Blogosz

MESE NINCS.

A nép mészárszéke – megszületett a logónk!

2020. január 09. 07:32 - BlogoszEditor

Brutális volt már az üzlethálózat megjelenésekor is annak az akaratlanul áthallásos neve is: Măcelăria poporului, azaz A nép vágóhídja. De lehetett fokozni, mindannyiunk örömére.

Eleve az elnevezés nem csak nekem tűnt fel, hanem a helyi sajtó is csámcsogott (ó, érted: csámcsogott – húsüzlet) ezen. Nekem is, főleg az szúrt szemet, hogy a diktatúra bukása után eltelt évtizedek összefoglalója is lehetne ez a név, és én még hozzáteszem, hogy idézi is a kommunista korszakot, a populizmusával, ráadásul a forradalom, meg az annál még véresebb palotaforradalom eseményeinek tömörítése is lehetne.

Na, de van újdonság is: épp ma látom, hogy dizájnt is váltott A nép vágóhídja. Eddig csak így néztek ki a boltjaikon a cégtáblák:

20191230_152005.jpg

De ezeket még erősebbekre cserélték. Az újak ugyanis ilyenek. Egy húsvágó bárdra van tehát immár felírva az, hogy "A nép vágóhídja".

Gratulálok: szerintem – bár nem volt szüksége ilyesmire – ezzel megszületett az 1989-es események logója. És ez a bárd még most is itt lebeg, a fejünk fölött. A mészárosok pedig továbbra is beleszólnak az üzlet, vagyis az ország irányításába, sőt, időnként még mindig ők maguk veszik vissza a vezetését.

20191230_151819.jpg

20191230_151859.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr915373972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása