Blogosz

MESE NINCS.

Oszlopfők

2012. június 17. 20:33 - BlogoszEditor

 

Van valami profán is benne(tek). Így, utólag. De alapvetően csak jellemző és szomorú, ahogy a szemeteteket szanaszét hagyjátok.

Épp most, amikor ezeket a sorokat írom, egy hete, hogy véget ért a választás, bezárták a szavazóhelyiségeket. És ahogy járkálok a városban, valamint a megye különböző településein, azóta is azt látom, hogy még mindig ott vagytok. Persze csak az illegális helyeken virítanak továbbra is a plakátjaitok. Ahol fizetni is kellett a reklámfelületért, onnan rég eltűntetek. Ám kerítésekről vigyorogtok, tűzfalakról ígérgettek, buszok oldalairól kínálkoztok, közlekedési táblákról nézegettek még most is. S még mennyi helyen vagytok, ahol már rég nem kellene lennetek. Villanyoszlopokon a fejeitek. Oszlopfők. Kőkemény fejek.

Pedig a legtöbb helyről lelógtok már. Fakulnak már az arcaitok. Szürkülnek a színeitek. Mállanak szét a szilárd ígéreteitek. Mégis, változatlanul ott vagytok. Szemétnek.

Nagyváradon például idén civilizáltabb volt a plakátháború, mint máskor. A polgármester megegyezett veletek, a pártjaitokkal, hogy csak a kijelölt helyekre plakátoltok. Egy ideig tiszteletben is tartottátok ezt. Aztán az utolsó kampányhetekben megint egy csomó olyan helyet kentetek össze magatokkal, amit nem kellett volna. És annyira sem vagytok képesek, hogy ha már vége az egésznek, legalább elhordjátok magatokat onnan.

A kampányban több hullámban szétküldtétek az embereiteket, hogy éjjelente összevissza ragasztgassák veletek a lakónegyedeket. Meg más településeken is ezt műveltétek, megint. Vajon miért lenne nehéz eleve megbeszélni a janicsárjaitokkal, hogy a meló része egy utolsó kör is, a választások után, amikor leszedik mindazt, amit kihelyeztek? (Félig letépkedni, másik felét a ragasztószalaggal együtt otthagyni nem ér.) Ennyit azért már nem fektettek a saját kampányotokba? Pont az a kicsi tétel tenné tönkre a költségvetéseteket, amibe egy utolsó, tisztítókör kerülne az embereiteknek? Épp ennyi kis közpénzt nem tudtatok még lopni a korteskedéshez, a többi mellé? Vagy a srácok azt sem tudják már, nem is emlékeznek rá, hogy hova ragasztottak belőletek a hajrában? Nem az lenne a minimum, hogy megtisztítsátok legalább magatoktól azokat a településeket, amelyeket vezetni akartatok, vagy vezettek is végül?

Dehát végülis jelképnek így az igazi. Hiszen olyanok vagytok, mint a környezetszennyezés: hamar megvan, aztán sokáig tart. Vagyis nem olyanok vagytok. Hanem azok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr84594556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása