Blogosz

MESE NINCS.

Hol tart a tömegközlekedés szabványosítása Nagyváradon?

2022. január 14. 16:39 - BlogoszEditor

1.
Utas megnyomja a buszon a leszállásjelző gombot. Ez utóbbi hangjelzést ad a járművezetőnek, aki erre hátraordít az utasnak: "Muszáj mindig megnyomnotok azt a gombot?! Már cseng az egész fejem ettől! Ne nyomogassátok, úgyis beállok a megállókba!"


2.
Másik nap, másik busz, másik utas – aki nem nyomta meg a leszállásjelző gombot, és a busz nem állt meg a megállóban – ordít előre, a járművezetőre: "Halló! Itt megálló volt!" A sofőr ordít vissza neki: "Honnan tudjam, hogy le akarsz szállni?! Ha nem jelzel, nem állok meg! Nyomd meg a gombot!"

Epilógus/konklúzió
Az utas leszállás közben még visszaordít: "Nyomd meg te a faszomat!"
Érdekes felvetés az utazóközönség részéről. És igen, egységesíteni kellene valamilyen eljárás formájában. Jelenleg akkor négy lehetőség kínálkozik: vagy kell a leszállási szándékot jelezni, vagy gombnyomástól függetlenül minden megállóban mindig megáll és nyit, vagy egyes világvárosokhoz hasonlóan tisztázni, mely járatokon kötelező megnyomni a gombot, melyeken nem, vagy pedig a járművezető nyomogatja az utasok nemi szerveit – bár ez utóbbi javaslatban nem teljesen látom a rendezést, ellenben aggályos vonzatait igen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr7716813368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása