Blogosz

MESE NINCS.

Utolsó kommentek:

Katalin Édua Jakab 2018.02.23. 20:27:50

Hogy milyen állatot eszünk meg az kultúra és érzelmi megközelítés kérdése is, de messze kerültünk a macskáktól..Pedig nem is olyan régen az éhínségtől szenvedve Európában megették őket..sőt a patkányokat is.

Bejegyzés: Macskás poszt az Emírségekből

Lobo Marunga 2018.02.23. 14:47:07

@Katalin Édua Jakab: Engem csak az zavar, hogy nemzetközi tiltakozás van a kutyaevés miatt. Miközben lovat simán lehet enni itt is, meg máshol is, pedig ugyanúgy társa az embernek mint a kutya. Indiában viszont nem lehet marhát enni. Mármost ha az a laza 1 Mrd hindu elkezdene tiltakozni a marhahúsevés ellen, mit szólnánk mi hozzá? Lehet, hogy kicsit kiakadnánk rájuk. Ha egy népnek kultúrája a kutyahús, hát egye. Nálunk meg tilos, ez is rendben van, bár szerintem nem teljesen logikus. Az oké, hogy házikedvencnek tenyészettt kutyát tilos enni, kóbort meg pláne, de ha lenne étkezési célra tenyésztett, bevizsgált kutyahús, akkor miért ne?

Bejegyzés: Macskás poszt az Emírségekből

Katalin Édua Jakab 2018.02.23. 12:38:55

Kb. 20 éve jártam Marokkóban.Rengeteg macskát láttam, de kutyát nem. A macskák szeretetéről tudtam, de hiányoltam a kutyákat és az országot jól ismerő idegenvezetőt kérdeztem, hogy mi lehet az ok. Ő mondta, hogy Marokkóban vannak helyek pl. a sivatagban ahol jó étvággyal elfogyasztják a kutyákat is..Tény, hogy az iszlám követői nem kedvelik a kutyákat. Tunéziában is ezt tapasztaltam. Viszont Törökországban, legalábbis az európai részen pl. Isztambulban is rengeteg a kóbor, gazdátlan állat és követendő példának tartom, hogy sok helyen önetetőket, önitatókat tesznek ki a kutyáknak, macskáknak az utcákat pedig takarítják... Az ázsiai területeken a hatalmas birkanyájakat farkasölő, ridegtartást jól tűrő közép-ázsiai juhászkutyákkal védik, de a távoli végeken ott sem látni kutyát sétáltató embert. Egyébként nem csak Kínában hanem Koreában is ínyencfalat a kutyahús...Persze nem akármelyik utcán kóborló állatot eszik meg hanem direkt étkezési célra tenyésztenek és hizlalnak kutyákat...Kínában a nagyvárosok piacain már kevesebb a kutyaárus és visszaszorulóban van ez a szokás a nemzetközi tiltakozásoknak köszönhetően, de hogy mi történik vidéken azt nem tudjuk.

Bejegyzés: Macskás poszt az Emírségekből

Privateer 2018.02.22. 19:21:06

@Katalin Édua Jakab: Azt hittem, hogy csak kínában eszik a kutyákat. Errre kiderül, hogy az arabok is? Pl. melyik országban?

Bejegyzés: Macskás poszt az Emírségekből

Katalin Édua Jakab 2018.02.22. 13:59:19

Az iszlám országokban a macska kedvelt és tisztelt háziállat, a kóborokkal is törődnek. A képeken látható macskák mindegyike ápolt, jól tartott. A kutyát tisztátalan állatnak tartják, nem szeretik és vannak arab országok ahol meg is eszik őket..

Bejegyzés: Macskás poszt az Emírségekből

alalala 2018.02.22. 13:07:30

"és főleg kifejezetten lepukkant"
Ez azért erős túlzás. Legalábbis magyar szemmel nézve :D

Bejegyzés: Macskás poszt az Emírségekből

aaaaaaaaaaaaaaaa 2018.02.22. 12:42:39

igen, a strandokon is, illetve a környékén is rengeteg van belőlük. érdemes nem lepacsizni velük...

