Blogosz

MESE NINCS.

#mocskosfidesz

2018. április 05. 09:13 - BlogoszEditor

Ezt még 2015-ben fotóztam a szentendrei HÉV-en. Azóta egyre csak aktuálisabbá lett, és egyre elviselhetetlenebb az, amit művelnek. A bal oldalt lévő delikvens a saját országával is. Persze megvoltak ennek az előjelei. Láttam is azokat. Mégsem gondoltam, hogy idáig jutunk. Pedig még messzebbre is fogunk.

20150809_173817_masolata.jpg

Már az első Fidesz-kormány 1998-2002 idején is megvoltak azok a felhangjaik is, amik minden megszólalásukkor sértették a fülemet, pedig akkor még – bevallom, és persze bánom – magam is a támogatójuk voltam. Mégis kiláttam már egyes intézkedéseikből, hogy hajlanak az önkényeskedésre, a túlkapásokra, illetve kihallottam a megnyilatkozásaikból azt, amivel a fél magyarságnak tele már a hócipője: a pimaszságot, arroganciát, pofátlan, impertinens stílust. Azóta ezt is tökélyre fejlesztették, akárcsak az önkényeskedést. Undorító volt az is, és rossz jelekkel tele, ahogy a "Rosszabbul élünk, mint négy éve"-kampányt végigvitték, akkor, amikor végül el is vesztették a választást. A váratlanul rájuk köszöntött négy év ellenzékiség lehetett az, amikor eldöntötték, hogy ha még egyszer megszerzik a hatalmat, akkor foggal-körömmel ragaszkodni fognak hozzá, minden áron, semmitől vissza nem riadva, mindent bevetve, és mindent megkaparintanak, és bárkivel, bármivel együttműködnek annak megtartása érdekében. Ekkor dolgozhatták ki azt a nagyon összetett és a mai napig mesterien működő tervet, amelynek lényege a teljes ország megszerzése és markukban tartása, bármi áron, úgy gazdaságilag, mint politikailag. Bármilyen manőverek révén, de leválthatatlanná téve magukat. Az pedig már az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni, Gyurcsány-ellenes zavargásokkor is világos volt számomra, hogy ezeket az erőszakos akciókat – a dühöt meglovagolva – biza a Fidesz szervezi a háttérből, hogy már valami szörnyű forgatókönyv alapján a totális hatalomhoz próbál közelíteni, már működik az ellenséggyára, ami később szavazatmaximálásban fog megmutatkozni. És ez már rémes volt, mégsem tudtam magam sem eléggé eltávolodni tőlük még ekkor sem. Pedig épp ekkor kellett volna végleg. Nekem is, a többségnek is. Ehelyett ekkor alapoztuk meg a pusztító, kártékony kétharmadukat, amit aztán a legelső választáson meg is szereztek, és azóta is arra használnak, hogy egy mélyen embertelen, antidemokratikus, kártékony, korrupt rezsimet építsenek ki, a hatalom megtartása érdekében bebetonozva magukat. Voltak előhangjai annak is, hogy az Európai Uniót is megpróbálják majd kikezdeni, szétfeszegetni és zsarolni, és az oroszok bábjává is lesznek. Már az első kétharmad előtt voltak olyan vékony politikusi hangok, amelyek arra figyelmeztettek, hogy Orbán kész akár az Unióból is kivezetni Magyarországot. Ezt sem hallotta meg a többség, és bár biztos vagyok benne, hogy kiszivárgott, konkrét információn alapult, mégsem volt pontos, hiszen nem azonnali kiléptetés a cél, hanem inkább az, hogy Magyarország újabb hintapolitikába kezdett. Pedig soha nem hozott ez jót neki, sőt. Viszont a Fidesznek jót hoz. És nekik semmi más nem számít immár. A szemem, a szemünk előtt zajlott az egésznek az előjátéka, sok jelet láthattunk is belőle, és mégsem hittük el: magam például aggódva néztem, mi zajlik, de egyszerűen nem gondoltam volna, hogy ennyire gonoszak és galádok bírnak lenni. Azt hittem, én túlzok.

Egyértelműnek tartom, hogy nagyon óvatosan kell bánni a – mindenféle populista és demagóg hőzöngések divatba jövetelével együtt érkezett – hazaárulózással is. A legtöbb esetben nem áll meg a vád azzal kapcsolatban, akire használják. Mert egyébként mindenki szokta már mindenkire. Úgyhogy én kerülöm. Az egyetlen eset azonban, amikor egyre kevésbé tudom kerülni, az a Fidesz. Hiszen

ha megnézzük az Orbán rezsimet, ahogy az új, saját gazdasági elit építésének céljával kirabol, ellop egy egész országot belül, ahogy elit helyett kilentúrát épít, szükségszerűen hatalmas korrupcióra alapozva, ahogy elbutít milliókat, ahogy leépít minden intézményt, ahogy kifelé meg távolítja az országot az EU-tól, ahogy közelíti az oroszokhoz, ahogy az unió pénzén annak árulója is, már nagyon is befigyel a hazaárulás. Mégpedig összetetten, módszeresen elkövetve. Az sem túlzás immár, hogy történelmi következményekkel járó, tehát történelmi bűnöket követ el a Fidesz.

A szintén általuk bevezetett elmúltnyolcévezést rájuk alkalmazva: épp nyolc éve most, hogy gyakorlatban is működtetik a hihetetlen tervüket a hatalom totális megragadására, teljes bebetonozására. Nyolc év során elképesztően sokat változott Magyarország, és ha majd ennek valahogy vége lesz egyszer, még nagyon sokáig fog tartani a minden szintig hatoló károk orvoslása. Persze nemzetközi konjunktúrában is gondolkodni kell, hiszen közben kívül is sok változik – mostanság szintén romlik, ezzel is számolnak ezek, ebben is reménykednek, ez is a kezük alá dolgozik –, tehát a Fidesz dúlása előtti állapotok már visszaállíthatatlanok lesznek. Valami máshoz kell majd feljavítani az egészet – és nem is tudjuk, mihez, hiszen a nemzetközi romlásban is nagyon tevékeny aktor a Fidesz.

Az a Fidesz, amelyik most persze a választást is elcsalja. Alap ez azoknál, akik autoriter rendszert építenek és működtetnek. Hiszen persze, minden párt igyekszik trükközni a maga érdekében a választások kapcsán is – csakhogy a Fidesz ebben is rég felrúgta a viszonylagos egyensúlyt, ahogy minden másban is, sőt, az egyensúly maradványainak leépítésére is törekszik, minden téren, e téren is. A legelső igazán nagy lépése az volt, hogy saját magára szabta a választási törvényt, úgy rajzolva át a körzeteket, hogy azok neki kedvezzenek. Ott van persze közben a mocskos módon megszerzett médiagépezete, és a kampány összes elemét csakis a maga érdekébe átfordító összes intézkedése. Sosem állnak le abban sem, hogy bármilyen jogszabályt még korrigáljanak, még jobban magukhoz igazítsanak, ha netán bárhol kapu nyílik másnak, azonnal zárva azt. Az igazán erős csapás aztán az volt, hogy egyfordulóssá tették a voksolást. Eddig ugyanis kétfordulós volt, és helyzetbe kerülhetett, sőt, sokszor került is más is, megfordítva az eredményt. Ott vannak még a kamupártok, amelyek eddig is léteztek persze,  de mostanra ezeket is megtalálta és felkarolta a Fidesz, ott vetve be a zavar növelésére és az ellenzéki szavazatok szétforgácsolására, ahol csak kell. És persze ma már az sem véletlen, hogy az igazi ellenzéki pártok sem igazi ellenzékiek már, pontosabban mindegyikben ott van Orbánéknak pár téglája, amelyik gátolja az egységesülést. Kell az ellenzék a Fidesznek, de épp így, erőtlenül, kirakatban. Alternatívát magam is nehezen találnék most a Fideszre, ügyesen dolgoznak tehát. Ám ez semmiképp nem jelenti azt, hogy a Fidesz egy pillanatra is alternatíva lenne. Sőt. Nem beszélve aztán a határon túliak szavazásáról, ahol a rájuk szavazó közösségeket (pl. Erdély, Kárpátalja) hozták helyzetbe, és nagyon gyanúsan bánnak a levélszavazataikkal is, a nyugati magyarságot pedig ahogy lehet, távol tartják a voksolástól.

A helyzet az, hogy a Fidesz ma már ismét elvesztené a választást: úgy kivágnák a szavazók, mint annak a rendje. De ma már szinte nem is lehet. Gondoskodtak róla. Épp ezért elfogadhatatlanok. Nagyon nehezen lehet leváltani őket mostanság. Épp ezért nem maradhatnak. Akkor sem, ha netán maradni fognak most is.

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3513781952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy meg nem valósult bojkott margójára 2018.04.05. 19:39:39

Az újrendies rendszer bebetonozódott. Nincs jelentősége, hogy 100%, 67% vagy 51% az állampárt többsége. Álságos a számolgatás. Főként ilyen alaptörvénnyel, ennyire kiürült parlamentarizmussal, ilyen médiával és ilyen intézményi pártállami struktúráv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar. 2018.04.05. 16:57:08

Isten hozott Magyarországon...
Teljesen nyilvánvaló volt már az első regnálásuk idején, hogy egy végtelenül pofátlan, arrogáns, erőszakos tolvajbanda akit soha nem lenne szabad a hatalom közelébe engedni.
Sajnos az elkényelmesedett ellenzék a kezükre játszott, gyakorlatilag együtt okoztak jóvátehetetlen károkat az országnak.
A narancskullancsok nyilván megköpködnek majd de mondjuk pont leszarom őket a véleményükkel együtt...szóval a sokat szidott fletó meg a szarházi mszp valamilyen szinten politikusként működtek, Orbánék viszont nem. orbánék egy jól megszervezett bűnszövetkezetet hoztak létre, a sok kis naív ezt nem tudja de valójában a fidesz alapításának is ez volt a célja. Sikerült nekik. Ezt kínában halállal büntetnék, egy nyugati demokráciában örök életre el kellene tűnniük a közéletből nálunk meg a sok buta(és egyre butább) szavazó valamint a függőségben lévő klientúra újraválasztja őket.
Amíg vér nem fog folyni. Ez nem feltétlenül az ellenzéken múlik. 2006-ban a kormányon lévők adták ki a "tűzparancsot" a Budapest utcáit romboló csürhére de orbán küldte "harcba" az embereket a politikai haszonszerzésért feláldozva a népet akit szolgálnia kellene.

csobi2011 2018.04.05. 17:15:04

Még hány ilyen blog bejegyzés lesz, hogy fideszes voltam de megvilágosodtam. Ki hiszi ezt el? Ha így lenne akkor a fidesz mért számíthat sokadszorra 45 % körüli eredményre? Ha mindenki kiábrándult akkor mért változatlan a fidesz tábora? A mindig a ballibsikre szavazók előadják itt hogy ők kiábrándult fideszesek. Nevetséges.

arabok balrol 2018.04.05. 17:17:05

Meg nem volt eleg lipsi kamublog az Index cimlapon, hianypotlo

pragmatika2 2018.04.05. 17:27:30

Elég primitívre sikeredett ez a kis (Fideszes voltam, de megvilágosodtam) poszt.

Itt az indexen meg van egy cikk, "Mi lesz ha veszít a fidesz" címmel.
Nos ezt kiegészíteném azzal, amit finoman elhallgattak, a gazdasági következmények.
Az ország finanszírozhatósága megdrágul, mivel a piac beárazza a bizonytalan politikai légkört, és ezzel együtt kormányzás bizonytalanságát is. Csak nagyobb kamatterhekkel lehet majd államkötvényeket értékesíteni.
Ez problémákat okozhat a költségvetésre, és ezen keresztül az adófizetőkre is.
Magyarul, a kisembereknek szarabb lesz rövid és hosszútávon is.
Úgyhogy csak óvatosan.

2018.04.05. 17:28:36

@Boar.: "szóval a sokat szidott fletó meg a szarházi mszp valamilyen szinten politikusként működtek"

Bödöcsnek már elküldted ezt ? Biztosan be tudja illeszteni a "műsorába".

Valószínűleg ferike volt a családban A Hülyegyerek :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.05. 18:02:54

Bírom, amikor a félig hülyék reklámozzák, hogy ők korábban a Fidesz támogatói voltak, de ma már belátták. Hát bazdmeg, voltak, akiket soha nem baszott át a Fidesz, mert nem hülyék.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.05. 18:10:07

@Voznyák Pista: a Fidesz fél év alatt több kárt csinál ennél.

felucca02 2018.04.05. 18:20:01

@Voznyák Pista: Lehet, hogy ez a hátránya, de az előny ennél jóval nagyobb: a jövő megtalálása, az Európában maradás. Nem ragozom, mert nem értitek, azt hiszitek, az a maximális cél, hogy olcsó a kenyér.
Hát nem.

felucca02 2018.04.05. 18:36:02

@Brendel Mátyás:
Én is szavaztam 2010-ben véletlenül a fideszre. Soha többé. Nem tud olyat csinálni egyik párt sem, hogy a fideszre szavazzak.

Che21 2018.04.05. 20:14:49

Akkor voltál te báttya fideszes, amikor a kunbéla kun volt.

