Blogosz

MESE NINCS.

Korunk hülyéi

2018. október 23. 20:02 - BlogoszEditor

A tét nélküli lóbálás akkor az igazi, ha ráadásul marhaságokat lóbálunk, hülyeségeket tartunk bele a szélbe. Ennek mai példája pedig kitűnő: igazi metaforája annak, ami körülöttünk, magyarok körül is történik mostanság.

Október 23. van, magyar nemzeti ünnep az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének ünnepnapja –, ráadásul a helyszín most stílusosan a budapesti, központi, kormányünnepség kellős közepe. A híradóbeli vágóképeken látom, hogy az egyik ősmagyar megemlékező egy hatalmas, lyukas zászlóval nemzethyeskedik ott.

Csakhogy egy olyan lobogóval csinál épp hülyét magából, na meg az egész igazi és máltóságteljes történelmi eseménysorozatból, amiről meg szeretne emlékezni, amely lobogóból ő nem a pont 1956-ban kimetszett, vörös csillagos, kommunista, úgynevezett Rákosi-címert vágta ki.

gnsfgnsg.jpg

Pedig épp ebből indult amúgy maga a lyukas zászló, mint magyar jelkép, tehát a kommunista címer, vagyis az "idegen elem" eltávolításából. Így nézett ki a kommunista címer, kivágás után, a lyukas zászlóra téve (a kép forrása: Múlt-kor történelmi magazin.)

De neeem, hanem napjaink holdkóros madjar nemzethy hőse pont a mai magyar címert vágta ki a zászlóból. Nesze. Magyar érdekvédelem, turbó fokozatban. De a mai magyar államiság jelképét sem akárhogyan vágta ki ez a mai magyar hős, hanem felemás módon. Ugyanis az így keletkezett lyuk fölött viszont ott maradt az aktuális címer tetejét díszítő (és a mai címernek szerves részét képező) korona.

Tehát a mai látvány: egy hatalmas magyar zászló, a közepén egy nagy lyukkal, amely lyuk  a mai Magyarország címerének a hűlt helye  az óriási és indokolatlan, mégis ott tátongó lyuk fölött pedig ott őrködik a Szent Korona. Ó, be szép.

Ez aztán a tökéletesen mai szimbólum. Hiszen a mai Magyarországnak valóban a legtalálóbb jelképe ez. És a manapság divatos nemzeti lobogtatásnak is, amelynek – szemben más történelmi korokkal – napjainkban semmiféle igazi oka nincs. A fejekben tátongó nagy (fekete) lyukakon kívül. Csak egy nagy, téves üresség manapság az egész. Ami épp attól lett rosszabb, hogy piszkálták, és akkor lett volna a helyén, ha nem nyúlkálnak hozzá, épp a nagy nemzeti érzület nevében...

Íme tehát a mai, nagy, magyar lyuk. Igaz, hogy hibás, okafogyott, kínos, nevetséges és vicces, de ez van. Épp ez:

idiota.png

(A képeket az RTL Klub híradójából vettem.)

idiota3.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr7914318359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása