Blogosz

MESE NINCS.

(Ide is kellene valami jó hülye cím)

2015. szeptember 09. 21:53 - BlogoszEditor

Fel-felnevetek, van, hogy hangosan is, amikor néhanapján eszembe jut egyik vagy másik. És más kollégáim is hasonló örömmel fogadják, amikor időnként beugrik egy-egy ilyen klassz(ikus) házi alkotásunk. Nyilván minden szerkesztőségben a címadás, illetve a képszöveg a helyi humorforrások két legjobbika, így nálunk is. Most – ahogy ügyeletesként várom az elkészülő oldalakat – hirtelen beugrott egy ilyen poénunk, a legepikusabbak közül. :) Ennek apropóján legott úgy döntöttem, összegyűjtöm a legjobbakat azok közül a címek és képaláírások közül, amelyek itt születtek, nálunk, a sajátjaink. Már legalábbis azokat, amelyek momentán eszembe jutnak. Van, amelyeknek én voltam az elkövetője, másoknak a kollégák. Történelmi alkotások ezek. A romániai magyar sajtó mérföldkövei. Olyan gyöngyszemek, amelyekhez hasonlókkal minden valamirevaló szerkesztőség büszkélkedhet. És nagy vigyorok közepette büszkélkedik is. Továbbá olyanok, amilyen merényleteket élesben is elkövet néha a legtöbb lap. Ezek is mind megjelentek. És ettől végképp igaziak. Nostehátszóvalakkor.

Háttér: felavattak egy rendszert, ami összeköti Románia és Magyarország elektromos hálózatát. Mindennek alapján a cím: Román-magyar feszültség.

Háttér: tudósok úgy vélik, hogy a világűrben hozzánk legközelebb eső fekete lyuk mintha nőtt volna, legalábbis erre utalnak egyes számításaik. Mindennek alapján a cím: Egyre tágul a fekete lyukunk.

Háttér: Tőkés László, aki akkor még püspök volt, Püspökladányban járt. Mindennek alapján a cím: Püspök Ladányban.

Háttér: annak idején, a választások után kormánykoalícióról szóló megállapodást írt alá Orbán Viktor és Torgyán József. Mindennek alapján a cím: Orbán-Torgyán kormányokmány.

Háttér: nehezen bírnak Kínával a világ vezető halatmai (meg valami konkrét ügy is volt, már nemtommi). Mindennek alapján a cím: A kínai nagy falat.

Háttér: valami Botrány című darabot adtak elő a színházban, és – bár elsőre erre gondolhatnánk – nem is volt annyira botrányosan gyenge az előadás. Mindennek alapján a cím: Botrány a színpadon.

Háttér: az egyik választások alkalmával írt egyik cikkemben az utolsó pillanatban észreveszem, hogy a "voksolás" szó helyett több helyen is véletlenül azt írtam, hogy "voskolás", még megjelenés előtt felfedezem ezt – el is mélázom közben, hogy ez a "voskolás" úgy hangzik, mint valami régies tájszólás, mondjuk a kézi mosás egy fázisa, a sulykolás előtt, de jó, hehe –, gyorsan ki is javítom mindenütt a szövegben, de az egyszavas címben elfelejtem. Mindennek alapján a cím: Voskolás.

Háttér: amikor még csak az állami nyomda volt, kriminális minőséget tudott előállítani, így például egy betervezett portré helyén megjelenik egy totálisan fekete folt, a még rendben nyomdába küldött oldalon. Mindennek alapján – egy nagy, fekete, bekeretezett paca alatt – a képaláírás: Antonio Banderas.

Háttér: egy idősebb nő (a nevére már nem emlékszem, legyen mondjuk Kovács Béláné) otthonában valamilyen vállalkozást indított. Mindennek alapján – az idősebb hölgy portréja alatt – a képaláírás: Kovács Béláné teljes körű szolgáltatást nyújt.

Háttér: Peugeot márkájú gépkocsikat, köztük a temetésekkor használatos halottaskocsit is kapott a nagyváradi városi temető gondnoksága. Mindennek alapján – az egyik új autót ábrázoló fotó alatt – a képaláírás: Peugeot-val a sír felé...

BÓNUSZ. Háttér: jó későn érkezik meg egy cikk, ami már be van tervezve az oldalba, amúgy egy interjú Erdő Péter bíborossal, de semmi érdekes nincs az anyagban, amit ki lehetne emelni. Mindennek alapján ezt a vérkreatív, ultraérdekes címet adom az Erdő Péter bíborossal készült interjúnak: Interjú Erdő Péter bíborossal.

Na jó, ennyi ugrott be most, pedig még sok volt. És akkor most még ez hiányzott:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr397770470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása