Blogosz

MESE NINCS.

Mehec továbra is a könjv tárba olvazsni

2021. január 31. 20:02 - BlogoszEditor

Nem újdonság, hogy az RMDSZ Bihar megyei szervezete is félanalfabéta pártkáderekkel, sötét konjunktúralovagokkal van tele. A Facebook-posztjaik is sokszor kritikán aluli színvonalúak, és ez a mostani – a tematikája miatt is – igazi csemege.

Íme, így számol be a magyarság képviseletét hazudó RMDSZ egy olyan semmi kis ügyről, ami persze nekik sajnos már megvalósításnak számít. Az első esetben még csak egy kötőjel hiányzik, a második igazi, mindent eláruló szarvashiba, a harmadik vitatható ugyan, de inkább tulajdonnév, így nagy kezdőbetűkért kiált, a negyedik vesszőhiba, az ötödik szintén a színvonalról árulkodó, durva, de közkeletű magyartalanság, a hatodik iskolapéldája annak, amikor nem tudnak mit kezdeni egy megfogalmazással, de kikeveredni sem tudnak belőle, inkább úgy hagyják, hülyén. És mindez egyetlen mondaton belül. Nem, itt nem elütésekről van szó, és nem is nyelvtannácizmusról – hanem arról, hogy megint remek példát szolgáltatnak önmaguk leglényegére. Miután az RMDSZ-esek szervezetten rámásztak Bihar megyében is a magyar nyelvű kultúrára, rátehénkedtek annak intézményeire is, ennyit csiszolódtak csak az évek során... Azaz semennyit. Hab a tortán, hogy mellékelnek mindehhez egy katasztrofális felbontású képet – amin magának a könyvtárnak a megnevezése eleve magyartalanul szerepel, de legalább még helyesírási hiba is van benne.

Tessék: RMDSZ vs. magyar nyelv, ráadásul épp írás, olvasás, könyvtár. Túl evidens és túl olcsó lenne, ha azt mondanám, hogy gyakrabban kellene abba a könyvtárba járniuk. Ráadásul nem is oldana meg semmit, hiszen igazából nem ettől teljesen gagyi és hamis az RMDSZ. Ez csak egy apró, de jellegzetes tünete az egész piszkosszürke semminek, amelynek révén a magyarság hülyét csinál önmagából, és a saját sorsát rontja.

untitled_3.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr716410748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása