Blogosz

MESE NINCS.

S.D.G.! (És akkor még finoman fogalmaztam...)

2024. február 13. 00:06 - BlogoszEditor

S.D.G.! Jelentése: régebben "soli Deo gloria". De mióta látom itt, Nagyváradon az utóbbi református püspökök tevékenységét, kezdtem úgy érezni, ez valami mást jelenthet újabban.

Hiszen a legutóbbi királyhágómelléki református püspök például egyértelműen a Fidesz nevű bűnszervezet elvtelen szolgája volt, számos aljas, uszító, propagandisztikus, és a párt politikai céljait szolgáló megnyilvánulása volt. Püspökként, keresztyénként is skrupulusok nélkül beleállt számos pártos gyűlöletkampány, hazugsághadjárat felerősítésébe. És közben sok püspöki üzenetét a szokásos S.D.G.-vel zárta. Az őt megelőző püspökről nem is beszélve. (A mostani még új, egyelőre nem tudom, bár a jelen helyzetben nem sok remény van.)

Most meg újra itt van a magyarországi Balog Zoltán, aki a Fidesz-kormány egyik minisztere volt, ugyanolyan embertelen, képmutató és hazug módon végezte ott a pártfeladatait, mint a többi - és végül Orbán odatette püspöknek, valamint a magyarországi református egyház vezetőjének. Hogy a reformátusokat is az elnyomó párt felügyelete alatt tartsák. Balog most annak kapcsán bukkant fel újra, hogy túl nagy befolyása volt a magyar államfői hivatalban, a háttérben kavart állandóan, és a kulisszák mögött ő szorgalmazta az elnöknél az egyik pedofil-ügy egyik elítéltjének kegyelemben részesítését. Egy olyan elítéltét, akit személyesen ismer. Aztán amikor mindez kiderült, és kirobbant ez a botrány, a párt által futtatott egyházi vezető hamar lelépett Ausztriába, úgymond elmélkedni. Természetesen ennek a magyarországi egyháznak a vezetője, vagyis a pártszolga, a kommunista rezsim békepapjait idéző Balog is sokszor használja a hivatalos kommunikációjában az "S.D.G."-t.

Aminek a jelentése tehát kezdetben az volt, hogy "soli Deo gloria", ám a mióta az egyházakat is megszállta a Fidesz, a jelek szerint az új jelentése: "senkiházi, disznó gazember".

(Amúgy - bár ez mindegy - történetesen magam is református lennék. De amennyi konkrét, elképesztő aljasságot láttam a kulisszák mögé betekintve, az 1989-es, akkor még reményteljes új fejezet megkezdése óta, a Királyhágómelléken is, és Magyarországon is, ahogy tanúja voltam, amint az utóbbi évtizedekben lezüllött ez az egyház is, inkább maradjunk annyiban, hogy csak lennék. Mivel ma már nyüzsög itt is a sok S.D.G..)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr7718324835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása