Blogosz

MESE NINCS.

Mi jön most? Semmi új: ugyanaz az úthenger

2016. október 03. 08:06 - BlogoszEditor

Na, most akkor jobb lesz, hogy elbukott az utóbbi idők legprimitívebb, legaljasabb, legdemagógabb és legdrágább Fidesz-kamuja, a népszavazásnak nevezett szemét színjáték? Frászt. Rosszabb jön. Hiszen Magyarország jelenleg elképesztően perverz helyzetben van: egyszerűen minden hazugságát újabbal, és mindig az előző nagynál is nagyobbal fejeli meg a kormányzat, és nemcsak nem hajlandó leállni, hanem nem is tud már. Ugyanis az egész rendszere erre épül kifelé. Ha egy lépés erejéig is visszatérne a normalitás útjára, elvesztené azokat, akiket az egyre durvább trükközéseivel és az őrület határát súroló hazugságaival tud maga mellett tartani. Akkor pedig meginogna, összeomlana a mesterséges alapokra épített gigászi rendszere. De különben is minek is térne vissza a normalitás útjára, akár csak a kulisszák mögött is, nemhogy a díszletek előtt, hiszen csak így tud érvényesülni. Egyszerűen a Fidesz immár csakis ezen alapszik, ami a tömegbázisa vaskézzel való egyben tartását illeti: a teljesen kicsavart valóság abszolút hazugságokká való fejlesztésén. Orbán és gépezete túlzás nélkül egy párhuzamos valóságot kreált a szavazóiknak, egy szellemi és álinformációs mátrixban tartja őket, egy pszeudovilágban.

És mégis: amúgy is természetes folyamat, de ez a népszavazás is végül azt mutatta meg, hogy csökkenőben van azok száma, akiket be tudnak húzni, akiket mozgósítani lehet a sötét sikátoraikban való nagy menetelésekhez. Pedig minden más mellett épp a népszavazási törvényt is ők írták át, pont azért, hogy semmilyen más erő ne tudjon könnyen kezdeményezni ilyet, de érvényeset összehozni és meg is nyerni végképp ne. Most a számtalan antidemokratikus, sőt, galád húzásuk egyikébe buktak bele.
De belebuktak-e igazából? Alapvetően természetesen igen. Ezen a Földön igen. Csakhogy a Fidesz párhuzamos világában ez sem gond, ott ők nem tudnak soha mellényúlni, bukni. Most sem fognak. Mennek tovább ugyanis azzal az egésszel, amit elterveztek. Arra számítottak, hogy ezt majd meg tudják okolni azzal is, hogy "de hiszen a nép akarja, érvényes népszavazáson adták jelét" - ám, hogy ez nem jött össze, az nem változtat semmit a Fidesz lépéseinek irányán. Nem mondok újat: Orbánékat egyáltalán, de minden eddigi hatalomnál végletesebben nem érdekli, hogy mit szeretnének a választók. A sajátjaikat is csak használják, a másokéit pedig ellenségnek tekintik, ahogy az égvilágon mindenkit, aki nem őket segíti. Szóval most is legfeljebb a retorikán változtatnak, másféle kiforgatásokkal, hazugságokkal kommunikálnak mostantól - sőt, még a referendum éjszakáján el is kezdték a finomhangolásokat az új bullshitekhez. Már akkor is mennek, kizárólag a saját érdeküket követő utakon, ha a többség sem tart velük egy ideje. Menetelek akkor is, ha az ország többsége már nem a hívük, sőt, akkor is, ha ők maguk régen rosszak az országnak, döbbenetesen kártékonyak, az égvilágon minden területen. Náluk már nincs is ország, nincs népe sem: csak Fidesz van. Minden más csak kiiktatandó zavaró tényező. Van elég megvezetett, akit használni tudnak a választásaik megnyeréséhez és a döntéseik igazolásához. Ezzel a "népszavazással" is leginkább ezeket a zombikat etették, edzették, hiszen jó kondiban kell tartani az állományt.
Ennyire, mint ők, még senki nem ürítette ki a demokrácia összes keretét, a rendszerváltás óta, manapság már simán csakis díszletnek használva azokat. Sőt: éppen ez az elbukott népszavazás is nagyon jól mutatja, hogy immár akkor is a saját darabjukat játszák, ha a díszlet sem megy már hozzá. Hiszen a lesilányított, csakis visszaélésre használt demokratikus díszletek is bezavartak most a Fidesznek: akkor sem tudtak érvényességet összehozni, ha az összes szabályt ők írták, ha kizárólag ők vannak hatalmon és az összes gombnál. Nem baj, akkor is, ezt is győzelemként adják el. És nem is ez a fő baj, hiszen az ilyesmi mindenütt megszokott - hanem az, amit a háttérben előkészítenek, aminek az egyik fázisa csak ez a "népszavazás", és ami ugyan még mindig ködös, de egyre jobban látszik, hogy valami példátlan, immár történelmi léptékűen tragikus húzás lesz.
A drámai az, hogy Orbánék most szinte biztosan még tovább fognak menetelni azon az úton, hogy kirángassák Magyarországot az EU-ból. És a szavazók mozgatására használt állandó elleségkép-keresésük, uszításuk sem fog leállni. Hogy összejön-e, az nem biztos, de félő, hogy ha igazán akarják, akkor igen. Megkísérelni biztosan meg fogják, nagyon régóta készítik elő a terepet hozzá, és puhítják az uszításaik révén a lakosságot is hozzá.
Ja, hogy érvénytelen lett a valójában mondvacsinált, teljesen hamis, jogi nonszenszet jelentő kérdés köré kreált "népszavazásuk", és akkor ennek hatással kellene lennie arra, mit csinál az, aki kezdeményezte? Ugyan. A Fidesz nem szokott az ország, vagy a nép, vagy a demokratikus berendezkedés, vagy bármi más olyasmi érdekében finomítani, változtatni, leállni, ami nem kizárólag a saját érdeke. A Fidesz soha nem tanul, nem is akar. A Fidesz csak megy, és rángatja maga után az országot, prédának, ugyanakkor önigazolásnak. Hiába bukott meg a népszavazásuk, győzelemnek hazudják, és aljas szándékaik igazolására fogják használni. Már urnazárás után is fordítottak egyet ezen az összevissza csavart témájukon is: igaz, hogy erre sem kaptak semmiféle felhatalmazást , de alkotmánymódosításra készülnek. Pedig ehhez sincs tehát felhatalmazásuk - épp a referendum bukása miatt nincs, de meg azért is, mert nem ezt kérdezték a népszavazási íven, hanem mást, csak épp ennek az alkotmánymódosításnak az igazolására is fel akarták használni az érvényesnek remélt referendumot. Hogy nem lett érvényes, az semmiben nem zavarja őket: már be is jelentették, hogy így is módosítás jön. Ez maga a Fidesz. Hölgyeim és uraim, parancsoljanak, nézzék: akcióban a rezsim.
Konkrétan az jön, hogy az amúgy is lábtörlőnek használt, már eddig is összevissza módosítgatott, pedig eleve általuk írt alaptörvénybe most beleírják: a betelepítési kvótáról való döntés joga az államé. Ami kifejezetten újabb EU-ellenes lépés, és semi más. Hogy miért? Figyeljenek. Egyrészt semmiféle betelepítési kvóta nem téma már az Unióban,  ez az ötlet - mert csak ötlet volt eleve - rég lekerült a napirendről (már a népszavazás előtt, tehát ezért is fölösleges volt maga a referendum-színjáték is). Ám a Fidesz épp ezt szereti: olyasmikkel játszani, manőverezni, olyanokat hazudni befelé az országba, ami amúgy nincsenek, álproblémákat fejleszteni hisztériává, ami biztonságos manipulációs technika, hiszen közben nem kell a nem létező probléma igazi megoldásán is dolgozni, nincs igazi veszély, csak hazudott van. Na most: tehát (immár nemzeti felhatalmazás nélkül is, magasól téve a nemzetre, amelyik érvénytelenül népszavazott) azt írják bele az alkotmányba, hogy a betelepítési kvótáról való döntés joga az államé - és ezzel elvonnak, magukhoz rántanak egy jogkört, ami amúgy kifejezetten uniós hatáskör. Igaz, hogy az Unió jelenleg nem él ezzel a hatáskörével, hiszen nincs betelepítési kvóta - ennek ellenére természetesen abnormális, ha egy-egy országbeli hatalom magához von el az uniótól egy-egy jogkört. Úgyhogy Orbánék folytatják a háborút az Unió ellen. Hiszen, ha Brüsszel tiltakozni fog a szabályellenes alkotmánymódosítás ellen, akkor Orbánék tovább gajdolják majd otthon, hogy "ez a szemét EU magának akarja a döntést a kvótákról", holott ez nem erről szól, hanem egyszerűen arról, hogy nem lehet az Unióban, uniós hatásköröket megragadni és kisajátítani egy-egy kormánynak. Ha pedig ez EU ez ellen a változtatás ellen nem fog tiltakozni, mert épphogy nem akar állandóan anyagot szolgáltatni a Fidesz folyamatos uszítókampányaihoz, akkor Viktoréknak így is jó: úgy gyengítik, zilálják szét ezzel a döntésükkel is lassanként az EU-t, hogy az csapdahelyzetben inkább meg sem szólal.
Hogy mi ezzel a fő céljuk? Több is, egyszerre. A hatalmuk minél hosszabb időre való megtartása, úgy, hogy az Uniót, mint közös kérdésekben való ellenőrző szervet és egyenes úton való maradást igazgató tömörülést lerázzák magukról, totálisan a saját kiskertjükként kezelhetik Magyarországot, emellett csapdában is tartják az Uniót, hiszen jelenleg annak a pénzéből tartják fent a közben EU-ellenességgel is uszító rendszerüket, szóval a pénz kell, az ellenőrzés nem, ráadásul hol egyengetik Putyinék útját az EU szétfeszegetése felé, hol csak fenyegetik, zsarolják ennek az aknamunkának a felpörgetésével is Brüsszelt, még több pénzért. De mindez nem új: évek óta ezt művelik, és a mostani alkotmánymódosításnak megágyazó népszavazási színjáték csak a sokadik lépés volt ebben. Mégsem veszik észre sokan.
Kevesen hallották meg, de már a legelső kétharmaduk előtt voltak olyan hangok, figyelmeztetések, hogy Orbánék arra készülnek, hogy ha túlhatalomhoz jutnak, akkor ki fogják vezetni Magyarországot az Unióból, mert csak saját birtokukként akarják használni szegény Hangerit, mindenféle ellenőrzés nélkül. És akik meghallották ezt, azok egy része is hülyeségnek gondolta. Közben azóta is láthatjuk, ahogyan mindenféle eszközzel, szorgalmasan készítik elő ezt. Figyelhetjük, ahogyan jön egyre közelebb ez az úthenger. Lassan jön, a többség mégsem fut el, sőt, ünnepli azt, aki vezeti. És sokan még most is azt hiszik, hogy valóban nem is jön, sőt, nincs is semmiféle úthenger. És akkor is ezt fogják gondolni, amikor már átment rajtuk, rajtuk, mindenkin, az országon. Mert egyszerűen nem tud leállni, és nem is akar: a fő politikája, hogy mindent maga alá gyűrjön. Aztán vissza fog tolatni ránk, mert ide akar parkolni: rajtunk állni. Lehetőleg végleg, de ha ez nem jönne össze, akkor örökre.
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2611761633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2016.10.03. 17:27:58

politika

Mit üzentek az emberek Orbán Viktornak?
.....HMMM....AZT, HOGY KUSSSS VAN VIKTORRRR !!! BÁRMENNYIRE IS PATTOGSZ MEG UGRÁLSZ, HERGELSZ MEG USZÍTASZ.....HA AZ OTTHON MARADÓK MIND ELMENNEK 2018-BAN ELLENED SAVAZNI, AKKOR FELKÖTHETED A KIS MUKK-CIPŐD..., OCCT FUTHATSZ FELCSÚTIG...., AZUTÁN BAJÁIG.....AZUTÁN MEG KI TUDJA HOL ÁLLSZ MEG....DE EZ MÁR NEM IS ÉRDEKES !!! ÉS NE KÖLTSD AZ UNIÓS MILLIÁRDOKAT MÁSRA MINT A MAGYAR NÉPRE, AMELYBŐL ANNYIT KAPOTT MINDEN CIKLUSBAN AZ ORSZÁG N É P E..., HOGY CSECSEMŐTŐL - NYUGDÍJASIG HAVI 10 000 FT JUTNA MINDEN MAGYAR EMBERRE !!! ÚGY...HOGY KUSSSS VAN VIKTOR..., MERT MEGJÁROD !!! :)))

Netuddki. 2016.10.03. 17:33:10

Ez mind így van. A probléma, hogy akinek egy kicsit több esze van egy marék lepkénél, már régen tudja. Tehát picsogás helyett tudnál valami épkézláb megoldást is felvonultatni?

kvadrillio 2016.10.03. 17:48:19

Aztán következett a haladó matek:

Harrach szerint alapból nem 8 millió magyar állampolgár szokott szavazni, hanem csak 5 millió, és mivel vasárnap 3 millióan nemmel szavaztak, "tehát gyakorlatilag egy kétharmados győzelemről van szó.". (Értik, ugye? S még 24 óra sem telt el az urnazárások óta...).

Szerinte egyébként egy nagyon profi és jó kampány zajlott hazánkban és nem feltételezi azt a döntéshozókról, hogy migránsokat telepítenének azokra a településekre, ahol alacsony volt a részvételi arány.

FENTIEK SZERINT HARRACH BÁCSI KIVÁLÓ MATEKOS !!! :)

1ghost 2016.10.03. 17:57:06

Ezt a tolvaj, korrupt, strómanjaival az országot kifosztó gazember orbánt tegnap jól pofán vágták a magyarok.

De ez még csak a kezdet, barátaim.

Mert nemsokára itt az idő, amikor a fidesz slepp disznóságairól, az ellopott pénzünkről, a milliós közpénzt kaszáló matolcsy kurvákról, rogán helikopteres utazásáról, meg a felcsúti gázszerelő milliárdjairól szavazunk, andy vajnát, orbán vejét, meg a többi rohadt tolvajt már nem is említem.

No, akkor olyat kap majd ez a tetves fideszbanda, hogy a cellarács adja majd a másikat.

netnepper 2016.10.03. 19:22:38

A magyarok azt üzenték Brüsszelnek, hogy lex@rják orbány viktort...

Éhes ló 2016.10.03. 19:31:43

@1ghost: hahaha. Kb. 3,3 millióan értettek velük egyet.
Ez a 98+% marha nagy vereség
a maradék 1,7% a libbant fodor gabrielláé.

Ti hol vagytok? Sehol. Érvénytelenek vagytok, el se mentetek.
Hányan szavaztak rátok? Sehányan.

Ha ez a siker, akkor mi a bukás mesügék?

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2016.10.04. 08:59:41

@Tibi !: Igen: a megoldás természetesen az, hogy a Fidesznek mihamarabb el kellene tűnnie az ország vezetéséből. Hogy hogyan, az viszont egyelőre nehezebb kérdés, hiszen mindenhova befurakodott. Ha viszont a menekültkérdésről beszélsz, arra egyelőre nem tudom a megoldást, csak azt látni, hogy hogy ne kezeljük. De Európa is rég keresi a megoldást, és egyelőre nincs meg. Ám ez is sokkal összetettebb annál, hogy ilyen stílusban lehessen érdemben kezelni, hogy a gondokra való rámutatás "picsogás".
süti beállítások módosítása