Blogosz

MESE NINCS.

Utolsó kommentek:

radaml 2017.09.25. 13:12:29

Nekem a kedvenc koldusom a bőőőő bácsi volt. Sétálgatott, és ha valaki arrament, lekapta a kalapját, elbődítette a hangszálait, és pénzt várt a mutatványért cserébe. Szegény öreget sajnáltuk azér' :-/

Bejegyzés: Rejtélyek, két megálló között

radaml 2017.09.22. 18:14:10

@Beer Monster: :D Hát, ki nem? :D

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

Beer Monster 2017.09.19. 12:54:32

@FILTOL: "és DIREKT férfit hoztam példának"

Miért? félsz a feministáktól?

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

igazi hős 2017.09.19. 12:42:39

Kuncze remek ember, humora is van, de a "minek ment oda" nem tőle származik, már az ő gyerekkorában is mondták. Viccesen is, ostobán is.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2017.09.19. 12:16:07

Drága kommentelők!
Igen, van olyan képernyőfotó, amit még a komment elküldése előtt rögzítettem, olyan is, amit utána. Ha ez izgat benneteket, garantálom, hogy mindengyiket el is küldtem (sőt, ha már akkora nyomozók vagytok, meg is nézhetitek mindegyiket, élesben az adott cikkeknél :) ). Ám még ha nem is küldtem volna el, az nagyjából irreleváns lenne, hiszen nyilván magára a jelenségre világítok rá a poszttal, erről szól a blogbejegyzés, a konkrétumok pedig az illusztrációk. Úgyhogy sajnos a nyomozói munkátok fölösleges is, plusz teljes tévedésbe is vitt titeket.

Továbbá: igen, van a Kuncze-féle mondatból kialakult mém is, persze, ám az régebbi. Itt végig nem a mémről van szó, hanem - amúgy a posztból teljesen kiérthető módon - azokról az igen gyakori esetekről, amikor sokan komolyan gondolva és valóban ilyen kommenteket alkotnak, egyáltalán nem viccből, és nem a mémet használva, attól teljesen külön, azzal totál párhuzamosan, egyszerűen a sötétségükből fakadóan.

Disclaimer: ezek itt evidenciák, vitázni nem fogok róluk, csak válasz nélkül sem akartalak hagyni benneteket.

(Bocs, hogy a többire nem reagálok, de csak ez a két témakör volt épeszű, a többi hülyeséghez további jó egészéget, magyarok! :) )

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

rnz 2017.09.19. 12:02:34

@commentes nikk: Majdnem mindnél ugyanez a helyzet, ráadásul a kilógó képből is látszik, hogy ugyanaz csinálta még azokat is, amiket valóban beküldtek. Index főoldal... -.-

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

rnz 2017.09.19. 12:00:00

Minek írtál ide?

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

commentes nikk 2017.09.19. 11:09:39

@commentes nikk: ja sorry, nem olvastam végig a posztot elsőre, most már világos, hogy a poszter írta ezeket, így viszont nem vicces, és értelme sincs sok a dolognak, ha a legtöbb esetben csak beírta, de nem küldte el a kommentet (amit amúgy printscreen után azonnal törölhetett is volna), szóval a végeredmény ugyanaz, gyenge próbálkozás.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

commentes nikk 2017.09.19. 11:05:49

A hurrikános (megdőlt hajós) képnél a "minek mentek oda" szöveg még a szövegdobozban van, elküldés előtti állapotban, ergo az írta oda, aki a printsrceent készítette, vagyis szimpla kamu a dolog. Ha már bloggerként trollkodunk, csináljuk normálisan.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

nincsnicknincs 2017.09.19. 10:26:48

Btw, akkor az saját bevallása szerint is náci? Mert hát ugye ki "liberálist , a zsidók mellett számtalanszor kiálló remek ember emblematikus mondását így kifigurázza az csak az lehet....:DDDDDD

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

nincsnicknincs 2017.09.19. 10:19:51

LOL, ekkora +!%+!% mint a poszter. Ember, ahogy már ezren leírták, az MMO Kuncze mém. Tehát a te általad "liberális"-nak gondolt hasonló agyhalott mondása. Akkor most megint magatokkal vitatkoztok? Ajánlom tehát Egyallampolgar remek fenti elemzését magadra nézve, kiváló pszihológiai eset vagy, csak még buta is. Minek idézgetsz olyat, amiről semmit nem tudsz?:DDDDD

MUHAHAHAHA, műveletlen ember....

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

a távoli rokon 2017.09.19. 10:02:53

A "minek ment oda embertípus" magával szemben sosem alkalmazza a "minek jöttem ide" alaptézist.:) Ez az idióta elémugrott a sötétben a zebrán - jó bazmeg ittam két sört, mielőtt beültem a kocsiba - de mit ugrál...

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2017.09.19. 09:54:59

A MMO eseti elbírálás alá esik, van amikor jogos, van, amikor nem. Az áldozathibáztatás sem feltétlenül a legjobb szakkifejezés. Pl. nemi erőszak esetén normális ember nem mondja azt, hogy az áldozat volt a "hibás", nem pedig a tettes. Illetve a tettes egy fenét "hibás", a szó legszorosabb jogi értelmében bűnös, akit meg kell büntetni. Viszont a nemi erőszaknak is van olyan minősített alesete, amikor az áldozat elkerülhette volna az erőszakot, ha előrelátóbb (ez a nemi erőszakoknak egy töredéknyi része, de attól még létező jelenség). Az áldozat nem "hibás", hanem hibát követett el, miközben a tettes meg bűnt követett el és meg kell érte büntetni. Ezekben az esetekben az MMO jellegű megszólalás (kulturált formában) pedagógiai jellegű, a megelőzést szolgálja.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

abcd1234 2017.09.19. 09:42:42

Sok esetben bizony igen is jogos a MMO! Az ország fele nyomorog, ki sem lát a munkából, belerokkan. Erre nem mondjuk, MMO. Nyilván azért, hogy megéljen. Aki viszont ehelyett hegyet mászik, hajózik, szórakozóhelyeken éjszakázik, Hawai-on nyaran (telel) és közben baleset éri, akkor felmerül a kérdés sokakban, hogy MMO? A jó dolgában már nem tudott mit kezdeni magával. És ezért tartom jogosnak a kifejezést. Valaki az életét kockáztatja azért, hogy az adrenalin boldogságérzete hasson rá. Sajnálkozni kellene talán? Nyugi, engem nem fognak tüntetésen megbotozni, szórakozóhelyen leszúrni és a Földközi tengeren sem fogok elsüllyedni, hiszen erre nincs időm, sem kedvem. Nem megyek oda.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.09.19. 09:39:43

na kérem, eleve itt két dolog keveredik

Kuncze papa mémmé vált cinizmusa, ami úgy tűnik most már annyira nem vicces.. (akkor sem volt az, de hahotázott rajta a haladó tábor)

a másikra térnék ki inkább az "áldozathibáztatás" kérdéskörre. Való igaz, h van áldozathibáztatás alkalmankként. Viszont van egy tudomány is, amit viktimológiának hívnak.

viktimológia : áldozattan; tudományág, amely a bűncselekmény áldozatává válás folyamatával foglalkozik az elkövető és az áldozat kapcsolatainak felkutatása útján.

és bizony a bűncselekmény áldozatává válás során maga az áldozat is (nem megfontolt) cselekedeteivel befolyásolja a cselekményt.
egyszerűsítve pl. minek ült le a leitatott és kirabolt férfi a kocsmában egy vadidegen kurvával? és minek fizetett neki italokat, majd részegen miért ment fel egy idegen lakásra...ahol kirabolták.
és DIREKT férfit hoztam példának.

szóval az van, hogy néha jogosan kérdezi egy egyszerű ember...minek ment oda?

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

Bálint Bátori 2017.09.19. 09:37:34

Minek hozzászólni?

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

Flúgatlan 2017.09.19. 09:37:05

Elég béna poszt.

Pl. a reptérről visszaküldött nőre teljesen igaz is, hogy "Minek ment oda". Ebben a világban a hatóság csak úgy higgye el, hogy ő az, akinek a papírját felmutatja, mi? Akárki lehetne helyette, még akár férfi is, ha csak a szeme környéke látszik egy csíkban. A maguk hülye babonáit ne hozzák ide. Aki be akar jönni egy normális országba, az ne viselkedjen idiótaként. Az pedig ideotizmus, hogy teljesen eltakart arccal megpróbál bejönni egy helyre, ahol az egész közbiztonsági rendszer az arc alapján történő azonosításon alapul. Ha nem képes levenni azt a kendőt, akkor maradjon ott, ahol ez számít normálisnak.

Persze sok idézett esetben butaság/bunkóság ezt reagálni, de néha tényleg az SZDSZ-vezető 2006-os dumája visszhangzik ezekben, néha meg csak komolytalanul benyögik, ugyanúgy, mint a "Fotosoppp!"-ot.
Szóval, itt nem valami komoly áldozathibáztatás (ami tényleg rossz) van a háttérben, hanem van hogy tényleg hibás az illető vagy csak utalgatnak erre-arra a kommentelők meg jár a szájuk.

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.

Egyallampolgar 2017.09.19. 09:35:03

Két oka van az áldozathibáztatásnak.

Amint a cikk is említi, az emberek jelentős része tahó. Gyökér. Morált, erkölcsöt nyomokban sem értő, ismerő barom. Ha éppen nem egy pórul járt embertársa baján fölényeskedik akkor mások ellen uszít, fenyeget, gyűlöl (migránsok, buzik, Soros, értelmiség, liberális).

A gyűlölet viszont mindig, mindig, a belső bizonytalanságból, önbizalomhiányból, félelemből ered. Egy tragédia esetén a tahó beszarik: "a világ veszélyes, én is bajba kerüljetek". Aztán jár az "agy", keresni kéne az elkövetőt, az okot, a motivációt, a tragédia tényezőit, ez munka fáradtság. Az áldozat meg kéznél van. Őt kell összekenni: "Minek ment oda! Én itt ülök a kültelki panelben, kőbányai sörrel olvasom az uszító cikkeket a mosatlan ruhában, külföldre soha nem megyek, baj nem érhet. De nem egy unalmas, nyomorult, tahó vagyok, én vagyok az okos, bölcs, belepofázok ember. Nem kockáztatok, nem élek. Engem kövessetek."

Bejegyzés: MINEK. MENT. ODA.