Blogosz

MESE NINCS.

A Schmitt-csörte

2012. március 30. 13:56 - BlogoszEditor

 

Kapcsolom be a rádiót, épp egész van, híreket mond. És már örvendek. Legelőször ugyanis ezt hallom: "Schmitt Pál lemond". Ez a híradásban az első három szó.

Na végre! Mondjuk bizonyos szempontból én nem sajnálom, hogy eddig is kivárt - hiszen amíg átlátszó teszetoszáskodással töltötte az idejét (sőt, a hivatali idejét), addig rengeteg jó vicc született a másolásos sztorja kapcsán. Személyes kedvencem az a sajtókommentár, amely szerint "Schmitt Pál bármelyik rendes országban már rég a lemondási nyilatkozatát írná - vagy legalább keresne egy olyat és lemásolná". Valamint az, hogy a fénymásoló új neve: fényschmittelő.

Na, de vissza a lényeghez. Azzal indul a hírek, hogy "Schmitt Pál lemond". Ez az, te kereszténygyökerűgerincesmagyarigazbecsületesdemokratikuspolgáricukorfalat Magyarország! Jól van! Legalább ennyi. Ezt gondolom magamban. Miközben a bemondó folytatja: "-ta összes mai hivatalos programját".

Pff... Korai öröm. Szóval akkor eddig csak a programjairól mondott le.

Hát... Nem tudom. Én azért egy picikét most, jelen pillanatban még azt érzem, valamivel több van ebben. Úgy gondolom, ezekben az órákban a miniszterelnök (és nem, nem maga az államfő) komolyan fontolóra veszi, hogy lemondjon-e az államelnök. Még nem teljesen kizárt, hogy le fog.

Már az is komolyabb fordulatnak számított a kétharmados Magyarországon, hogy a szakértői tesület - teljesen virágnyelven és mosva kezeit ugyan, de - kimondta, hogy az államfő másolta a dolgozatát. A második, a váratlanabb lépés pedig az volt, hogy eme kétértelmű felvezetés után végül vissza is vonták a kisdoktori címét.

Na most: ennek nyomán Orbán Viktor azt mondta, hogy "az alkotmány szerint az államfő sérthetetlen". Sokan ebből azt vélik kihallani, hogy szó sem lehet az elmozdításáról. Én viszont azt, hogy immár nagyonis szóba került. Persze egyáltalán nem biztos, hogy Orbán meg is teszi végül, hogy odébbpöcköli a bársonyszékből Schmittet. (Szerintem csak javára válna a Fidesznek egy ilyen lépés, javíthatna az imázsán, úgy tűnne, mintha megjönne az esze - de hogy Orbánék hogyan gondolkodnak éppen most, éppen erről, azt legfeljebb ők tudják. Már ha ez nem túlzás...) Minden esetre Orbán ezzel most azt üzente: "Az alkotmány szerint az államfő sérthetetlen - tehát ha most, miután így leégettétek, végül elküldöm, akkor szeretném, ha úgy tűnne, hogy magától ment el, s nekem, meg nekünk, a kormánynak ehhez semmi közünk. De majd még meglátom."

Amúgy szerintem itt áll az ügy, épp itt. Hogy fontolóra vette. És ennyi.

Este amúgy Schmitt élő interjút fog adni a tévében. Ez eléggé magyarázkodás-gyanús ez így. S nem eléggé lemondásszagú. Egyelőre. De már biztosan javában írják másolják ki valahonnan a válaszait az élő adáshoz... (Frissítés: a legújabb változat szerint épp most veszik fel az interjút, amely így mégis felvételről megy majd adásba. Ajaj...)

Mennyivel stílusosabb lenne amúgy, ha holnap estére időzítették volna ezt a hamarosan kezdődő Schmitt-show-t. Holnap este van ugyanis a Föld Órája, amikor - pont a "közszolgálati" híradóval egyidőben - minden jóérzésű ember kikapcsolja elektromos készülékeit egy órára. Schmitt meg akkor nyugodtan bejelenthetné, hogy mégis távozik. Nem kellene félnie az újabb égéstől. (Na jó, az is igaz, hogy a hamu amúgysem fél már...)

Szóval szerintem épp most megy valami ilyen beszélgetés Schmitt és Orbán között:

-          Viktor, mi legyen, menjek?

-          Ugyan, menj már!

 

Aha! Igen! Vagyis nem. Illetve de, csak másképp. Értjük. Na.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr724350144

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hamarosan itt a Föld Órája 2012.03.31. 14:57:49

  Hivatkozás: WWF Föld ÓrájaSzerkesztés alatt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása