Blogosz

MESE NINCS.

Hol tart Románia 2013 küszöbén?

2012. december 30. 18:51 - BlogoszEditor

 

Fogalmam sincs. Honnan is tudhatnánk, hogy hol tart ez az ország, amikor az sem világos, merre tart? Hiszen általában nem tart úgy kifejezetten semerre, csak úgy sodródik, mikor ki használja.

De itt van két kis mai kép arról, hogyan stagnál. Vagyis hát arról, hogy hol áll.

Lefékezek a villanyrendőrnél. Mellettem egy fekete terepjáró, amelynek ablakában egy portré a volt diktátorról, s a fotó alatt a megemlékező felirat: "Nicolae Ceauşescu, 1918 január 26 - 1989 december 25".
Hogy micsoda? Terepjáród sem lett volna, ha ő marad, nemhogy eszed. Igaz, láthatóan utóbbi így sem lett. Na ja: mondják is sokan, hogy alig változott valami.

Később bekapcsolom a tévét. Az egyik "hírcsatornán", a România TV-n vöröslő betűkkel a döbbenetes szenzáció: "BREAKING NEWS - Traian Băsescu luxusmenüt kap szilveszterkor. Íme, mi szerepel az államfő menüjén..."
Hogy micsoda? Már ennyire primitív szintre ment az uszítás? Mit egyen? Azt, amit ti lenyomtok a nézőitek torkán... Na mindegy, nem is folytatom, az ide találó szókép maga is méltatlanul undorító lenne, nemhogy az általa is mutatott valóság.

Románia. Nem tudok elégszer a zavaros szemedbe nézni. Na gyere csak ide megint... Vagy inkább menj innen, menj már innen, jó messzire. Menj szépen bulizni, ünnepeld az új évet. Amíg tönkre nem teszed magadnak azt is, ahogy mindent szoktál, ami felett rendelkezhetsz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr744988179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása