Blogosz

MESE NINCS.

Fekete évforduló

2012. február 20. 11:18 - BlogoszEditor

Megint súlyos szennyezés érte Nagyváradot. Ismét a hőerőmű gyilkolja a környezetet, illetve a lakosságot is - hiszen az a hamu, amivel beterítette a város egy részét, mérgező anyagokat is tartalmaz.

A szennyezés ráadásul különösen szembeszökő is, hiszen a fehér hórétegen megtapadva jól láthatjuk, miként szór hamut a fejünkre az erőmű. És már nem először. Néhány hete is volt hasonló. Most ilyen.

Ráadásul pont évforduló van. Tavaly ilyenkor ugyanígy csapott le a városra a mocsok. Csak akkor jóval nagyobb médiavisszhangja volt az ügynek. És persze semmi más. Azóta is akkor szórnak meg rákkeltő anyagokkal, amikor akarnak.

A lényeget tavaly így összesítettem. Aztán a fejlemények szintjén az lett, hogy a környezetvédelmi hivatal vezetője még a lakosságot hordta le az egész kapcsán. Engem pedig be akart pereleni, amiért megírtam.

Idén lényegében ott tartunk, ahol tavaly: hullik ránk a szenny, amely télen a havon tapad meg, nyáron pedig a belélegzett szállóporban köszön majd vissza. Hogy mi újság a főszereplőkkel egy évvel később? A - várhatóan újraválasztása előtt álló - PNL-s polgármester azt mondja, várjunk még, amíg az erőmű áttér földgázüzemre - ennyi. A környezetvédelmi hivatal lakosságra támadó vezetője szóba jött, mint pártjának a PD-L-nek esetleges váradi polgármester-jelöltje. Az erőmű vezetése sajnálja a szennyezést.

A szennyezés maga jól van, köszöni. Mindig helye van Váradon, amikor csak akarja, senki nem tesz ellene, nem zargatják, nem is törődnek vele. Része a városnak, része a lakosok szervezetének. És része a rendszernek, a politikai, a közigazgatási és a cégadminisztrációs gyakorlatnak és érdekhálónak.

És ez a háló lényegében fogva tartja a várost. És az országot. A semmittevést, a kölcsönös kézmosást és törölközést eredményezi. Mossák kezeiket a szó szoros értelmében vett mocsok miatt is. A ránk hulló hamu szinte már egészséges ehhez a sokkal súlyosabb szennyhez mérten.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr444144795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaqukk 2012.02.20. 13:35:55

Szervezet(t) szennyezés.Mélylevegő.Elszámol hatvanig.Csend.Hamut a fejünkre majd ők.As(s) usual.-bocsánat.detéma.Majd a szél.
süti beállítások módosítása