Blogosz

MESE NINCS.

"Mi a francnak kell az egész EU? Mire jó ez? Kinek jó ez? Hát nem jobb lenne nélküle?"

2023. május 09. 16:20 - BlogoszEditor

Igyekszem nagyon közérthetően és nagyon röviden összefoglalni, épp csak néhány alapkérdést. Pontosabban alapválaszt. Mert ma van Európa napja és az Európai Unió napja.

Azért épp május 9-én, mert 1950-ben ezen a napon ismertette Párizsban Robert Schuman francia külügyminiszter és Jean Monnet közgazdász a Schuman-tervként ismertté vált javaslatukat, amely az Európai Unió alapját képező Európai Acél- és Szénközösség megalapításához vezetett. Ebből lett később az EU. Amelynek legfőbb feladata az, hogy az előzőleg egymással még hadban álló országokat - tagországokként - főleg gazdasági szövetségbe forrassza, hogy immár így egyfelé dolgozzanak, és ne szétfelé, megakadályozva ezzel az érintettek között újabb háborúkat, és szinte kötelezve őket az együttműködésre. Ez teljesen jól megy.

Továbbá az első lépések óta - mégpedig a világháború romjairól indulva - hatalmas mértékben emelte az életszínvonalat a területén az EU.

Ráadásul nekünk, periférikus országoknak az egyik legfontosabb civilizátori erőnk az Unió.

fd.jpg

Ha ez nem lenne, végképp a semmiben lebegnénk egy darabig, aztán mindenféle diktatúrák felé gravitálnánk . Gndoljunk csak arra, hogy például Romániában a rendszerváltás után még legalább tíz évig eleve az is kérdés volt, hogy merre tartson az ország, mert a hatalmat erőszakosan magukhoz ragadó Iliescuék még nagyon sokáig Moszkva felé rángatták az államot, teljesen blokkolva Románia fejlődését, évtizedeket lopva el mindannyiunk életéből.

Isten éltessen, szabad, nyugati orientációjú Európa, és téged külön is, EU!

Akik ma ellened hőzöngenek, azok körülbelül ugyanolyan szintűek, és ugyanolyan hatásúak, mint akik annak idején nálunk Iliescuék mellett törtek lándzsát - és sajnos már akkor is ők voltak a többség, így is alig sikerült valami normálisabb irányba állítani végül ezt az országot. És még jelenleg is folyamatosan húzzák vissza, a maguk értetlenségével, tájékozatlanságával, tudatlanságával és vak erőszakosságával. Pedig közben ők is Európa és az EU előnyeit és élvezik, még a mindennapjaikban is - csak vagy nem veszik észre, vagy nem hajlandóak tudomást venni róla, mert nem illeszkedik a hagymázas lázálmaikba, sőt, határozottan és tényszerűen ellentmond azoknak. De a jó kelleni persze kell nekik is.

Szóval köszi, Európa, hogy itt lehetünk, és köszi, EU, hogy valahogy tagországaiddá válhattunk, annak idején is felkészületlenül, külön alku révén - de nagy szerencsénk hogy egyáltalán.

Az európai és az atlanti szövetségekhez való tartozás ami két nagy szerencsénk ebben a korszakban. Aki ezt nem látja, az semmit nem lát, aki nem érti, hogy a térségünkben a béke garanciája egyáltalán nem Oroszország, hanem maga az Európai Unió, az semmit nem ért. Az az EU, amelyik tehát épp a béke megőrzése céljából jött létre, olymódon téve ezt, hogy gazdasági érdekekkel fűzi egybe a tagállamokat.

(Persze itt van a szégyenfolt Orbán-rezsim, amelyik - számos más, történelmi léptékű bűne mellett - folyamatosan butítja a lakosságot, amellett, hogy elnyomja és kirabolja, még mérgezi is azt, aki egy percre is figyel még rájuk, elárulja mind az európai, mind az atlanti szövetségeket, mindezt kizárólag a saját hatalmának bebetonozása érdekében. De ez a szervezett bűnözői csoportosulás, vagyis az elnyomó és rabló és áruló Fidesz már túl van a csúcson, már lefelé botorkál onnan, akkor is, ha ma még nem úgy tűnik. És akkor is, ha még sok időbe telik majd, amíg a rendszerváltás utáni eme legszörnyűbb orosz csapás teljesen lefordul a mi nyakunkról is, és Európáról is. És a Fidesz-maffia is, miközben orosz, kínai, török és más, Európán kívüli, diktatórikus rezsimek beépített gépezete az Unióban, legfőképp mégis az uniós pénzek lerablásából él, európai színvonalon él belőle, európai egyetemeket taníttatja a gyerekeit, európai értékek mentén. És így tovább. Európa vérének ezen szívói is európaiak, és épp az uniós értékek lazasága miatt engedhették meg maguknak Magyarország maffiaállammá változtatását - ám hosszabb távon szintén az uniós értékek lesznek az egyik fő oka annak, hogy végül mégis megbuknak majd. Európa fog győzni, és az Európai Unió fog győzni ebben is. Orbánék azt fogják megpróbálni végül, hogy az általuk elkövetett, évtizedes rablás és pusztítás után olyan módon konszolidálják a bűnös rezsimjüket, hogy az EU-ban végül partnernek fogadják el őket, hatalmon is maradhassanak, sőt, az Unióban is tényezők maradjanak, a saját tévútjuk felé rángatva el az európai közösséget is. Ördögien intelligens terv, de szerencsére ez már nem fog összejönni: azért nem, mert túl komplex, rengeteg ponton már most sem működik, pedig már ebben az időszakban kellene beindulnia, és azért nem, mert Orbánék maffiarendszere nem konszolidálható - és főleg azért nem, mert Európa és az Európai Unió maga véd meg ettől minket, annak révén, hogy főleg önmagát védi meg ezektől az erőktől. Amelyek pont a végét jelentenék.)

További kellemes Európa-napot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3018120244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása