Blogosz

MESE NINCS.

Utcára került a volt belügyi lőtér

2024. január 28. 16:51 - BlogoszEditor

Vadonatúj utca létesült Nagyváradon, de nem ez az érdekes benne.

Hanem az, hogy a diktatúra idején, meg egy darabig még utána is ez a belügy egyik zárt komplexumának belső udvara volt, és a jelek szerint lőtér működött itt - most pedig a terület felosztása és rendeltetésének megváltozása miatt az egykori céltáblák egyenesen az utcán vannak.

A nemrég épült Prima Universității lakónegyed szomszédságában vagyunk, és még mindig létezik a belügyi komplexum egy elkerített része, ennek az új utcának az egyik oldalán. De már jóval kisebb, a területéből elvettek, és ezek szerint ezzel a utcával ketté is vágták a felosztott telket. Így az a lőtér, meg az a belső udvar, amit szigorúan elzárva tartottak a külvilágtól, most egyenesen a külvilág része lett: szó szerint utcára került. (Rögtön feltűnt nekem is, hogy a céltáblákról és mellőlük is hiányoznak a golyónyomok, ennek biztosan van valami - általam nem ismert - oka.) .Az új utcát frissen aszfaltozták, a nevét én sem tudom, a helybeliek sem, és még feltüntetve sincs. A Ceyratot köti össze azzal a Făgăraşuluijal, ahol a Pece patak folyik, meg ahol az új villamosvonal fut.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr1318313331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása