Blogosz

MESE NINCS.

Megy ám még a harc

2019. május 13. 22:02 - BlogoszEditor

Hm. Nicsak. Mementó. És aktualitása van.

Megtaláltam ezt a fotómat most. Jöttem épp Zürichből haza, amikor ezt készítettem, és a vonatra beszereztem két ilyen olvasnivalót. Nagyon tetszett a két borító vizuális hasonlósága, a tematikain kívül. Mintha azt sugallná, az éles képekkel, semleges hátterekkel, hogy a veszély imminens. De azt is el lehet mondani, hogy ha csak pusztán az esztétikumát nézzük, ez a két borító így együtt egyszerűen szép is. Úgyhogy lefotóztam, a vonaton, mielőtt olvasni kezdtem ezeket.

Mennyire más ezt most viszontlátni, ugye. És mennyire az a lentebbi, gonosz arcot vágó nyerte meg ezt a csatát is, meg azóta még párat. Szerintem egyébként csak átmenetiek a sikerei, és végül nem ő fog győzni a világban. Ám persze jogos a kérdés, hogy ezt egészen konkrétan mire alapozom. Nos, a válaszom konkrétan az, hogy nemtom.

Na, de tessék rendesen elolvasni a két címlapot. Egyébként érdekes az is, hogy mind a két lap, ugyanazon témakör kapcsán, a helyzet drámaiságát mutatandóan fekete-fehér képet tett be az ügy egyik és másik főszereplőjéről. És valóban drámai volt, de azért annyira nem gondoltam én sem – meg még sokan – drámainak, hogy valóban akár csak esélye legyen Trumpnak  Putyinnak győzni, és Trumpnak ezáltal is az USA elnökévé válni.

Külön érdekes ma már újra elolvasni a két címlapon lévő címeket – annak fényében, hogy aztán mi lett végül. A Time ugye arra figyelmeztet, hogy "Oroszország alá akarja ásni az amerikai választásokba vetett hitet", majd  kiemelve int: "Ne dőljenek be neki." A Newsweek pedig azzal a címmel operál, amit úgy tudnék megközelítőleg lefordítani, hogy "Rajta (áll, vagy) bukik" – az alcímben meg így összegez: "Íme, miért kellene győznie Hillarynak, és miért lehet, hogy nem fog". Akkor elolvasgattam a borítók mögötti anyagokat, és valamelyest aggódtam is, hogy talán Putyin nyerheti a választást az USA-ban is, mint ahogy előzőleg például győzőtt a voksolásokon, Fidesz néven, meg a világ más pontjain is, más neveken indulva. De hát ki gondolta volna, hogy az aggodalom ennyire megalapozott? Hiszen később aztán, az amerikai választások éjszakáján is úgy mentünk még el aludni végül, hogy áh, túl lassú ez, amíg Hillary győzelme összeáll, aztán azzal a megdöbbenéssel keltünk reggel, hogy a Trumpé állt össze.

Szóval itt van ez a mementó.

20161001_152412.jpg

Most meg szinte itt van már az újabb aktualitás közben. Putyin azóta előrébb haladt még számos országban a dolgaival. Most, május 26-án újabb voksolások jönnek, azaz az EP-választás. Amelyeknek látszólag ismét nem közvetlen résztvevője Oroszország. Ám amelyeket ismét megpróbál befolyásolni kívülről is, valamint belülről is, az egyes EU-tagállamokban kitartott kisebb pártjaival, más tagállamokban pedig a kifejezetten árulással az ő oldalára átállt nagyobb erőkkel. Meg persze a fejeket már így is durván eltekert álhírdömpingjével, trollhadseregével. Tehát ezúttal érdemes lesz érvényes szavazatot leadni, mégpedig nagyon megnézni, milyen erőre, ha európai Európát szeretnénk, nem pedig tovább oroszosodó Európát.

És lám, érdekes, hogy a Trump-Putyin duó győzelmétől óvó lapokról készült képemet épp ma találtam meg, vagyis azon a napon, amikor az orosz vezető két embere, az amerikai Trump és a magyarországi Orbán épp találkozott Washingtonban. Szinte órára ugyanakkor. Van erről is kép, az előbb adta közre ingyenes hírfolyamában a magyarországi hatalom egyik propaganda-szócsöve, a Magyar Távirati Iroda.

tttttt.jpg

Szóval csak ésszel voksolni aztán most, 26-án. Mert javában megy ám még ugyanaz a harc Európában is. És itt, a mi környékünkön, azaz például Magyarországon és Romániában is azok irányítanak éppen, akik az EU árulói és meglopói, miközben Moszkva segítői. Az a mondat a Time putyinos címlapjáról most is érvényes: "Ne dőljenek be neki."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr914825052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása