Blogosz

MESE NINCS.

Orbán és a (nemzeti) kettős beszéd

2013. július 28. 07:14 - BlogoszEditor

Ó, Orbán Viktor, annyira örülök, hogy még nem volt szavazati jogom, amikor a mára szörnyűségessé vált kétharmados arányban győztetek. Mert - bevallom - én is a Fideszre szavaztam volna akkoriban. És ma már annyira bánnám, hogy az szörnyű.

A sokadik vadállati marhaság ma jött. Orbán Viktor Tusványoson megszokott, évente ismétlődő fellépéséből: "A kormányfő hozzátette, az elmúlt három évben megtanulta, az uniós intézmények alkalmatlanok arra, hogy az Európa előtt álló kihívásokra válaszokat fogalmazzanak meg. Ilyen válaszok kizárólag nemzetállami alapon születhetnek meg". Hogy mi van? Nemzetállam? Maga a képzet is eleve reménytelenül primitív. Kész.
De ezen túlmenően is: hát elfelejtjük, hogy pont Romániában is a nemzetállam ellen küzd a magyarság? Még az RMDSZ is. Oké, persze ők is csak hazudják a küzdelmet, közben pompásan elvannak a román hatalommal. De formailag és koszenzuálisan mégiscsak az az egyik cél (illetve sajnos csupán a demagóg dumák egyik témája), hogy a nemzetállam meghaladott és rossz a magyarságnak, ki kellene venni a román alkotmányból is. És valóban rossz a nemzetállam, mindenkinek, mindenhol.
Erre jön Orbán és nemzetállamozik egyet. Hát, köszi akkor.
Vagy gazdaságilag nemzetállam kellene, másképp meg nem - és ez is csak Magyarországon, Romániában inkább ne? "Nagyszerű" üzenet ez így, mindenkit üdvözöl a tudathasadás.

Ráadásul: 2013-ban nemzetállamot szorgalmaz Orbán. 2005-ben viszont ezt mondta, a ma már általa kampányszerűen mocskolt EU, illetőleg a nemzetállam témájáról (forrás: Erdélyi Napló): "Az uniós csatlakozás lényege: a nemzetállam ideje lejárt! Egyetlen állam sem viselkedhet úgy állampolgáraival, mintha saját tulajdonai lennének. Mindez, lassan ugyan, de be fog következni. Remélem, Románia felkészült minderre."

Összevissza szövegelni tehát, nemzeti blabla, akár önellentmondások révén is. Beteg vagy, Fidesz. És immár örülök, hogy akkoriban nem érhettem hozzád, nem tudtalak támogatni. Kártékony vagy, a magyarság legnagyobb tehertétele jelenleg. Nemzetileg. Is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr435429511

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.28. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.07.28. 17:07:07

A csuti libaszarrugdosó törperős,pontról pontra pofánszarja korábbi önmagát.Nem csoda ha nincs már komolyan vehető partnere a világban ennek az elvtelen hazug berlusca klónnak.
süti beállítások módosítása