Blogosz

MESE NINCS.

A megoldás

2012. június 24. 09:12 - BlogoszEditor

 

Magam is gondolkodtam már rajta. Sokszor. S persze nekem is van rá elméletem, magyarázatom. Mégpedig összetett.

És közben szociológusok kutatják, politológusok keresik, filozófusok járnak be hosszú és szép tévutakat miatta. Meg politikusok próbálnak leásni a kutyáig, hátha megtalálják.

Az van, ugye, hogy sokan nem mennek el voksolni, nem élnek a szavazati jogukkal. Ha a részvétel 60 százalék körüli, annak már örülnek az érdekeltek. De általában úgy kábé a választók fele egyszerűen nem jelenik meg a szavazóhelyiségekben.

Nos, ma megtaláltam ennek a nyitját, Nagyváradon. Tessék. (Románul nem tudók kedvéért, a táblák felirata: "42-es szavazókörzet".) Itt az oka annak, miért várnak hiába sokakat a voksolásokkor, miért nem jelenik meg a polgárok mintegy fele az urnáknál, miért van egészen máshol azon az egy napon is. Arra is magyarázatot ad ez, miért olyan sok a határozatlan...

 

P1570331sv.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr294607219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása