Blogosz

MESE NINCS.

Nem kérek a feketelevesből

2012. november 26. 23:08 - BlogoszEditor

 

Elfogadta ma este a magyar Országgyűlés a kötelező választási regisztrációról szóló törvényt. Vagyis csak az szavazhat az anyaországi választásokon, aki előbb regisztráltatja magát.


Ez - mint már blogbejegyzésben is jeleztem régebben - a bürokratikus macera miatt biztosan a választási részvétel csökkenéséhez vezet, miközben a kormánypárt mozgósítja majd hű szavazóit, s jobb eredményt ér el, mint amit akkor produkálna, ha nem esnének ki a képből  azok, akik nem regisztráltatják magukat. Azaz az egésznek a bevezetésével befolyásolja a választások kimenetelét.


A Magyarország határain kívül élő magyar állampolgárok levélben is kérhetik a felvételüket a választói jegyzékbe. De ilyen körülmények között akkor én inkább csak egy kávét kérek.
Ráadásul nem is kávézom. Úgyhogy azt sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr744927417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása