Blogosz

MESE NINCS.

Atombombát robbant a végén a rettegő RMDSZ! De még az is hamisítvány...

2019. május 23. 16:20 - BlogoszEditor

Pánikolnak. Soha nem látott módon rémüldöznek ám a természetes reakciójuk még most is az, hogy ennek ellenére tovább hazudoznak. De te ne dőlj be nekik, főleg ne most, az utolsó száz méteren. Arról van szó, hogy ma az RMDSZ elkezdte kiszivárogtatni azt az "információt", hogy felbontja az együttműködési szerződést a kormányzó PSD-ALDE koalícióval. Nagy újdonságnak tűnhet ez – de valójában csak egy nagy, alpári kampányfogás.

A legutóbbi, és egyben az EP-választás előtti utolsó közvélemény-kutatás szerint, amelyet az IMAS intézet készített, megint úgy áll az RMDSZ, hogy nem jut be valahova, ezúttal az EP-be. Nem mintha az ottani jelenléte eddig is bármi jót hozott volna annak a közösségnek, amelyik megint begyúrta oda is. Tény, hogy ezt a szervezetet minden választás előtt mindig alulmérik a közvélemény-kutatók, mindig ez van, hogy „nem fog bejutni”, aztán mégis mindig besírül mindenhova – most azonban az eddigieknél egy kicsit valószínűbbnek tűnik, hogy esetleg összejöhet az a kritikus tömeg a magyarok berkeiben, amelynek végképp elege van az RMDSZ-ből.

p1660803.JPG

Érzik ezt abban a pártban is, és bár minden alkalommal ijesztgetésekkel, zsarolásokkal is szoktak kampányolni – hogy jaj, mi lesz itt, a közösségnek, ha nem jutnak be (amúgy minimum semmi, maximum pedig az, hogy végre teljesen új utakat kereshet magának a magyarság, bár persze ez kockázatosabb is, mint a nyakunkra telepedett maffia által garantált, stagnálást is jelentő, felemás biztonság) –, úgy tűnik, ezúttal minden eddiginél pánikszerűbben ijesztgetik a potenciális szavazóikat. Mert ők maguk félnek.

Láthatóan attól tartanak ugyanis, hogy már túl kevés ilyen – azaz szavazó – maradt, ahhoz, hogy tovább bizniszelgethessenek az ő hátuk mögött, de őket felhasználva.

 

Mint már mondtam más bejegyzéseimben, az RMDSZ is attól fél egyrészt, hogy a még aktív szavazók egy része az USR-hez pártol át. Van is ennek valóságalapja. Épp ezért az utóbbi napokban mindenütt elkezdték ekézni az USR-t. Például a Kelemen Hunor RMDSZ-elnök által birtokolt Transindexen magyarázgatni, hogy az USR csak egy lufi, és nem jó a magyarságnak, nem is képvisel minket (hiteles ez is így, mint a franc, mi? :)) ). Csakhogy az elpártolók épp azért pártolnak el, mert pont ezt gondolják – pontosabban helyesen látják – az RMDSZ esetében. Vagyis azt, hogy ez az alakulat csak az első 10 évében volt valamelyest magyar érdekképviselet, a legutóbbi 20 évben viszont már csak egy lufi, egyáltalán nem jó a magyarságnak, és nem is képviseli azt. Csak megjátssza, kijátssza, eljátssza. Ahogy épp ennek a mindent átható hamisságának a révén eljátssza a szavazói bizalmat is.

 

Itt tartunk most. Egyre kevesebb a szavazó, miközben egyre több az őket elüldöző, vállalhatatlan húzás a pártjuk részéről.

Egyébként természetes folyamat is a szavazók fogyása, hiszen a magyarság is fogy, ameddig egyszer majd teljesen kihal, ez megállíthatlan folyamat, és az RMDSZ is nyilván régen rájött, hogy a minden szinten művelt bizniszelései is csak rövid ideig tarthatnak még, ugyanis magától is elfogy majd a különféle küszöbértékek elérését garantáló tömeg.

Viszont ezzel párhuzamosan ott van tehát a passzív szavazói réteg, és ehhez hozzáadódik még az az egyre növekvő szegmens, amely csak mostanában vált passzívvá, mert megunta azt, hogy hiteltelenekre szavazzon, csak azért mert azok magyarok; a harmadik réteg pedig, amit még elveszít az RMDSZ, az azoké, akik aktívak maradnak ugyan szavazóként, de belátják, hogy a voksuk csak akkor ér valamit, ha immár másra adják.

Mindezt átlátva eddig példátlan módon pánikol hát most az RMDSZ – és ez nekünk nem is baj, nem jó és nem rossz, egyszerűen egyáltalán nem a mi dolgunk, ugyanúgy ahogy valójában mi már rég nem vagyunk az ő dolguk.

 

Olcsó kampányhúzásként döntött tehát úgy az RMDSZ, hogy felmondja az együttműködési szerződést a PSD-ALDE koalícióval. Vagyis azzal a két párttal, amelyeknek a legmagasabb az elutasítottságuk a magyarok körében is, amelyek ettől függetlenül is a legkártékonyabb romániai alakulatok – és amelyekkel mindezek dacára országos és helyi szinteken is újra meg újra együttműködik az RMDSZ. Hát, köszi.

Néhány nappal a most vasárnapi EP-választás előtt kezdi most azt híresztelni, hogy megint szakít a PSD-vel. Egyértelműen azért, mert a felmérések számára kedvezőtlen választói hangulatot tükröznek, és fél attól, hogy most először végül tényleg nem jut be valahova, az állandó kétkulacsossága és hiteltelensége miatt.

Nyilvánvaló, hogy az RMDSZ már régesrég szakíthatott volna a PSD-vel, ha ezt komolyan gondolta volna. De sosem gondolta komolyan. Sőt, most sem. Az utóbbi 20 évben nemcsak az van, hogy az RMDSZ bárkivel hajlandó kormányozni, vagy bármilyen kormányt támogatni (ez még valahol rendben is lenne, védhető, megokolható), hanem arról van szó, hogy kifejezetten a PSD szekértolója lett. A legocsmányabb, az egész országra nézve hihetetlenül káros, aljas döntéseket segített keresztülvinni a parlamentbeli voksaival. Nem egyszer, nem kétszer. Már ez önmagában is abszolút mutatja, hogy jóakaratú embernek egy ideje már semmi keresnivalója a pecsétnyomójával az RMDSZ logója fölött.

És még ha csak ez a komplex dolog lenne az egyetlen, ami a Kelemen által vezetett párt rovásán van... De emellett még rengeteg dubiózus húzás jellemzi őket, és szól ellenük, országos és helyi szinteken is. Az RMDSZ ma már egy az egyben a magyar PSD. És a potenciális választóihoz is úgy viszonyul.

 

Ha bármikor is fikarcnyit is érdekelte volna őket a választóik akarata, és az hogy jót tegyenek a közösségnek, rég felmondták volna az együttműködést a PSD-vel. Sőt, nem is kötöttek volna – újabb – ilyen szerződést. Ennek az érvnek pedig most azzal próbálják elvenni az élét, hogy azt is kiszivárogtatják épp ma, hogy pont az EP-választás után tervezték volna amúgy is felmondani az együttműködést. Ez is vagy igaz, vagy nem. De ha esetleg kivételesen igaz, az akkor is csak annyit jelent, hogy már megint kiszolgálták egy időszakban a PSD legsötétebb érdekeit, aztán egy időre formálisan eltávolodnak tőle – hiszen nemsokára jönnek az újabb választások, önkormányzatiak, parlamentiek, és ennek nem akartak megint a legvállalhatlanabb formájukat hozva nekifutni.

 

Aztán nézzük meg azt is, mire hivatkoznak most, amikor pár nappal az EP-választás előtt azzal próbálják oltani a rájuk gyulladt pártházat, hogy látszólag megint eltávolodnak kicsit a PSD-től.

Azt képesek állítani ugyanis, hogy az úzvölgyi katonatemető ügye miatt hozták előre a szerződés felbontását. Nevetséges és felháborító, nettó hazugság ez is. Mint ismeretes, az ottani magyar katonatemető területére illegálisan, nem létező román hősöknek is kereszteket állítottak – valóban komoly ügy ez, de semmiképp nem ok arra, hogy bármilyen támogatási viszonyrendszer pont emiatt szűnjön meg. Hiszen az RMDSZ sokkal több és sokkal súlyosabb aljasságban is támogatja és támogatta a PSD-t. Mégpedig nemcsak szemet hunyva a rengeteg, mindenki számára káros húzásuk fölött, hanem aktívan támogatva is azokat. Erre ma Kelemen Hunor képes ezzel az állásfoglalással kampánydumával előállni: A kormány magatartását elfogadhatatlannak tartjuk, etnikai, morális és politikai szempontból egyaránt.” (Jaj, komolyan? Honnan tudnak RMDSZ-esek egyáltalán ilyen szavakat? És a kormány magatartását eddig, az összes aljas kormányrendelet és parlamenti döntés során miért támogatta az RMDSZ, azokkal kapcsolatban nem tűnik fel, hogy a kormány magatartása elfogadhatatlan, morális és politikai szempontból egyaránt?) Ne meg ez: „A mai naptól kezdődően nem támogatjuk a kormányt és a kormánykoalíció egyetlen kezdeményezését sem. A magunk részéről az együttműködési protokollumot a helyzet rendezéséig okafogyottnak tekintjük.” (Aha, tehát még csak ez sem eléggé bátor és egyenes, hanem: „a helyzet rendezéséig”. Az. Igazából főleg a választási kampány végéig. Aztán meg majd meglátják. Hiszen az ilyen, kulisszák előtti keménykedés a hamarosan következő újabb választásokon is jó szerep lehet még, megszokott és sikeres műsor.)

 

Összefoglalva: minden eddiginél jobban érzi a vesztét az RMDSZ a mostani választás kapcsán. Ugyanakkor azt még esetleg megengedheti magának, hogy az EP-ből netán kiessen, a még nagyobb hisztériakeltés a hazai választásokkor várható majd, ahol neki sokkal több vesztenivalója van. Nekünk, a magyar közösségnek már nem olyan sok, de nekik, a pártnak jóval több. Ez a mostani helyzet premier, a folyamatok miatt lesz még ennél sokkal inkább is kiesés szélén, majd pedig végül kívül. Elkerülhetetlen – csak épp minden eszközzel halogatni akarják.

És bár számára sokkal inkább a belpolitikában, az itteni választásokban van a rengeteg pénz és befolyás, már most, az EP-választásokkor is igyekszik gyorsan visszaenyelegni magát legalább annyi választó környékére, amennyivel megint teljesíteni tudja majd a mindenféle küszöbértékeket, a következő választásokkor, idehaza.

Ha legalább régebben állt volna elő a szerződés felbontásával, az sem lenne különösebben hiteles, de legalább az egy tisztességes kampánymanőver lett volna. Azonban ahogy leművelik ezt is, most is, már ez sem valid, normális kampányhúzásnak sem. Egyszerűen egy gyenge, de harsány műsorszám. Annál jellemzőbb viszont. Úgyhogy köszi, de nem – így sem, ezen műsorszám után sem, többé semmikor sem.

 

20141016_115628_1.jpg

 

Annyira tetszenek már védeni minket, váratlanul annyira harcosan és határozottan, mintha megint kampány lenne. Ja, az van. És ennyi. A magyar PSD eljátssza, hogy"szakít" a román PSD-vel, azt is átmenetileg. Ennyi történt.

Nincs itt semmi látnivaló. Megszavaznivaló meg végképp és a mai"fejlemények" dacára nincs. Ezen a környéken nem is szokott lenni már rég.

 

A sok kampánymaszlag egyik elemeként épp azt üzente még tegnap Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, hogy "ne dőljünk be" az USR-nek. Aha: inkább nektek, mi? Sokadszor. Ugye? Köszi, de nem. Eltelt 30 év, közben végig néztem a műsort. Rég unom, sőt, elszomorít és dühít. Veszem a távirányítót, nekem mondhatjátok már, hogy "maradjon velünk". Elkapcsolok. El kell kapcsolni, ezt ki kell kapcsolni, ez nagyon rég nem oké.

 

És tehát jön itt minden fórumon a választói migrációtól berezelt RMDSZ azzal is, hogy az USR-ről nem tudni pontosan, hogy mi, meg, hogy ''miért, ők jobbak?'' Nos, lehet, hogy az USR-ről még nem tudni pontosan, hogy mi, rólatok azonban pontosan tudni, mik vagytok. És igen, jelenleg jobbak, mint ti. Harminc éve nézem, nézzük, mit műveltek, és mindig van lejjebb, illetve mindig csak lejjebb van - köszi, jöjjenek mások. Nem csak az USR-re, de egy krumplira, vagy egy kőre szavazva is joggal várhatunk ma már jobbat és tisztábbat.

 

És ez a krumpli, ez a kő most történetesen az USR.

Meg azt se felejtsük el, hogy akik nem szavaznak többé az RMDSZ-re, azok többsége nem is proaktívan voksol másra, hanem sokkal inkább szavaz az RMDSZ ellen. Hiszen 1989 óta Romániában szinte sosem lehetett úgy szavazatot leadni, hogy ne valami rosszabbat kellett volna visszatuszkolni, tehát a protest voksolás majdnem folyamatos. Márpedig az RMDSZ is állandóan gondoskodik arról, hogy bőven legyen mi ellen szavazni. Minél rosszabb állapotok uralkodnak egy országban, annál ritkább a proaktív voksolás, és annál inkább csak a tiltakozó szavazás, a büntető, a tüntető voksolás marad. És Románia alacsony szinten tartásához nagyban hozzájárul a legsötétebb erőkkel kooperáló RMDSZ is - amely maga is egyre sötétül az utóbbi 20 év során. Úgyhogy nincs mit csodálkozni, és nincs mit vitatkozni: jöjjön a krumpli, ide azzal a kővel. Az egyikből még kinőhet valami (bár nem tudjuk mi, de legalább nem az eddig ismert gazok valamelyike, hanem oké, vagy egy új gaz, vagy nem), a másikkal meg legalább be lehet dobni az erre bőven rászolgált pártok székházainak ablakait.

 

Kezdetnek megteszi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2314852268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása