Blogosz

MESE NINCS.

Köztünk járnak...

2015. november 06. 19:59 - BlogoszEditor

Tipológiai játék. (Ha annak vesszük.) Péntek este a Lotus plázában járkálva szinte egyenként meg tudod mondani a - többségükben amúgy ismeretlen - emberekről, hogy a láthatóan jobb módban élő arra járók közül ki tartozik ahhoz a sajnos vékony réteghez, amelynek tagjai relatíve fiatalok, és munkával, a szakmájukban profiként dolgozva, netán jó előképzéssel megspékelve, jó állást elcsípve sikerült maguknak jólétet teremteniük, illetőleg kik azok a kis intézményi főkököcskék, mindenféle helyi pártsztárok és pártszolgák, lakájok, üzleti hamiskártyások, ügyeskedők, szélhámosok, parvenük, ki tudja még, miféle piócák és tetvek, akik mindenféle politikai és gazdasági hátszéllel, helyezkedéssel, manőverezéssel, vérszívással, élősködéssel, mocsok húzásokkal kapaszkodtak fel pénzközelbe - és míg most ők épp élvezik azt, amit a rendszerből felmarkoltak, a rendszerük ellen ebben a városban is épp tüntetnek odakint, kicsit odébb.

Egyszerűen szinte a külsejük és a viselkedésük is más - mintha nem tudnák megszokni azt, amit elértek, mintha nem lenne nekik való, nem megy a stílusukhoz a stílus. Viszont még mindig ők vannak bent, és biza abszolút zavartalanul lazulnak.

Na ez az, amit már napok óta hozzá akartam tenni: hogy a többségetek nem is gondolná, mennyire mélyen gyökerezik és mennyire szerteágazó, mégpedig helyi, és azon túl mikrolokális szinteken is az, ami ellen most harcoltok. Hogy egy miniszterelnök és egy egyházfő elmozdítása? Ne higyjétek, hogy csak ennyi. Ott vannak lokálisan is: minden nap a szemetek előtt is sétálgatnak. A saját településeteken is. Egyáltalán nem csak a tévében. Ja, és a saját közösségeitekben is. Nem csak ott, a másikokéban.

Ezt csak azért mondom, hogy ha egyszer bekeveredtek a Lotusba, tudjatok róla. Ja, nem: nem azért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr618056062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása