Blogosz

MESE NINCS.

Átfogó akció: feltörték a Fidesz nagyváradi propagandagyárának egyik oldalát! Is. Aztán magyarországi hazug oldalakat is!

2022. március 28. 08:56 - BlogoszEditor

Ma reggel ismeretlenek feltörték a Nagyváradon szerkesztett Bihor Online, azaz bihon.ro portált.

Amely immár a Fidesz által bedarált egykori médiaorgánumokat a párt irányítása alatt tartó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) része, vagy két és fél éve. A Bihor Online, azaz bihon.ro román nyelvű portál, és ugyanannak a kiadónak az egyik terméke, amelyik a fideszes propagandafelületekké lebutított Bihari Naplót, meg az Erdély Online-t (erdon.ro) is működteti. És amelyiknek a vezetője a Fidesz egyik régi kiszolgálója. A propagandával dugig töltött magyar nyelvű Erdély Online, azaz erdon.ro jelen pillanatban is működik, csak a kevésbé hazug román portálukat törték fel most. Ám persze az is megeshet, hogy a helyiek közül fő célpontnak ideális erdon.ro-ig nem tudtak behatolni, de valószínűbbnek tűnik, hogy az csak lemaradt a listájukról.

Később a temesvári, szintén román nyelvű testvéroldal, tion.ro is meghalt. Majd az aradi, ugyancsak román nyelvű aradon.ro is.

Néhány perccel ezt követően pedig már nem feltörve volt látható a bihon.ro sem, hanem be sem tölt az oldal - vélhetően az üzemeltetői észrevették a behatolást, és inkább lekapcsolták.

A lekapcsolása előtti utolsó pillanatokban így nézett ki a Bihor Online, azaz bihon.ro portál.

277545168_333639468830440_5427183142375768577_n_1.png
hh_1.png
Frissítés
Percekkel később kiderült, hogy az egész ennél is átfogóbb akció része. Magyarországon is szimultán feltörték számos olyan kiadvány oldalát, amelyek szintén a fideszes médiakonglomerátumhoz tartoznak. Így meghekkelték a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, a Borsot, a 888-at, a Metropolt, sőt, a kormánypropaganda egyik zászlóshajójaként működtetett Mediaworks honlapját is.
Például az Orbán Viktor Fidesz-vezér által előszeretettel reklámozott házi sportlapjuk, a Nemzeti Sport honlapja jelenleg ilyen:
277520554_5344368502239770_7789853957160844859_n.jpg
A Telex szerint az oldalak alján olvasható szöveg arra utal, hogy az akciót az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajthatta végre. Egy nappal előbb az Anonymous arról adott ki állásfoglalást, hogy informatikai támadást fog végrehajtani Orbán Viktorék érdekeltségei ellen, mert a Fidesz az alapvető értékek ellen fordult.
A hekkercsoport videóüzenetben tájékoztatott a készülő akcióról, még vasárnap. A Streamable videómegosztóra feltöltött videóüzenetükről egy, az rtl.hu-hoz eljuttatott levélből lehetett hírt kapni. Az Anonymous csoport üzenete magyarra fordítva ez volt:
Üdvözlet a Szabad Világ polgárainak. Az ukrajnai háború kezdete óta a világ legtöbb országa és vállalata elkezdte megszüntetni politikai és üzleti kapcsolatait Oroszországgal. Úgy véljük, hogy ebben a helyzetben az egyetlen erkölcsös dolog, amit tehetünk, hogy abbahagyjuk Vlagyimir Putyin háborújának bármilyen támogatását. Minden vállalat és ország, amely továbbra is támogatja Oroszországot, támogatja háborús bűntetteit és az ártatlan civilek meggyilkolását Ukrajnában. Felelősségre fogják vonni őket tetteikért. A magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök eközben továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában, és blokkol minden olyan akciót, amely az ukrán népet és az Oroszország elleni szankciókat támogatja. Maguknak kell eldönteniük, hogy kivel tartanak. Ne tétovázzanak, hogy szankciókat vezessenek-e be vagy sem. Ne tétovázzanak, hogy leállítsák-e a kereskedelmet Oroszországgal vagy sem. Nincs idő tétovázni. Itt az ideje, hogy döntsenek végre. Ennek a háborúnak véget kell vetni. Ne legyenek tovább a Kreml trójai falova. Ne legyenek tovább Vlagyimir Putyin bábja. Ne terjesszék tovább az orosz propagandát. Ez egy figyelmeztetés. Névtelenek vagyunk. Egy légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Számítsatok ránk.
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: a jelek szerint nem kizárt, hogy a jelen helyzetben egy időre ez a blog is le fog állni. Mivel annak az Indexnek a felületén fut, amelyet szintén bedarált már a Fidesz. Így ez is kollaterális célpont lehet, mármint maga a teljes hostolt blogfelület. A szerver már jól láthatóan akadozik. De nem bánom, inkább vesszen ez is, a magasabb cél érdekében. Ha esetleg tehát leáll, és később csak régebbi tartalmakat sikerülne visszaállítani, akkor örültem a szerencsének, és köszönöm az olvasóim évtizedesnél is kitartóbb figyelmét. Majd máshol találkozunk. Ha pedig minden tartalom visszaáll ebben a blogomban, akkor ugyanitt folytatom.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr9417791298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása