Blogosz

MESE NINCS.

Lehet-e még gusztusunk bármikor is az RMDSZ-re szavazni? Itt a milliomodik bizonyíték arra, hogy NEM!

2020. augusztus 07. 20:13 - BlogoszEditor

Nos, ezúttal az van, hogy – ez is hihetetlen, mégis igaz – a közösséget általában magyarkodó blablával félrevezető RMDSZ ma csatlakozott a PSD, az ALDE és a Pro România román pártok alkotta koalícióhoz. Ezúttal Beszterce–Naszód megyében. De volt rá példa itt, nálunk is, helyben, ahol én lakom. Meg máshol is. Így, ezek együtt próbálnak a szeptember 27-i önkormányzati választáson tanácsosi helyeket megkaparintani ezúttal Beszterce városban is, valamint a Beszterce–Naszód megyei tanácsban is.

Igen, ismét a legkártékonyabb román pártok mellé áll a legkártékonyabb magyarokból álló párt – és immár nyíltan vállalt koalícióra lépett velük. Persze nem először, hiszen voltak ők már kormányon is együtt, a parlamentben is sok sötét döntés megszavazásában segítette már a PSD-t az RMDSZ, és helyi szinteken is többnyire ezeket támogatja az RMDSZ. Például nálunk, Bihar megyében is így tett, ezt se feledjük. (Most épp azzal indokol az RMDSZ, hogy szórványban másképp nem tudná bejuttatni az embereit. Aha, persze: összefog tehát a PSD-vel, az abból kiszakadt Pro Româniával, meg a PSD utánfutójaként működő ALDE-val. Tehát a legdurvábban visszahúzó romániai pártokkal.) És
ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ez a történetesen magyarokból álló párt (vagy bármilyen másik párt) úgy beléphet egy ilyen szövetségbe, hogy a választások után ne kellene nyújtania is valamit ezért a PSD-nek és a szatellitpártjainak?
Egyértelműen törlesztenie is kell majd, hiszen az ilyen paktumok így működnek. Szóval nincs olyan, hogy az RMDSZ csak bejuttatja az embereit, és köszi, mossa kezeit – hanem onnantól tovább tartozik is a PSD-nek és a brancsnak. Abban a városban is, abban a megyében is. Tehát ez a mai fejlemény nem az egyetlen ilyen, hanem a sokadik hasonló. Egyedi viszont abban, hogy immár nem is a választás után állnak össze ezekkel az erőkkel – a szokás szerint előzőleg megkötött, de a voksolások végéig titokban tartott egyezményeik alapján –, hanem már előtte, sőt, közösen indulnak. Úgyhogy ez is csak egy újabb igazolása annak, hogy
mára már rég egyértelművé vált: az RMDSZ egyértelműen a legsötétebb romániai erők halmazába tartozik.
cvnn.jpg
Azt is tartsuk észben, hogy a legutóbbi választásokkor ismét felmerült a gyanú, hogy az RMDSZ épp a PSD-től is összekuncsorgott román szavazatokkal kerülte el a súlyos vereséget. Mert egyre kevésbé vannak magyar támogatói. Ami ugyebár érthető, és amit magának köszönhet. Helyettesíti tehát ezeket a kieső magyar szavazatokat román pártoktól szervezetten átirányított voksokkal, ha tudja. És ehhez persze háttérpaktumok is kellenek. Erről itt írtam bővebben, lett is nagy hiszti RMDSZ-es körökben emiatt az írásom miatt is, tessék szíves lenni elolvasni a linken lévő anyagot is. Most, újabb választás előtt állva meg főleg, mivel Önnek is alapvető tudnia a benne leírt jelenségről.
És íme: így találnak egymásra újra és újra, így adják oda magukat ennek az oldalnak, így láncolják oda magukat, újra és újra. De minket igazán ne tessék, ezt nem engedhetjük. Ezredszer már nem.
 

Ezt se feledjék, kedves választók, amikor majd szeptember 27-én voksolnak az önkormányzati választáson. A kártékony oldal újra és újra összeáll – a másik oldalon ott van az a lehetőség, hogy szándékosan érvénytelenített voksot adunk le szeptember 27-én. De ezúttal ez nem a legjobb opció.

Megjelent egy lehetőség, ha ki merünk lépni a csapdából

 

Mert immár ott van további lehetőségnek az a szövetség, amelyik révén kiléphetünk a nemzetiségi csapdából. Vagyis abból, hogy folyton ilyen áruló pártokra kelljen szavaznunk, mint a legsötétebb itteni erőkkel paktáló RMDSZ, vagy az 1989 utáni legdurvább magyar istenverése, vagyis a Fidesz által alapított bábpárt, az EMNP, csak azért, mert ezek magyarok. Ebből elég. Sőt, igazából ez sosem volt elég ismérv, mégis évtizedekig ennek a hamis képzetnek az alapján voksoltunk, naivan – de manapság már önámításnak is kevés, hogy valaki csak azért kapja meg a voksunkat, mert magyar. Láttuk, látjuk, hogy mit kezdenek vele. Kiárusítják a szavazatunkat, azaz minket is a PSD-nek, a Fidesznek, elárulnak, becsapnak, belőlünk élnek, félrevezetnek, az akaratunkkal és az érdekeinkkel ellentétes szövetségeket kötnek, csak maguknak. A nemzetiségi alapú választás ide vezet. Ebbe a zsákutcába. Hogy sosem merjük megvonni a voksunkat azoktól, akik pedig mindig átvernek, mert azok magyarok. Harmincegy éve próbáljuk ezt, így bőven megláthattuk, hogy zsákutca. Épp azok miatt, akiket ilyen alapon választottunk folyton. Épp ők állják a fejlődés útját. Ha továbbra is ilyen alapon választunk, akkor továbbra is a túszaik vagyunk ezeknek: csak azért, mert történetesen magyar nemzetiségűek, újra és újra biankó csekként kérik a szavazatunkat. Épp elégszer kapták meg ahhoz, hogy megtanuljuk: minden egyes alkalommal hazudnak, csalnak, becsapnak, visszaélnek a voksunkkal.

Szóval az RMDSZ megint a legvállalhatatlanabb pártokkal lépett szövetségre, az EMNP pedig a Fidesz játékszere, tehát szintén nem szolgálja a fejlődést, sőt, a legarcátlanabb hazudozás, lopás, árulás és dúlás magyarországi pártjának az egyik romániai eszköze, bábja. Az ezekhez képest épp ellenkező oldalon található viszont egy másik párt, arra az esetre, ha végre sikerült kilépnünk a nemzetiségi alapú választás csapdájából, és egyszer már kiszabadulnunk abból, hogy holmi pártok túszai legyünk, csak azért, mert magyarok, mint mi. Más alapon kell döntenünk. Olyan alapon, hogy ha a nemzetiségi alapú választást teljesen zsákutcába vitték a saját választottjaink, akkor mi van helyette. Igazán ideje hosszú évtizedek után felemelni a fejünket, és alaposabban körülnézni. Az orrunknál tovább látva. Hogy mi szolgálja akkor – a nemzetiségen túlmutatóan – az állampolgári létünkben méginkább fontos ügyeket. Hogy a visszahúzókkal ellentétben melyik erőnél van legalább halvány ígérete annak, hogy nem visszafelé viszi a társadalmat, sőt, esetleg elősegíti a haladást, vagy legalább a visszarángatás ellensúlyozását.

Nos, azt immár látjuk, kik vannak a legsötétebb erők táborában. Sajnos olyan korszakba léptünk, oda vezettek a folyamatok, hogy jelenleg a magyar pártok is világosan, egyértelműen a kártékony erőkhöz tartoznak. Hiába is magyarok, és hiába szajkózzák az átverésünk közben a nemzetiségi közhelyeket. Mindig is ezt tették, most is ez megy, zsarolnának a szavazatainkért – csakhogy közben már világosan láthatjuk, hol állnak, hova tartoznak, mit művelnek valójában.

Tehát jelen pillanatban az ellenkező oldalon van egyetlen megszavazható erő, vagyis az európai oldalon. Egy olyan erő, amelyik – bár persze messze nem hibátlan – legalább a civilizáció útján próbálja tartani az országot: vagyis

ezekkel a hétpróbás, sötét régiekkel ellentétben ott van az új lehetőségként kínálkozó, ráadásul mégis csak a naposabb térfélen mozgó USR-Plus.
Kellemes, de főleg végre okos, és nem nemzetiségi csapdában vergődve lezavart választást!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr4916118422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása