Blogosz

MESE NINCS.

Fordult volna a kocka? (Vagy csak szemét és Hawaii a választás?)

2014. október 27. 08:10 - BlogoszEditor

(Türelmetleneknek: lent jó képek vannak. De szerintem addig az olvasnivalót is tessék szíves lenni... :) )

Igazából érdekesen forog ez a kocka. Olyan mozgásokra képes, amelyeket úgy alapvetően nem is tételeznénk fel róla. Néhány évvel ezelőtt boszantó volt olyanokkal vitázni, akiket addig tisztán látó embereknek gondoltam, és egyszer csak elkezdték magyarázni, hogy ők immár a PSD-re fognak szavazni. (Egy hasonlóról már írtam, egy újságíró kollégámról, aki később belátta, mennyire mérgező még most is a PSD - de most nem róla van szó, ez más emberek példája ezúttal.) És nem és nem fogadták el az érveimet, csak hajtogatták, hogy ők tudják: elfogadható már a PSD, mert "a Iohannis-megoldás milyen jó lesz az országnak". (Ez ugye akkoriban volt, amikor a PSD épp azzal etette a választókat, nagy sikerrel, hogy Iohannist akarja miniszterelnöknek, ha megnyeri az akkori választásokat. Abban az időben még a PNL-vel szövetségben, az USL név alatt masíroztak ugyanis, és a PNL-s Iohannissal takarták el a sötét hátterüket.)

Hiába magyaráztam akkoriban, hogy ez csak egy kampányfogás, hogy a PSD az marad, ami volt, hogy ugyanúgy ők fognak irányítani, és a PNL-t kiszorítják majd, Iohannis keze pedig meg lesz kötve, ha esetleg el is jut a miniszterelnökségig. Bosszantó volt látni, ahogy egyszerre csak sokan süketen és vakon hittek abban, hogy "de neeeeem, nem, ez most más, ez tényleg, ez az USL jó lesz, csak jobb lehet Băsescunál", és mennyire nem fogják fel, hogy valójában a PSD-t segítik ismét totális hatalomra. Hát nem is fogták fel. Hatalomra is segítették. Be is jött az USL-kamu is. És azóta a PNL nincs is már hatalmon. És a PSD mindent leuralt. Gratula.

Most viszont más van. (Bár az is kérdés, mennyire más.) Épp szemben állnak egymással, a választási versenyben legalábbis. A PSD-báb Ponta, valamint egykori kirakatemberük, a PNL mostani húzóembere, Iohannis. Köztük dőlhet el az államfői tisztség sorsa. És immár ugyanazokat az embereket nézem, ahogy most már ilyenformán szurkolnak: "Csak nehogy a PSD jöjjön már ide is, isten őrízz Pontától és a pártjától." Meg: "Ez a Iohannis-megoldás lesz a jobb". Hm. Szóval a kocka. Hogy milyen érdekesen forog.

Amikor Pontáék használták Iohannisékat, arra, hogy hatalomra törjenek, hát épp akkor nem lett volna szabad ehhez hozzásegíteni őket. És akkor most nem ott tartanánk, hogy a PSD szinte levakarhatatlan a nyakunkról megint, és ez a bizánci alakulat a Ponta arcával fog itt vigyorogni, és fékezni mindent megint évekig, miközben a vele immár szembe álló Iohannis esélyei kisebbek. "Gratulálhatok" megint. Dehát a választók többségének szinte minden alkalommal lehet "gratulálni", akkora butaságokat művelnek, hogy az hihetetlen. (De erről majd máskor.)

Minden esetre megmutatom, miket láttam ma. Ezek képben is mutatják a választást. Pont ilyen sorrendben láttam meg őket. Igen nagy szeretettel ajánlom hát figyelmükbe a következő minigalériát, amely képi metaforákkal teli. (Kérem, kattintson a "Kattints ide a galéria megnyitásához!" feliratra. Aztán a kép jobb oldalán megjelenő nyíllal lehet lapozgatni a fotók között. Éljen, éljen, éljen!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr406834639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása