Blogosz

MESE NINCS.

(Be)csapóajtó

2016. február 18. 08:30 - BlogoszEditor

Na és ez milyen? :)

Hát ni: például ez a baj itt. A Mişcarea Populară (Népi Mozgalom) nevű párt nemrég megnyílt nagyváradi megyei irodájának bejáratát mutatom (az ő felvételükön, a kivágás már tőlem származik). Tehát, hogy értik ezt az egészet. Milyen szép kép.

 

mpbh.jpg

mpbh_copy.jpgSzóval vágják: amikor a népi mozgalomnak van órarendje...

Tehát népi mozgalom csak napi hat órán át van.

A nép csak 11 és 17 óra között mozdul.

Eleve behatároltan, előre megállapítottan, kiszámíthatóan megy tehát a népi mozgalom.

Olyan finomságokra már nem is térek ki bővebben, hogy miféle népi mozgalom az, amelyik eleve pártként indul, és nem utólag lesz esetleg azzá, tehát nem alulról szerveződik, hanem eleve felülről. Szóval legyünk most jóhiszeműek, és játsszuk  velük együtt  azt, hogy ez népi mozgalom.

Olyan jellemző kép ez így is: a nép kapott egy kis irodát, ott bent mozoghat.

Eleve nem is nagyon akar sokkal többet esetleg még pár posztot, itt-ott. Ezért jött létre, nem másért.

És gondolom, ennek alapján délelőtt 11-ig még nincs semmi mozgás, délután 5 után meg már nincs. Munkaidőn túl nem mozog a népi mozgalom.

Sőt, az adott időintervallumon belüli mozgás is csak munkanapokra érvényes.

Tehát az is milyen, amikor a népi mozgalom munkahellyé válik.

És sejtem, hogy azért a nép még néha lóg is.

Annál is kevesebbet mozog, mint amennyit odaírt.

Mert feltételezem, hogy munkanapokon 11-17 óra között sincs ott nagy mozgás. Úgyhogy le lehet lépni hamarabb, a franc meg népimozogjon amikor nem kötelező.

Mert a népi mozgalom igazából csak fizetést ad, azért van, hogy fizessen. Nem kell túlzásba vinni a népi mozgást.

Ilyen népi mozgalom leginkább pont a nép mozgáshiányából, lustaságából, aztán már mozgásképteleségéből ered. És az ilyen népi mozgalom nem is mozdít semmit.

Egyébként ez az ajtó meg nem is az utcáról nyílik, hanem egy belső ajtó: nehogy a nép váratlanul rányisson már a népi mozgalomra.

És ha valaki esetleg azt mondaná, hogy az egész nem ér, mert összekevertem a Népi Mozgalmat, így, nagy betűkkel és a népi mozgalmat, így, kis betűkkel, akkor jeleznem kell, hogy pont nem én kevertem össze. Hanem persze maga a Népi Mozgalom szeretné, ha összekevernék valamiféle népi mozgalommal.

Ugyanígy "népi mozgalom" persze az összet többi párt is, ez a fenti csak a legérthetőbb példa, de attól a többi is ez. Sőt, minél kevésbé érthető, látható kifelé, a népnek, hogy egy-egy párt mi is belül, és merre mozog, annál inkább lehet mozgatni a népet, akár népi mozgalomnak feltüntetve.

Úgyhogy ez a vadiúj ajtó is lényegében ugyanaz a régi csapóajtó: lejárat a boszorkánykonyhák egyikének mélyére. Becsapóajtó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr448398788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása