Blogosz

MESE NINCS.

Jön az új nagyváradi fesztivál! Ön pedig itt bérletet nyerhet rá!

2023. október 21. 16:10 - BlogoszEditor

Ismét megpróbálkozik Nagyvárad azzal, hogy saját zenei fesztivált teremtsen. Néhány évvel ezelőtt merült fel az ötlet az önkormányzatban, hogy kellene egy ilyen, de aztán nem történt semmi – most viszont itt van ez az első ON Festival.

Ennek örömére rögtön meg is ajándékozzuk két olvasómat ON-bérlettel.

ok1111111111111111.jpg

Amikor először beszéltem a szervezőkkel, még egynaposra tervezték a rendezvényt, azóta rájöttek, hogy ez így nem az igazi, és immár két estén át lehet majd csapatni. És így már a rendezvény nevében lévő többesszám is létjogosultságot kapott – ugyanis az ON Festival egyúttal Oradea Nights néven is fut.

A szervezők felkínáltak az olvasóim számára két darab bérletet – tehát mindkét napra érvényes belépőt –, úgyhogy nyereményjáték indul.

Az akcióban való részvételhez küldjön egy e-mailt (minden személy csak egyet) a következő címre: blogosz (kukac) mail.com. Az üzenet tárgysorában azt szerepeljen, hogy "ON Festival 01", a szövegében pedig adja meg teljes nevét és annak a településnek a nevét, ahol állandó lakhelye van, valamint jelölje meg, mely fellépőt látná legszívesebben Nagyváradon jövőre, az ON Festival 02-n. Beküldési határidő: 2023. október 29-én 23:59, sorsolás 30-án 10 órakor. A nyertesek neveit a jelen bejegyzésnél frissítésként közzéteszem, a szerencsések válaszüzenetben, e-mailen kapnak értesítést, és nyereményüket is az általuk megadott mailcímre küldjük el, vócser formájában, amit a rendezvény bejáratánál kell majd felmutatni, ahol a nyertesek megkapják karszalagjaikat.

Na de mi is ez az új rendezvény, és mi a háttere? Az önkormányzat pénzéből, azaz közpénzből szervezik. Igen, ez szemet szúr, de nem automatikusan disznóság, ugyanis például a kolozsvári Untold is így indult, és később került át magánvállalkozásba, meg világszerte sokfelé van olyan konstrukció is, hogy nem egyből magántőkéből hoznak tető alá ilyesmiket, hanem az adott település pénzeli. Az is igaz persze, hogy Romániában aztán a szervezett közpénzlopás egyik elterjedt és előszeretettel használt formája az, hogy az adott település vezetése zenés rendezvényt szervez, eleve azért, hogy a beletett közpénzt haverek cégei, valamit túlárazások révén magánzsebekbe tudják juttatni. De az ON szervezői nyilván állítják, hogy ilyesmiről itt nincs szó.

Bogdan Avram, a Nagyváradi Egyetem diákszövetségének volt elnöke, a fesztivál sajtófőnöke azt mondja, az övé volt az ötlet, és amikor többen kidolgozták a részleteket, megkeresték vele a város vezetését. Tudor Bungău, a Nagyváradi Diákszövetség elnöke hozzátette: tavaly kezdtek lobbizni az önkormányzatnál, segítségért, ami egyebek mellett a szükséges pénzt is jelenti. Végül a város 900 ezer lejt adott a rendezvényre.

Az első ON feszt november 3-án és 4-én lesz, a város új sportarénájában. A fő szervezők: az nagyváradi önkormányzat, a Nagyvárad és Térsége Turizmusfejlesztéséért Egyesület (APTOR), a szintén váradi Eagle fesztivál csapata, a Nagyváradi Diákszövetség és a Megyei Diáktanács. "Ez fiatalokat és szuperfiatalokat megszólító rendezvény, fő célrétegünk a 16-35 évesek. A fellépőket, köztük néhány helyi előadót is, a fiatalok preferenciáit figyelembe véve választották ki" – mondta Alexandru Chira, az APTOR igazgatója. Összesen 17 előadó lép majd színpadra. Lesz némi rock is, ám a fő vonulat a hip-hop, a trap és az EDM. A fellépők: Puya, Alina Eremia, Killa Fonic, Rava, IDK, Șatra B.E.N.Z., Emaa, Specii, FC DNB, EXOB B2B Tulvan, Magui B2B Apli, Partydul Kiss FM, Alex Super Beats, Naty Loves Monday, Frații Jdieri, Dinsubsol, Vision.

A zenei programok mellett lesznek arcade játékok, pihenőzónák, meg Instagram-fotósarok is. Az egyik attrakció a szervezők szerint a Resell Barna és a Maniack snkrs által összeállított sportcipő-kiállítás lesz, amelyen a leghíresebb modelleket lehet majd látni, köztük több ezer euróba kerülő cipőket is. Lesz még street food-részleg, valamint alkoholos és üdítőitalokat kínáló bárok. A 18 éven aluliaknak színkódos karszalagjuk lesz, amely csak üdítőital-vásárlást tesz lehetővé. A rendezvényen kizárólag a karszalagokba épített chipek segítségével lehet fizetni, amelyeket a feltöltési pontokon lehet pénzzel feltölteni.

Jegyek az onfestival.ro-n. Diákok és egyetemisták kedvezményt kapnak (belépéskor ezen státusukat igazoló igazolványt kell felmutatniuk): 150 lejért vásárolhatnak bérletet, valamint 90-ért napijegyet. Mindenki másnak 280 lejbe kerül a bérlet, illetve 160 lejbe a napijegy. A VIP-bérlet ára 499 lej.

ezz33.jpg

ez222.jpg

Frissítés

A nyertesek: Claudia Herțe, Antal Edit. Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2018239871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása