Blogosz

MESE NINCS.

Ez egy élelmiszerüzlet, élelmiszert nem tartunk...

2020. május 24. 12:51 - BlogoszEditor

Péküzlet az Oradea Plazában (a Buneximé).

Ha ott jövök el, mindig látom, hogy egy direkt e célra készített, köcsögfához hasonlító izére ki van téve sós-, illetve szezámmagos perec. Mégpedig az a kemény héjú perec, ami a legjobb. Mármint nem a buneximes perec a legjobb (sőt, mindjárt kiderül, hogy az nem is lehetne), hanem általában az ilyen. Abból is a sós a tuti, bárhol veszi az ember.

És a Bunexim nagyon jól reklámozza ezt a termékét, mert mindig ez ötlik a szemembe itt. Csak évek óta nem vettem, hogy ne legyen hízás. Tessék, ez az, így néz ki a kitett cucc az Oradea Plazában. Pontosan ez az, ami mindig szemet szúr, amikor itt megyek el.

fgj.jpg

De ma vége az önmegtartóztatásnak: nem érdekel, kérek. Mutatom is az elárusítónak:

 Csókolom. Egy ilyen sósperecet kérek.

Hát de nincs ilyen, uram.

 Elfogyott?

 Nem fogyott. Nem tartunk ilyet.

Dehát...

 Ezek itt csak dizájnelemek.

Szóval péküzlet. Ahol van kitéve perec. De kapni nem lehet. Mert az csak dizájnelem. Szerencse, hogy kenyeret nem kértem.

Értem. Pontosabban nem értem. Pedig érthetném, hiszen volt már hasonló: a Ceauşescu-érában minden üzletben maga az áru volt csak dizájnelem. Akkoriban így zajlott volna (rámutatva a kirakatban lévő – már ahol volt ilyen – műanyag sonkautánzatra, gyümölcsutánzatokra, amik tényleg dizájnelemek voltak néhol):

Ebből a sonkából kérek öt szeletet, egy csomag vajat, egy liter tejet, öt tojást és egy fürt banánt.

 Hát de nincs ilyen, uram.

 Elfogyott?

 Nem fogyott. Nem tartunk ilyet.

 Dehát...

 Ezek itt csak dizájnelemek. Ez egy élelmiszerüzlet, uram, élelmiszert nem tartunk.

De van még pár érdekesség. Azt tudjuk például, hogy magát a helyszínt, az Oradea Plazát ez év februárjának elején megvette a Lotus befektetői csoport? És azt, hogy ezzel az ilyen jellegű vállalkozások legnagyobb játékosává vált Nagyváradon? És azt, hogy az Oradea Plaza épp idén lesz tíz éves? És azt, hogy tartozik még hozzá, ott, az épületben sok, első osztályú iroda, és a mellette levő terület is, ami esetleges további ingatlanépítésre is jó? És azt, hogy a Portico csoport, amelyik felépíttette az Oradea Plazát, már akkor tovább is akart építkezni a mellette lévő területen, mégpedig szállodát akart oda, de az amúgy gyanús üzleti manőverekről is elhíresült vállalkozás ezen befektetése azóta sem valósult meg?

A Bunexim persze csak bérli a miniplázában az árushelyét. Ám erről a pékségről meg az az érdekes, hogy bár a kiállított perecek dizájnelemek, a honlapjuk szerint gyártanak perecet. Mákosat (aminek a termékszáma 709) és szezámmagosat (710). De kiállítva (minek?) szezámmagos van ami szintén nem kapható, mert csak dizájnelem , illetve sós. Ez utóbbi pedig nem is szerepel a termékeik között. Továbbá ilyen köcsögfára hasonlító izé, amire az amúgy nem kapható perecek ki vannak rakva, máshol is van. Azt hinné az ember, hogy na, oké, valamelyik alkalmazott csak úgy odatett egy ilyet, a plázabeli elárusítóhelyükre, és kész. De nem. Ugyanilyen van például a Bunexim Decebal úti árushelyén, az ottani Kauflandban.

Most mondd meg... Hogy mikre nem derül fény... Pedig abszolút nem is ezért ugrottam be az Oradea Plazába, csak elmentem odabent a Bunexim standja mellett. Belegondolni is rossz, mi minden derülhetne még ki, ha célzottan oda mennék valamiért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr7315645118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása