Blogosz

MESE NINCS.

Vigyázzon! Folyamatban lehetnek már a csalások!

2022. március 23. 12:51 - BlogoszEditor

Most bajban van a Fidesz. Ám, hogy Orbánék esetleg még ezt a választást is behúzzák maguknak, az egy cseppet sem kizárt.

Folyamatosan, választások között is állandóan ügyködnek ezen is, minden eszközzel egyszerre, hiszen az egyik céljuk az állandó harácsolás mellett a hatalom megtartása. Sőt, a folyamatos rablás, lopás, a saját tőkésréteg mesterséges eszközökkel való építése a hatalom megtartásának egyik eszköze is, hiszen mindennek a leuralása egyben mindennek az uralását is jelenti. Szóval ők már nem nagyon tudnak demokratikus választásokon kikerülni a hatalomból. És nem is akarnak már rég demokratikus választásokat, csak annak a látszatát.

Nos, választások esetére a Fidesz számára épp a Fidesz által átalakított összes tényező egyike, hogy a határon túl leadott levélszavazatok – mint például az Öné is, meg az enyém is – nagyon átláthatatlan utat járnak be. Teljesen abnormális, eleve, hogy a Fidesz által rég leuralt szervezetek igyekeznek befolyásolni, majd összegyűjteni, majd Magyarországra továbbítani azokat. Ilyen Fidesz-csatlós ma már a fentebb is említett EMNP, EMNT, RMDSZ. És ezek most azzal próbálkoznak, hogy "segítenek kitölteni" a szavazólapokat, majd át is veszik azokat, hogy "majd ők továbbítják". Előző választások alkalmával is felmerült már, hogy helyenként felbontják a náluk hagyott szavazóborítékokat, meghamisítják a már leadott voksokat, illetve megsemmisítik a Fidesz számára kedvezőtlen szavazatok egy részét. Tehát ma már bizony ott tartunk, hogy a visszaküldendő szavazatainkat sokkal biztosabb a román postára bízni, és abszolút bizonytalan – ezért nem is szabad – a Fidesz itteni csatlósainak helyi irodáiba bevinni.

ffff.png

De van más módszerük is: hiába kell előregisztrálni ahhoz, hogy a határon túli magyar szavazhasson, már érkeznek a hírek arról, hogy olyanok is kapnak szavazólapokat, postán, akik nem is regisztráltak. Minderre egy erdélyi magyar újságíró is felhívta most a figyelmet (és ilyen, független erdélyi magyar újságíróból is nagyon kevés van már, mivel az erdélyi sajtót is felzabálta a Fidesz, és többnyire csak pártmunkára kényszerülő sajtómunkások vannak ma már). Tessék tehát.

Nem is idézgetek, hanem itt az egész, kattintással kinagyítható, olvassa el:

nevtelen_8.png

Közben például az RMDSZ ilyen SMS-eket is küldözget. Sőt, kiadott egy úgynevezett tavaszi újságot is, ami a választásokkor szokásos propagandaszemét, és ezt pakolgatják az aktivistáik az erdélyi magyarok postaládáiba. Ebben a kiadványban a Fideszre való szavazást propagálja az RMDSZ, szövegekben csakúgy, mint képeken, és persze az Orbán Viktornak teljesen behódolt Kelemen Hunor együtt feszít nagy propagandafotón is. Szóval ilyesmivel etetik a romániai magyart, miközben próbálják nemcsak a szavazatát kicsikarni, hanem szó szerint kicsalni még a szavazólapját is a kezéből.

screenshot_20220322-192636_messages.jpg

Arról a közismert tényről nem is szólva, hogy ugye maga az RMDSZ is szeret csalni a választásokon, a saját érdekében is. Nagyon jól emlékezhetünk, hogy a mostani egyik kormányzati szövetségese, a PSD segítségével, és a Fidesz háttérbeli közvetítésével is tett már ilyet, akkor épp azért, hogy maga az RMDSZ nehogy kiessen a hatalmi pozíciókból. A tét akkor az volt, hogy a romániai magyar választói akarat dacára is bejusson az RMDSZ a kulcspozíciókba, ahol a Fidesz játékait játssza, mintegy Orbán Viktorék romániai kirendeltségeként intézve a Fidesz romániai bizniszeit, de még az Európai Parlamentben is csakis a Fidesz szekerét tolva, a közös európai érdek ellenében is.

Aztán ott van még a többi szervezet, amelyik megint itt dörgölőzik a romániai magyar választóhoz, hogy intézhesse a szavazását. Az EMNP, amit eleve a Fidesz hozott létre, és tart el, na meg az EMNT, ami ugye annak a Tőkésnek a kreálmánya, aki Orbán első romániai ügyintézője, fixere, szolgálója, titkára, szálláscsinálója volt.

Tehát a kezükbe ne adjuk ezeknek a szervezeteknek a saját szavazatunkat is már.

Eddig is sejthettük, de most már a maga bedurvult akciói közben látható is az egész:

az erdélyi magyarság rokonszenvének megnyerése mellett főként azért adott az állampolgársággal járó szavazati jogot is a Fidesz a határon túli magyaroknak, hogy ha majd egyszer veszélyben érzi a hatalmát, ehhez is nyúlhasson. De persze távolról sem tisztességes, egyszerű meggyőzéssel. Sőt: Magyarországon kívüli területeken szándékosan teremtett még kevésbé átlátható szavazatleadási közeget, hogy aztán ezzel is manipulálni tudja a végeredményt. Persze a számtalan más eszköze mellett. Egyek vagyunk az eszközeiből.

Most következett be először, hogy nagyon élesben élnek is, ezzel is. És többek között ugyanezért gyűrte Orbán maga alá a romániai magyar szervezeteket is, a romániai magyar sajtót is, és ezért kezdte el már rég maga alá gyűrni az itteni magyar gazdasági életet is. Hogy minden az ő hatalmuk megtartását szolgálja és segítse. Végszükség esetén pedig konkrétan aktivizálható legyen a fideszesített határon túli magyar gépezet is, a párt uralmának megmentése érdekében.

Most épp aktív az egész. Van benne propaganda, sok mocskos húzás. És nagy valószínűséggel csalás is. Határok nélkül. Határtalanul. Hiszen eddig sem tudták, most sem érdekli őket, ezután sem fogja, hogy bármiben hol a határ. Tessék: ezt jelenti lényegében az, amit annyit hangoztattak: a határok fölötti "nemzetegyesítés".

Úgyhogy vigyázzon legalább a szavazatára. Ne engedje senkinek, hogy "segítsen kitölteni" a megkapott lapokat, főleg ne adja le a szavazatát az égvilágon semmilyen szervezetnél. Hanem siessen vele a postára. És főleg nagyon, de nagyon gondolja meg, kire voksol egyáltalán. Kiútnak ott a szavazólapon az 1-es pozíció, vagyis az egyesült ellenzék.

A határon túli voksok tétjéről

És mivel egy olvasó rákérdezett, hogy összesen hány mandátumot ér az összes külföldről leadott szavazat, ide is kiemelem a választ.

Nem úgy megy, hogy összesen. Hanem külön halmazba képzeljük el a Magyarországtól elcsatolt területeken élők szavazatait, az úgynevezett külhoni voksokat, amelyeket a könnyített honosítással magyar állampolgársághoz jutottak adhatnak le - és másik halmazban vannak a Magyarországról (jellemzően Nyugatra) elköltözöttek. Még a szavazás menete is más: az elsőként említettek levélben is szavazhatnak, az utóbbiak csak személyesen, amihez vagy külképviseletre kell elmenniük, vagy hazamenniük Magyarországra. Ez már eleve diszkriminatív, és egyértelműen a Fidesznek kedvez. Így pedig a kérdésre adott válasz része. Hiszen az első halmazbeliek jelentős része általában Fidesz-szavazó, és számukra a voksolást is megkönnyítették, míg a másodikban lévők jó része nem fideszes, és számukra a voksolás is nehezebb. Így már a külföldi voksokkal kiosztandó mandátumok számában és megszerezhetőségében is súlyosan egyenlőtlen a verseny, a Fidesz ténykedése miatt, és a Fidesz javára.

A könnyített honosítással magyar állampolgársághoz jutott határon túli magyarokról (vagyis a Magyarországgal szomszédos országokban élőkről) van csak adatom. Ők csak országos pártlistákra szavazhatnak, egyéni jelöltekre nem (mert nem tartoznak egyetlen egyéni körzethez sem). Tehát csak a listán megszerezhető mandátumok alakulását befolyásolják. Hogy pontosan hány mandátumét, a 199 közül, az a szavazási részvételtől is függ, Magyarországon is, a határon túl is, vagyis a választási matektől is. De általában legfeljebb 2 vagy 3 mandátum sorsáról dönthetnek végül a szavazataik. Annál nagyobb súllyal esnek latba ezek, minél alacsonyabb a választási részvétel Magyarországon.

De ez a 2-3 mandátum is fontos, mivel a kétharmad sorsát is eldöntheti, illetve szoros végeredmény esetén akár a választás kimenetelére is hatással lehet.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr6717787406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XCoder 2022.03.23. 18:36:05

Hány mandátumot ér az összes külföldrõl leadott szavazat összesen?

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2022.03.23. 22:53:23

@XCoder: Nem úgy megy, hogy összesen. Hanem külön halmazba képzeljük el a Magyarországtól elcsatolt területeken élők szavazatait, az úgynevezett külhoni voksokat, amelyeket a könnyített honosítással magyar állampolgársághoz jutottak adhatnak le - és másik halmazban vannak a Magyarországról (jellemzően Nyugatra) elköltözöttek. Még a szavazás menete is más: az elsőként említettek levélben is szavazhatnak, az utóbbiak csak személyesen, amihez vagy külképviseletre kell elmenniük, vagy hazamenniük Magyarországra. Ez már eleve diszkriminatív, és egyértelműen a Fidesznek kedvez. Így pedig a kérdésre adott válasz része. Hiszen az első halmazbeliek jelentős része általában Fidesz-szavazó, és számukra a voksolást is megkönnyítették, míg a másodikban lévők jó része nem fideszes, és számukra a voksolás is nehezebb. Így már a külföldi voksokkal kiosztandó mandátumok számában és megszerezhetőségében is súlyosan egyenlőtlen a verseny, a Fidesz ténykedése miatt, és a Fidesz javára.

A könnyített honosítással magyar állampolgársághoz jutott határon túli magyarokról (vagyis a Magyarországgal szomszédos országokban élőkről) van csak adatom. Ők csak országos pártlistákra szavazhatnak, egyéni jelöltekre nem (mert nem tartoznak egyetlen egyéni körzethez sem). Tehát csak a listán megszerezhető mandátumok alakulását befolyásolják. Hogy pontosan hány mandátumét, a 199 közül, az a szavazási részvételtől is függ, Magyarországon is, a határon túl is, vagyis a választási matektől is. De általában legfeljebb 2 vagy 3 mandátum sorsáról dönthetnek végül a szavazataik. Annál nagyobb súllyal esnek latba ezek, minél alacsonyabb a választási részvétel Magyarországon.

De ez a 2-3 mandátum is fontos, mivel a kétharmad sorsát is eldöntheti, illetve szoros végeredmény esetén akár a választás kimenetelére is hatással lehet.
süti beállítások módosítása