Blogosz

MESE NINCS.

Kihajítva végezhette az Ön szavazata is!

2022. március 31. 18:43 - BlogoszEditor

Jeleztem már itt is, hogy csalás gyanúja vetül a Fideszre, meg  a határon túli magyar csatlósszervezeteire is, az erdélyi levélszavazatok ügyében is. Erre ma kiderült, hogy egyszerűen kidobott szavazólapokat találtak, itt, Erdélyben, mégpedig csakis olyanokat, amelyeken az ellenzékre voksoltak erdélyi magyarok. Erről a botrányról itt olvashat alaposabban.

Lám, ha Ön is bedőlt az EMNP, az EMNT, vagy az RMDSZ hazugságainak, és a postára adás helyett ezek valamelyikére bízta a szavazatát, akkor most láthatja, melyik a biztonságosabb: egyszerűen postázni, vagy a Fidesz farzsebében lévő, fenti szervezetekre bízni bármit is, bármikor. De ha Ön azon kevesek közé tartozik, akik nem dőltek be annak, hogy gyanús szervezetek kicsalják a szavazópolgár kezéből a saját szavazatát, akkor is levonhatja ugyanezt a következtetést.

Itt egy kép arról, ahogy a román rendőrség helyszínel, a kidobott szavazatok megtalálásának helyén (forrás: Parászka Boróka)

277553302_385498493579898_668548889462467551_n.jpg

Már az előző magyarországi választásokkor is felmerült a gyanú, hogy a Fidesz, az igájába hajtott romániai magyar szervezetek – vagyis az RMDSZ, az EMNP és az EMNT – közbeiktatásával manipulálja a romániai magyarok levélszavazatait. Konkrétan úgy, hogy az itteni csatlósszervezetei igyekeznek begyűjteni a levélszavazatokat, hogy azok nehogy közvetlenül, postán kerüljenek vissza a Nemzeti Választási Irodához, és amely voksok ezekhez a szervezetekhez jutnak, úgymond "továbbítás céljából", azokat illegálisan felbontják, és szűrik: a Fideszre leadottak biztosan mennek tovább, a Fidesznek kedvezőtlen szavazatok egy részét nem is továbbítják, hanem megsemmisítik.

Nos, a választási csalások folyamatban vannak, a botránnyal kapcsolatos napi hírek egyre sokasodnak, és sokfelé elérhetőek, a napisajtós fejleményeket megtalálják a megfelelő helyeken. Én most azt teszem itt hozzá, hogy pár perce állásfoglalást tett közzé a szemétben talált levélszavazatok ügyében a Pluralizmus Erdélyben kezdeményező csoport. Ez az az új erdélyi szerveződés, amely a Fidesz erőszakos egyeduralma ellen próbál fellépni, és amely már hetekkel ezelőtt figyelmeztetett a diktatórikus tempók veszélyeire. A szervezet legelső megnyilatkozása volt az, és mint az állasfoglalás egyik aláírója, itt is beszámoltam róla.

Most tehát a csalásgyanúval kapcsolatban került nyilvánosságra újabb állásfoglalás, mégpedig konkrétumokkal. Tessék, olvassák figyelmesen (kiemelések tőlem):

Aggodalommal és felháborodással olvastuk a tudósítástokat, amelyek szerint Marosvásárhely közelében az országút mellett szemétbe dobott és megégett szavazólapokat találtak, amelyek ellenzéki pártokra leadott szavazatok voltak. Ezek a lapok nem jutottak el a külképviseletre, így a rajtuk kifejezett szavazói akarat nem érvényesülhet. Mi több, az, hogy valaki(k) így jártak el a magyarországi választás dokumentumaival, súlyos visszaélés gyanúját ébreszti föl.

Ezt a gyanút alaposan és szakszerűen ki kell vizsgálni, azonosítani azokat, akik felelősek ezért a visszaélésért. A felelősség hárítása és a figyelem elterelése nem fogadható el azon szervezetek részéről, akik a szavazók regisztrációs kampányát szervezték, a szavazatok összegyűjtését és szállítását nyilvánosan is felvállalták.

A felfedezett, szemétre került, szavazólapok a választási csalást sokkal inkább valószínűsítik, mint, amit a szavazatokat gyűjtő RMDSZ mond, hogy provokáció történt. Nem azokat kell elítélni, akik komolyan veszik a csalás gyanúját, hanem át kell világítani az ügy kapcsán elsősorban az Eurotrans Alapítványt és a Demokrácia Központokat.

2022. január 28-án kelt állásfoglalásunkban határozottan kértük, hogy „biztosítva legyen a külhoni szavazás átláthatósága, ellenőrizhetősége. Ez minden erdélyi magyarnak közös érdeke, azoknak is, akik nem szavaznak, hiszen mindannyiunkra ráég a bélyeg.”

Úgy látjuk, figyelmeztetésünk nem talált meghallgatásra. A levélszavazatok körül sok tisztázatlanság maradt, ami a visszaélés gyanújának adott tápot, ha kiderül, hogy provokáció történt, akkor is marad a kérdés: miért teremthet az ügyvitel erre okot adó helyzeteket? Továbbra is leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy bárki is visszaéljen a külhoni szavazatokkal!

Pluralizmus Erdélyben kezdeményező csoport

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr4217794373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása