Blogosz

MESE NINCS.

Egy fejtöréssel kevesebb

2019. december 08. 23:36 - BlogoszEditor

Nahát: megoldották, pedig azt hittem, ezt azért úgy fogják hagyni.

Jövő év májusának végén, vagy júniusának elején önkormányzati választások lesznek, ám Nagyváradon megszavazhatatlannak tűnt eddig az USR előzetes jelöltlistája. Ugyanis nagyon nyomult a jelöltségért Flavius Bunoiu is, aki nem új, és nem hiteles figura, mivel azért ellensége a mostani, PNL-s városvezetésnek, mert az régebben leváltotta őt a városi művház igazgatói posztjáról. Amikor ezt jeleztem neki, meg a pártjuknak is, kommentben, amikor Facebookon reklámozni kezdték őt is, meg ő saját magát is, a nevezett kulturáltan ugyan, de próbálta kikerülni a témát. Ráadásul aztán kiderült, hogy Bunoiu azt meg elhallgatta az önéletrajzában, hogy a PSD-s Emilian Pavel EP-képviselő tanácsadója volt. Ám most eldöntötte az USR, kiket indítanak az önkormányzati választáson, és a váradi városi tanácsosi lista befutói közé fel sem vették végül Bunoiut, sőt, úgymond meggyőzték, hogy a lista összeállításakor ne is induljon a belső szavazáson, így visszalépett.

Szóval készen van az USR váradi listája a fél év múlva esedékes önkormányzati választásokra. És immár vállalható a polgár számára, tehát megszavazható.

hiut.jpgTöbbnyire fiatal, a politikában eddig nem ismert vállalkozók vannak rajta, de van ismert is, például Delia Ungur (a képen), aki a váradi ipari parkok létrehozását irányította, amíg a Bolojan-adminisztrációval dolgozott (de nem volt PNL-tag), aztán távozott abból a körből, de jó szakember maradt. Amúgy a listának 27 nevet kellene tartalmaznia, de az USR részéről csak 7 személy indult a belső, rangsoroló szavazáson. Aki még szeretne utánanézni a jelölteknek, annak itt az összeállított USR-s lajstrom, ám most még egyeztetnek a PLUS-szal, hogy az ő embereikkel is kiegészítsék az esetleges közös jelöltlistát, és a közös sorrendet rögzítsék végül. Szóval a rangsorolás utáni sorrendben a hetek: Marius Şovarschi, Delia Ungur, Vasile Dumitriu, Adrian Derban, Cristian Rusu, Claudia But, Diana Buhuş.

Azt tartják kivitelezhetőnek, hogy a nagyváradi városi tanács 27 helyéből 5-6 mandátumot szerezzenek majd meg. Úgyhogy - a lista tisztába tételével - azoknak, akik valamiféle haladást szeretnénk, és az eddigi erőkből nem kérünk többé, hiszen harminc éve nézzük, mi folyik: további kellemes decembert, mehetünk egy kis téli álmot aludni, mert már most meg van oldva, hogy kire voksoljunk fél év múlva. Egy fejtöréssel kevesebb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr9015344212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása