Blogosz

MESE NINCS.

Mit keres még itt – vagy bárhol – az RMDSZ...?

2019. május 30. 07:25 - BlogoszEditor

Elképesztő, hogy nincs még egetverő botrány abból, ahogy besumákolta magát az Európai Parlamentbe az RMDSZ. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy kifejezetten a románok lakta, Kárpátokon túli területekről összelopkodott román szavazatokkal sikerül nagy nehezen átmásznia a bejutási küszöbön. Ráadásul nem is először hallani ilyen információkat – más választások alkalmával is felmerültek már olyan furcsaságok, hogy tízezrével érkeztek színromán területekről szavazatok az RMDSZ-re.

Márpedig ez sem véletlen nem lehet – tehát szó sincs arról, hogy ennyien pecsételtek volna tévesen az ottani románok közül –, és nyilván arról sincs szó, hogy ez a magyar párt ekkora, egy teljes székelyföldi nagyvárost kitevő rokonszenvezővel bírna a román vidékeken. Ehelyett arról van szó – hangsúlyozom: nem először van szó ilyen diverzióról –, amit ezúttal a Magyarhang.org híroldal tárt fel, és amiről ezen a linken is olvashatnak. Az előző hasonló eseteket pedig még soha senki nem tárta fel, még ennyire sem, azok csak információk szintjén maradtak akkor. Most dagadnak egyre inkább trenddé, amikor ismét ez a szavazatokkal való sumákolás történik.

A konkrétumok tehát a szóban forgó forrás szerint is (újabb link itt), valamint a szintén releváns forrásnak tekinthető román Adevărul szerint is a következők: az RMDSZ úgy tudta nagy nehezen betolni magát a bejutási küszöbön az EP-be, hogy különalkut kötött a PSD akkor még szabad lábon volt elnökével, Liviu Dragneaval. Már alkalmakkor meg más PSD-s vezetővel. Ez arról szólt, hogy a PSD tulajdonképpen be fogja juttatni az RMDSZ-t, úgy, hogy egyszerűen ad neki ehhez szükséges szavazatokat. Mivel már nincs elegendő magyar voksolójuk, román szavazatokat. Nagyon fontos emlékeztetnem önöket arra, hogy hasonló RMDSZ-PSD különalkukról már évekkel ezelőtt is hallani lehetett. Sőt, arról is, hogy gyakorlatban is kipróbálták már ezt, azaz élesben, választásokon. Az mára már szinte nem is kérdés, hogy ez működik-e – inkább csak az a kérdés, hogy konkrétan hogyan csinálják, mi a trükk.

Nos, a már említett források szerint arról van szó, hogy a Kárpátokon túli, azaz színromán megyék szavazóköreibe az RMDSZ-nek járó szavazóbiztosi helyek betöltésére a PSD küldte el a saját embereit. Egyesével véve ez semmiségnek tűnik, tekintve azonban, hogy az egész országban összesen majdnem húszezer szavazókör van, ezek összeadódnak. Ezek a román, PSD-tisztségviselő emberek aztán a PSD kérésére az RMDSZ-re adták le saját szavazatukat. Így ha egy-egy szavazókörben egy voks került át RMDSZ-hez – vagy akár kettő, három, amennyiben az illető magával vitt szavazni pár családtagot –, akkor ezeket összeadva kijön a több tízezer szavazatos tétel, ami az RMDSZ-re leadott voksokat jelenti. Olyan helyeken tehát, ahol nincs is magyar, következésképp maguktól soha nem is szavaznának az RMDSZ-re. A Kelemen-Dragnea háttérmegállapodás nyomán azonban a PSD megkérte ezen szavazókörzeti képviselőit, hogy az említett magyar pártra nyomják a pecsétet. Tehát a PSD-s román megbízottak leszavaztak szépen az RMDSZ-re, pártutasítás nyomán. Cserébe a PSD azt kapta az RMDSZ-től, amit mindig is szokott: gyakorlatilag bármilyen ügyben való támogatást. Márpedig az utóbbi évek során a PSD a legsötétebb intézkedéseihez valóban meg is kapta az RMDSZ szavazatait a parlamentben. Ennek ára tehát az volt, hogy cserébe bejuttatja az RMDSZ-t az EP-be. Meg mikor hova, régebben is.

20141016_114347_1.JPG

Mindez nem csak elmélet: ha megnézzük a konkrét számadatokat, egyértelműen kiderül, hogy az adott román megyékben húszszor-harmincszor annyi szavazat ment az RMDSZ-re, mint ahányan ott magyarnak vallották magukat a népszámláláskor. Ráadásul az összes ilyen érintett megye a PSD fellegvárának számít.

Milyen ironikus ez ugye: az RMDSZ támogatása csökken a magyarok körében, sok más mellett amiatt is, hogy elvtelenül együttműködik az ország legkártékonyabb pártjával, a PSD-vel – az emiatt is egyre csökkenő magyar támogatottságát pedig úgy kompenzálja, hogy egyszerűen szavazatokat kap a nevezett román párttól.

Felmerülhet a kérdés: nem-e veszített-e a PSD azzal, ha mintegy 30 ezer voksot a sajátjaiból átadott? A válasz az, hogy nem. Ugyanis ez egy nagy párt, amelynek ekkora tétel alig számít, miközben az állandóan a választási küszöbön kunyeráló RMDSZ-nek épp a bejutást jelentheti, különben meg pont a PSD az, amelyik (legalábbis eddig) az egész országban a legjobb volt a saját szavazói mozgósításában, úgyhogy az átpasszolt voksokat kompenzálta azzal, hogy egy kicsit még jobban megnyomta a saját szavazóinak aktivizálását.

Hogy választási csalás-e ez? Egyértelműen. Ha egyetlenegy ilyen voks volt, az is választási csalás, és több tízezer esetén azt mondhatjuk, hogy több tízezer rendbeli csalás. Tehát az RMDSZ választási csalással jutott be az EP-be.

Van azonban egy másik nagyon fontos részlet: az, hogy olyan csalás ez, amely jogilag nem érhető tetten, és nem büntethető. Ugyanis nem arról van szó, hogy meghamisították volna az eredményeket – legalábbis nem a klasszikus értelemben –, hanem bármikor rá lehet húzni erre azt, hogy a választás szabad, márpedig mindenki arra voksolt, akire akart. A következőkkel védekezhetnek, ügyesen-sunyin. Ha színromán területen történetesen román szavazott az RMDSZ-re, akkor is mi van? Különben is, egy-egy szavazókörben épp csak 1-2-3 román voks érkezett az RMDSZ-re, úgyhogy ezzel is mi a baj? Meg aztán a választás titkos is, tehát az sem bizonyítható, hogy ki nyomta a pecsétet oda, tehát az sem, hogy direkt beépített emberek, úgyhogy ezzel is mi a gond?

20160531_184605_1.jpg

Nos, mindezzel a gond az, hogy hiába nem vonhatóak felelősségre jogilag, attól még ismét az bizonyosodik be, hogy az égvilágon mindenre képesek. Gondoljunk bele: eddig is érezhető volt helyenként, hogy nem képviselnek minket, hanem a nyakunkon ülnek már, most pedig az mutatkozik meg, hogy ha már nem támogatja őket elég magyar, akkor a románoktól bizniszelnek össze egy csomó voksot. Na persze mindezt azért, hogy töretlenül tudják képviselni a mi érdekeinket. Egyem meg ezeket a mi drága hőseinket. Szájhőseinket, persze.

Az is milyen már, hogy Orbán Viktornak kellett kampányhaknikat összerohangálnia megint Erdélyben, azért, hogy (sokak számára a mai napig visszatetsző módon, de ez mellékes, mert a Fidesz érdekeivel teljesen megegyezően) az RMDSZ-t tolják az arcba, fékezni próbálják a magyar szavazatok apadását? Ezen magyarkodó kampányhőzöngések közben pedig a legsötétebb román párttal kötött különalku, és az attól összekoldult román szavazatok kellettek a pártos sikerhez.

Na és azzal indítottam, kérdés, hogy hogy nincs ebből egetverő botrány. Oké, valójában nem kérdés: egyrészt azért, mert – mint vázoltam – jogilag nehéz ezt bizonyítani, szankcionálni még inkább az. Amúgy valószínűleg soha nem fog írásos bizonyíték sem nyilvánosságra kerülni, hiszen ha van egy csepp eszük (és bizony nagyonis sok van), akkor semmit nem rögzítettek erről a paktumról írásban. Az is van továbbá, hogy éppen ilyen esetekre is gondolva tartja az RMDSZ az öklét szinte a teljes romániai magyar sajtó szájában – tehát ez utóbbi média akkor sem tud fontos ügyeket feltárni, ha a párt leleplezése magának a magyar közösségnek nagyon is jól jönne. A magyarországi sajtó nagy részétől ismét nincs mit várni, hiszen az meg a pártállam Fidesz udvari bolondja csupán – márpedig Orbánnak nagyon is kell az itteni bizniszeléseihez, klientúraépítéseihez az RMDSZ, és tökmindegy a miniszterelnök úrnak, hogy hova, milyen sunyiságok révén jut be az itteni legnagyobb pártja, csak jusson be. A román sajtó pedzegeti viszont az ügyet, de ott más az egésznek a léptéke, hiszen az ő fő ügyeik a nagy román pártokkal kapcsolatosak, nem annyira a kisebbség magyar PSD-jével; továbbá az is van, hogy nyilván őket is hátráltatja a bizonyíthatóság nehézsége.

Emlékezzünk minden esetre arra, hogy nem most merül fel tehát először ez a fajta csalás. Most vessük össze azzal, hogy egyre többször hallani az ilyen manőverekről, miközben egyre fogy a romániai magyarság amúgy is, és közben még gyorsabban fogy az RMDSZ magyar támogatottsága. Az eredmény: ez a remek párt még akkor is irtóra itt fogja „képviselni az érdekeinket”, amikor magyarok már nem is lesznek. Akkor is vígan be fog jutni bárhova, nyilván csakis „a magyarok érdekében”, ha magyar voksokat már nem is kap. A rendszerváltás után pontosan harminc évvel oda süllyedt tehát az állítólagos magyar érdekvédelem (ami legalább húsz éve már nem is érdekvédelem, csak üzleti vállalkozás, nemzetiségtől függetlenül), hogy magyarok már nem is feltétlenül szükségesek hozzá.

Egyre inkább, minden választáson egyre jobban küszöbön áll az RMDSZ kiesése Ja, ja: választási küszöbön áll. Amúgy igazán nem hibás senki más, saját magukon kívül azért, hogy ide jutottak. Sőt, a mi szempontunkból meg nem is hiba, nem is gond az, ha legközelebb majd kiesnek valahonnan, hanem természetes folyománya annak az elvtelen, becstelen besötétülésnek, amit legalább húsz éve művelnek. Sőt: bocsesz, de mi, választók eleve pont ezért vagyunk. Hogy ha arra tartjuk méltónak, érdemesnek az egészet, akkor támogassunk, beálljunk mögé, ha pedig nem tartjuk vállalhatónak, sőt, ellenünk valónak tartjuk már, akkor elforduljunk tőle, így szankcionálva. Teljesen okés ez is. És az RMDSZ nemsokára nem tud már elegendő embert benne tartani már abban a hamis csapdában, hogy „csak magyarra szabad szavazni”. Frászt. Arra jó szavazni, amit haladónak tartunk, vagy legalábbis képzelünk. Már amikor van ilyen a választékban. És ha a mi nemzetiségünkhöz tartozók már messze nem a fejlődés letéteményesei, akkor egyszerűen köszi, de nem opciók, és kész.

Tehát, hogy a címet se hagyjuk parlagon, mit keres még egyáltalán itt – vagy bárhol – ez az RMDSZ? Mert már semmi keresnivalója a környékünkön. Pénzt. Ehhez meg pozíciókat, posztokat. Egyértelműen, és csakis ezt. Mindennek eléréséhez pedig minket. A magyar szavazókat. De egyre kevésbé talál már meg minket. Sebaj, ott vannak akkor a románok. És velük is megy tovább a mafadakin’ „érdekvédelem”: ezek akkor is megvédenek, ha közben épp a nagy „védelem” miatt is kihalunk. Az mellékes. Akkora itt a kiállás értünk, hogy attól koldultok, magyarok.

És még egy rendkívül fontos dolog a végére: évek óta kérdés tehát, hogyan csinálják, mi a trükk a kieső magyar voksokat kompenzáló román szavazatok begyűjtése körül. A fenti egy lehetséges magyarázat rá. Nem biztos, hogy ez a trükk, lehet, hogy más. De, hogy valami módon csalnak, az egyértelmű. Azért trükk, ugye, hogy minél nehezebb legyen rájönni, hogy az – amikor pedig már kezd gyanús lenni, akkor is nehéz legyen visszafejteni, hogy hogyan csinálják. A lényeg nekünk nem is az, hogy hogyan, hanem maga a tény, hogy ezt is elcsalják.

„A magyarság megszűnése ellenére az érdekvédelem zavartalanul üzemel” – írja majd a pártházon. Dă-l încolo! Cu dumnezeu înainte!

20141016_115631_1.jpg

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2814869018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palkovics Ede 2019.05.30. 18:30:57

Erröl két vers jutott eszembe: Petöfi Sándor: Szájhösök és Szilágyi Domokos: Magyarok

2019.05.30. 19:14:35

Ezeknek a pártoknak az ereje a hit. A fideszes se szavazópolgár, hanem hívő. A hitnek pedig van egy nagyon gyenge pontja, hogy bizonyítékokkal nagyon meg lehet rengetni.

illaim 2019.05.30. 19:51:47

A fidess SA csürhéje ismét értelmezési gonddal küszködik! Az a második generációs oláh-cigány bevándorló a nemzetáruló, akinek rendre van bőr a pofáján a magyarok nevében beszélni, aki kisajátította a nemzeti jelképeket,
lezüllesztette az oktatást, az egészségügyet, aki beleugatott a délvidéki magyarság képviseletébe, aki kiárusította Magyarország dolgozóit a nemzetközi multiknak! Aki pedig köztörvényes bűnözőket támogat, függetlenül az állampolgárságára, egy szarházi bűnpártoló!

2019.05.30. 20:18:00

Azt még valahogy megérti az ember, hogy a magyar PSD (UDMR) bekurvult Orbánnak, de hogy Dragnea elvtársnak is, az nagy gáz. Azt mondanám, hogy a fideszes betegség jellegzetessége: a takonygerinc.

Muie Orbán (törölt) 2019.05.30. 20:21:56

Úgy látom, hogy a közismert Orbán-propagandista troll kutyák lemaradtak, nem jött meg a direktíva a Lendvai utcai pártközpontból.

Tangooo 2019.05.30. 22:29:44

A posztoló korlátozná jó román emberek jogát ahhoz, hogy arra szavazzanak, akire akarnak? Ez tiszta fasizmus.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.05.30. 23:08:05

höhö, orbánék is a románoktól szerzik be a szavazataikat.

saul fika 2019.05.31. 00:13:32

Az ilyen hazaáruló geciket jobb időkben felakasztották.

nu pagagyí 2019.05.31. 06:20:14

Szerintem, ha egy párt híveinek egy része taktikai okokból, tudatosan leszavaz egy másik pártra, nem nevezhető választási csalásnak.

Ha választási csalást keres, talán nézzen szét idehaza. ahol az állampárt szavazóbázisát pont azok adják, akiket nyomorban tart. Nyilván, saját nyomorrukra szavaznak olyan lelkesen.

röf 2019.05.31. 06:30:58

Na, idegen majmok... eggyel több ok, hogy csomagoljatok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.31. 06:48:09

Hogy is van az hogy a külhoni magyarok szavazhatnak a magyar EP választáson? Szavaznak itt is meg ott is?

Muie Orbán (törölt) 2019.05.31. 07:34:50

Hát igen... végül is csak idetaláltak ezek a gazemberek, de szerencsére nagyon szint alatt, hiszen a román politikai élet magas nekik, mint csigának a járdaszegély, így a szokásos fideszes puffogást tudják csak produkálni. Az viszont tény, hogy a magyar PSD (UDMR) már sok éve Orbán előretolt bástyája Erdélyben, ahol állampolgárság szétszórásával és nacionalizmussal nagyon sok szavazatot hozott a rezsimjének. Most azon túl, hogy magyarkodással és gyűlölködéssel sok embert el lehet tántorítani a racionális gondolkodástól, a románok szemében ez a párt idegenné vált.
Óriási stratégiai hiba volt nem a mindenkori román vezetéssel és pártokkal küzdeni a magyarok érdekeiért, hanem rögtön beállni egy magyarországi totalitarista, bő kommunista gyökerekkel rendelkező, jellegében PSD mintára, egy vezér által irányított szervezet mögé, amelyben a magyar Dragnea még szabadlábon van.

midnight coder 2019.05.31. 08:03:21

@Muie Orbán: Nyilván, aki nem kommunista az csak irracionális lehet, szemben a roppant racionális balfékekkel akik a 23 millió románozás mellett ügyesen hazavágták a magyar gazdaságot pár évtizedre, de persze el lehet menni szlovákiába is. Csak a hülyék nem akarják ezeket a jómunkásembereket ismét hatalmon látni.

konrada 2019.05.31. 08:04:59

Azért nagyon szép, hogy román hazafias érzelmű emberek - mint a blogoló, domnule Muie ilyen szépen írnak olyan nép nyelvén, akiket egyébként látványosan utálnak.

...ez azért igen szép, mert abban azért biztos vagyok, hogy a román Indexben ilyen szabatosan és helyesen románul beírt romángyűlöletet biztosan nem lehet olvasni.

Szóval le a kalappal a blogger, de még inkább az Index elött!

BiG74 Bodri 2019.05.31. 08:12:45

@konrada:
Jelenleg te kelted a gyűlöletet, és kened másra.

konrada 2019.05.31. 08:26:19

@BiG74 Bodri:
Én-e??

Én írtam blogot arról, mit keres egy magyar párt a román EU küldöttek között????

...én csak helyretettem, hogy Magyarországon ez talán nem illendő felemlegetni...

birka menet 2019.05.31. 08:31:15

A hazaáruló rendszeres választási csaló fidesz az amelyik nem magyar állampolgárokkal csalja össze a szavazatait. Az EU bomlasztó fidesz megpróbálta a magyar lakta területeken is szétbomlasztanai a MAGYAROKAT, megalakította az orbán felszopó helyi fideszpártokat, amelyek aztán rendre leszerepeltek a román, szlovák választásokon. Ennek az oka egyszerü: a magyarok Magyarországon már genetikailag szoktak bele abba hogy a vezérnek szó nélkül fel kell szopni, viszont a diaszpórákban ez a módszer nem megy, a mert a diszppóra magyar épp hogy nem szop fel se a román, se a szlóvák nagyvezérnek. Ehelyett önállóan dönt. A döntés pedig az hogy a hazaáruló fidesz MAGYARSÁG BOMLASZTÁSÁBÓL nem kérnek!

Megint megbukott tehát orbán az önkényes határtokon átnyúló uralmi kísérletével, ezért inkább küldi a bérblogokat hogy járassák le a habony-rogáni hazugság propagandával az ORBÁNNAK NEM FELSZOPÓ magyar pártokat.

birka menet 2019.05.31. 08:32:30

@konrada:

mi van te fizetett orbán bértroll, nyomod ezerrel a magyarság gyülöletetdet?

BiG74 Bodri 2019.05.31. 08:34:19

@konrada:
Lehet, hogy én értettem félre, de a cikk egyértelműsíti a mit kérdést, és inkább a hogyannal foglalkozik. Erre te azonnal románozol egy jót.

konrada 2019.05.31. 08:41:57

@BiG74 Bodri:
Felhívnám a figyelmedet a címre:
"Mit keres még itt – vagy bárhol – az RMDSZ...? "

...amiből azért elég egyértelmű, hogy az "itt" Romániát jelenti.
...és mint olvashattad arrébb, én németezek is, meg magyarozok is.
Nekem nincs azzal bajom, ha valaki hazafi - akár német, akár román: ezért én meg is dicsértem.
...azzal viszont igen, ha egy magyarországi lap a címoldalán olyan cikket jelentet meg, amelyben azt boncolgatják, mit keres egyáltalán egy magyar nemzetiségi párt a románok EP listáján...

BiG74 Bodri 2019.05.31. 08:52:49

@konrada:
Mit keres a hogyan függvényében. Ennyi. Azt ne mond, hogy direkt, vagy indirekt módon segíti a romániai magyarokat boldogulásukban. Megélhetési politikusok akik adják-veszik magukat, magyarságukat. Mit keres bárhol is ez a párt?

BiG74 Bodri 2019.05.31. 09:01:32

Tényleg, mi az a mafadakin'?

konrada 2019.05.31. 09:10:12

@BiG74 Bodri:
...vagy egyáltalán akármelyik párt akárhol???
Hiszen mindegyikben megélhetési politikusok vannak, és mind adják-veszik kapcsolataikat.
...s biztos vagyok abban is, hogy Romániában is van olyan párt, nem egy - ahogy nálunk is - amelyet sokan nem szívesen látnak akárhol is, mégis a blogolónak az az 1 db magyar párt fáj, amelyik onnan bejutott.

(...s ha magyarságukat adják, az azért, hogy hozzájussanak a bödönhöz, az valóban nem jó. De ettől miért volna jobb a magyarságnak, hogy inkább olyanok kerüljenek be, akiknek inkább ütni való a magyarság, mint azok, akiknek legalább egy picit azért képviselni kell az érdeküket is, hiszen csak azért kerülnek be, mert magyarok...)

BiG74 Bodri 2019.05.31. 09:38:22

@konrada:
Értem a gondolatmeneted, csak nem tudom elfogadni. A reálpolitika ilyen szintű kiüresítésével, lealacsonyításával nem tudok egyetérteni. Csak azért, mert magyarnak álcázzák magukat, nem tekintem a dolgot jónak. Pláne, ha azért képviselik egy picit a magyar érdekeket, mert így jutnak a konchoz, ami a magyarországi legnagyobb kisebbség búzgó képviselőit juttatja eszembe. Ráadásul pontosan hogyan védi a magyarság érdekeit egy olyan párt, mely a pozicióját kötelező támogatással vette egy színromán párttól?

Muie Orbán (törölt) 2019.05.31. 12:59:41

@konrada: Gondoltam, hogy nem hagyod ki a lehetőséget, hogy idepiszkítsál ebbe a blogba is. Ugyan nem érted, hogy miről szól, de ez egy orbánista troll számára nem szempont: meg kell védeni a vezért, maszatolni kell és lehetőleg minél többet hazudni.
Csak neked, hogy jobban megértsd a fideszes szektán kívül élő magyarokat: én 30 éve élek itt Budapesten és az állampolgárságot nem rám aggatták, hanem kiérdemeltem. A román állampolgárságot meg megtartottam, bár most ideje lenne újra megcsináltatnom a román iratokat, tekintettel arra, hogy a vezéred ki fog táncoltatni minket az EU-ból. Vagy kirúgatja az országot. És akkor én nem fogok itt maradni a hozzád hasonlókkal.

Európai téridő 2019.05.31. 14:16:21

@BlogoszEditor: Mire alapozod a véleményedet? Mi a kapcsolódása zsilvölgyi rendezvény és az RMDSZ EP-tagsága között?

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2019.05.31. 14:34:19

@Európai téridő:
Az első kérdésre: el kell olvasni a posztot, benne van, plusz az RMDSZ abszolút TELJES tevékenmységére, 1989 ótak de főleg az utóbbi 20 éveben, ami telistele van titkos és sötét paktumokkal, és a szervezet belső ügyei egy részének ismeretére.
A másodikra: én ilyesmit nem említettem.

Lisbette 2019.06.01. 16:50:32

Évtizedeken át az RMDSZ-re szavaztam, hogy mostanra szembesüljek a valósággal: előzőleg normális és tisztelt emberek, ahogy a húsosfazék mellé kerülnek, mintha egy agymosáson mennének át, magukat fölénk helyezik és kivételezettként kezdenek el viselkedni. Lepaktálnak a nekünk rosszal, a saját érdekeiket, pozíciójukat védik, vagyonuk gyarapításán dolgoznak. Ahogyan a bankszámlájuk, ők is szépecskén telnek, kerekednek...Közben az ország lefele tart, a gyermekeink kimennek külföldre dolgozni, és azután, köszi, nem jönnek vissza. Ez persze RMDSZ-es képviselőinket nem érinti, meg sok minden más sem. Mintha csak magyarságuk révén örök bérletet váltottak volna a jólétre. Elfordultak tőlünk és már rég nem közös a célunk.

Antal80 2020.08.28. 22:21:28

Sajnos igen PCR (kommunista hozzáállást tanúsítanak), községünkben sajnos szegény nyugdíjasokat használják a szavazásnál. meg a mobil urna trükk, ahol előre meg vannak fenyítve a syerencsétlen beteg emberek. És helyi választásokon, viszik a prímet, és csak az egyhelyben topogás 4 évre, de jó érzés Udmr vel kínlódni és éhendögleni. a lényeg a mágikus mondat 4 évente : "Magyarok fogjunk össze, jövőnkért"
süti beállítások módosítása