

Sajtótájékoztató egy környezetvédelmi alapítványnál. A kutyát  szép, barátságos vizsla  kizárták erre az időre az udvar fölött keringő külső folyosóra, amikor jöttem, láttam is, hogy reszket, most pedig ott kint fázik, és nyüszítget befelé, bele a gazdái mondanivalójába és a mi kérdéseinkbe. Bent viszont most nem maradhatott, mivel rendezvény van. Ő túl nagy ide de nem mindenki az.

Tovább
Szólj hozzá!

Horror az elhagyatott kórházépületben

2017. október 11. 15:41 - BlogoszEditor

(Van alul egy jó kis galéria, rákattintva a jobb és bal oldali nyilakkal lehet lapozni a képek között. Amelyek – gondoltam is, hogy ez lesz, többnyire ez van ilyen esetekben – csak kis részben adják vissza az egésznek a hangulatát. De előbb még a szöveget is elolvasnám azért...)

Bizony így is volt pár olyan pillanat, amikor berezeltem, vagy legalábbis úgy éreztem, hogy menni kellene, meg talán ide sem kellett volna jönni – de azért még maradok. Pedig amúgy szeretem az elhagyatott épületeket bejárni, ráadásul nappal voltam bent. De így is olyan, amilyen amúgy a legtöbb elhagyatott épület: furcsa, félhomályos, kísérteties, és a hajléktalanok de az is lehet, hogy csak a hulladék válogatásából és annak leadásából élők által szinte minden terem feltöltve, elképesztő mennyiségű szeméttel. És újra, meg újra úgy hallatszik, hogy talán épp jön valaki, mert az ablakok kitörve, a huzat járja át az alagsortól az emeletig az egészet. Na de most tényleg úgy tűnik, hogy ez nem a huzat. Aztán persze kiderül, hogy most is az.

Tovább
Szólj hozzá!

Bagoly mondja bagolynak

2017. október 04. 18:47 - BlogoszEditor

Ezt ma vettem észre az étkezde falán, ahol épp ettem. Elég erős, nem? :)

Hát vajon mit mondhatott szegény kicsi, hogy a nagyok ennyire megrökönyödve nézik, mekkora marhaság hagyhatta el a száját, és/vagy milyen butaságot tehetett? És ha jól látom, már ő maga is épp kezd rájönni, hogy nem volt oké, amit.

Tovább
Szólj hozzá!

Virágok – és más is – a romos félhomályban

2017. október 03. 18:08 - BlogoszEditor

Megyek vagy egy órával ezelőtt, és akkor hirtelen ezt látom. Nekem tetszik. Nagyváradon van, és új, friss. Az történt ugyanis, hogy a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat apropóján a kolozsvári V-Light Crew streetart-csapat eljött Váradra, és kidekorálta ezt az aluljárót. A Baross (Dacia) hídnál lévőről van szó.

Tovább
Szólj hozzá!