Bejegyzés: Macskás poszt az Emírségekből

radaml 2017.09.25. 13:12:29

Nekem a kedvenc koldusom a bőőőő bácsi volt. Sétálgatott, és ha valaki arrament, lekapta a kalapját, elbődítette a hangszálait, és pénzt várt a mutatványért cserébe. Szegény öreget sajnáltuk azér' :-/

Bejegyzés: Rejtélyek, két megálló között

radaml 2017.09.22. 18:14:10

@Beer Monster: :D Hát, ki nem? :D

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

Beer Monster 2017.09.19. 12:54:32

@FILTOL: "és DIREKT férfit hoztam példának"

Miért? félsz a feministáktól?

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

igazi hős 2017.09.19. 12:42:39

Kuncze remek ember, humora is van, de a "minek ment oda" nem tőle származik, már az ő gyerekkorában is mondták. Viccesen is, ostobán is.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2017.09.19. 12:16:07

Drága kommentelők!
Igen, van olyan képernyőfotó, amit még a komment elküldése előtt rögzítettem, olyan is, amit utána. Ha ez izgat benneteket, garantálom, hogy mindengyiket el is küldtem (sőt, ha már akkora nyomozók vagytok, meg is nézhetitek mindegyiket, élesben az adott cikkeknél :) ). Ám még ha nem is küldtem volna el, az nagyjából irreleváns lenne, hiszen nyilván magára a jelenségre világítok rá a poszttal, erről szól a blogbejegyzés, a konkrétumok pedig az illusztrációk. Úgyhogy sajnos a nyomozói munkátok fölösleges is, plusz teljes tévedésbe is vitt titeket.

Továbbá: igen, van a Kuncze-féle mondatból kialakult mém is, persze, ám az régebbi. Itt végig nem a mémről van szó, hanem - amúgy a posztból teljesen kiérthető módon - azokról az igen gyakori esetekről, amikor sokan komolyan gondolva és valóban ilyen kommenteket alkotnak, egyáltalán nem viccből, és nem a mémet használva, attól teljesen külön, azzal totál párhuzamosan, egyszerűen a sötétségükből fakadóan.

Disclaimer: ezek itt evidenciák, vitázni nem fogok róluk, csak válasz nélkül sem akartalak hagyni benneteket.

(Bocs, hogy a többire nem reagálok, de csak ez a két témakör volt épeszű, a többi hülyeséghez további jó egészéget, magyarok! :) )

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

rnz 2017.09.19. 12:02:34

@commentes nikk: Majdnem mindnél ugyanez a helyzet, ráadásul a kilógó képből is látszik, hogy ugyanaz csinálta még azokat is, amiket valóban beküldtek. Index főoldal... -.-

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

rnz 2017.09.19. 12:00:00

Minek írtál ide?

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

commentes nikk 2017.09.19. 11:09:39

@commentes nikk: ja sorry, nem olvastam végig a posztot elsőre, most már világos, hogy a poszter írta ezeket, így viszont nem vicces, és értelme sincs sok a dolognak, ha a legtöbb esetben csak beírta, de nem küldte el a kommentet (amit amúgy printscreen után azonnal törölhetett is volna), szóval a végeredmény ugyanaz, gyenge próbálkozás.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

commentes nikk 2017.09.19. 11:05:49

A hurrikános (megdőlt hajós) képnél a "minek mentek oda" szöveg még a szövegdobozban van, elküldés előtti állapotban, ergo az írta oda, aki a printsrceent készítette, vagyis szimpla kamu a dolog. Ha már bloggerként trollkodunk, csináljuk normálisan.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

nincsnicknincs 2017.09.19. 10:26:48

Btw, akkor az saját bevallása szerint is náci? Mert hát ugye ki "liberálist , a zsidók mellett számtalanszor kiálló remek ember emblematikus mondását így kifigurázza az csak az lehet....:DDDDDD

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

nincsnicknincs 2017.09.19. 10:19:51

LOL, ekkora +!%+!% mint a poszter. Ember, ahogy már ezren leírták, az MMO Kuncze mém. Tehát a te általad "liberális"-nak gondolt hasonló agyhalott mondása. Akkor most megint magatokkal vitatkoztok? Ajánlom tehát Egyallampolgar remek fenti elemzését magadra nézve, kiváló pszihológiai eset vagy, csak még buta is. Minek idézgetsz olyat, amiről semmit nem tudsz?:DDDDD

MUHAHAHAHA, műveletlen ember....

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.