Brix 2018.04.05. 20:57:41

Én is nagy Fidesz - szimpatizáns voltam , ha jól számolom, 4x szavaztam rájuk...DE, az a társadalomkép amit ígértek, emlékezzünk csak vissza: " plebejus demokrácia, a luxuspolitika vége, nem lesz egykulcsos adó ( Orbán nyilatkozta, anno...) " - köszönőviszonyban sincs azzal ,amit kaptunk....
2010-es kormányra kerülésük után , elindult az elit kimentésére: bevezették az egykulcsos adót- miközben a minimálbért megadóztatták
Kimentették a gazdagokat a végtörlesztéssel, miközben az árfolyamot bedöntötték, így aki nem tudott végtörleszteni , az még rosszabbul járt... Bevezettek egy hatalmas megszorító csomagot: 27%-ra vitték fel az áfát és egy rakás ágazati különadót bevezettek, amit egy ez egyben kiterheltek a szolgáltatók az emberekre... Ezzel párhuzamosan szétverték a szociális rendszert is
A következő lépés , a rendszer kegyeltjeinek anyagi megerősítése volt: föld-, trafik-, takarék-, gázmutyi és mutyi , mutyi hátán... A rendszer olyan koncessziókat adott kegyeltjeinek , mint a játékgépek üzemeltetése...
Bevezették a letelepedési kötvényt, amellyel szintén milliárdokkal gazdagodtak , miközben nem kívánatos migránsokkal gyarapították az országot...
A Fidesz politikusai - visszaélve helyzetükkel - milliárdokkal gazdagodtak , miközben az állam az ország érdekeit kellett volna szolgálniuk és visszafogottságot tanúsítani a vagyonosodás terén. Pontosan az ellenkezője történt: pofátlan módon , gátlástalanul gazdagodtak , amit álszent módon próbáltak eltitkolni a plebs elótt, de lebuktak... Ezért sem értem, hogy ki a fene szavaz rájuk., kivéve a felső 10%-ot... Az átlagember szempontjából a jelenlegi rendszer semmi előnyt nem tartogat, minden funkció le van osztva a klientúrának...
Adjunk magunknak egy esélyt, hogy egy olyan kormányunk legyen , amelyik nem szól bele az állam legalsó szintén lévő szakmai pozíciók elosztásába is ....Persze , semmi sem garantált, de legalább az esélyt adjuk meg , a változásra!

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2018.04.05. 20:59:58

Eddig az MSZP-re DK-ra es az LMP-re szavaztam, de miután ugy látom, hogy az egész ellenzéknek nincs más mondandója, mint hogy iszlamizálni kell országot, ezért most az Orbánra fogok szavazni.

sumes67 2018.04.05. 21:10:48

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: ezt az iszlamizációt hol olvasod, mert olvasnám én is.

sumes67 2018.04.05. 21:13:53

@arabok balrol: szia larry szilveszter, mizu?

videki gyerek 2018.04.05. 21:14:25

@Brix: "miközben nem kívánatos migránsokkal gyarapították az országot..."

Dolgoztam ilyen letelepedési kötvényes kinaival, több kereskedelmi vállalkozást is vezet, napi 16-18 orát dolgozik, kurvára nem kell attól tartani, hogy egyszer csak gondol egyet, és kamionnal gázol a karácsonyi vasárba, mint az általatok ajnározott arabok esetén.

kvadrillio 2018.04.05. 21:36:37

Addig megy ez a sztrájkolgatás, amíg a tulajdonos összeszedi a cókmókját és inkább Észak-Afrikában létesít gyárat. Kockázatot vállal a közösség a sztrájkkal. A szakszervezetnek óriási a felelőssége abban, hogy milyen rendszerben nyit frontot a munkaadóval

– lengette be. Lázár a bevándorlást is belekeverte a témába, azt állította, hogy az európai cégeket arra ösztönzi Brüsszel, hogy a migrációs nyomás enyhítése okán inkább Észak-Afrikába vigyék a beruházásaikat, ne pedig ebbe a térségbe. Így szerinte félő, hogy könnyebben hagyják el Magyarországot a multik, ezért kell megfontolniuk a munkavállalóknak, hogy meddig feszítik a húrt.

háááá mennnyenek is a p.ba az ilyen kizsákmányoló multik !!! ÉS LEGYEN ÚJRA COCILIZMUS, NORMÁLIS FŐNÖKÖKKEL ÉS ADJÁK VISSZA A GYÁRAINKAT, VÁLLALATAIN KAT, MELYEKET HAZAVÁGTAK A SAJÁT PROFITNÖVELÉSÜK ÉRDEKÉBEN ! HESS A P.BA INNEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2018.04.05. 21:40:15

LÁZÁRJANIKA IS CSAK AZÉRT POFÁZIK A MAGYAR !!!!! DOLGOZÓK ELLEN, MERT Ő MÁR ÖSSZEHARÁCSOLT MAGÁNAK EGY KÓSERNAGYSÁGÚ VAGYONT MEG PALOTÁT IS ÉPÍTETT MAGÁNAK ! ELMEHET Ő IS A FRANCBA IONNEN !

Lázár szerint Észak-Afrikába mennek a multik, ha sztrájkolnak a dolgozók
-ef-
2018.04.05. 16:21

Egy fillérrel sem keresnek többet a dolgozóink a minimálbér-emelések után sem, mivel megszüntették a cafetériát és a pótlékokat

– szólalt fel egy helyi cégnél dolgozó szakszervezeti vezető Lázár János hódmezővásárhelyi utcafórumán a Hvg.hu beszámolója szerint.

A nő szerint a rugalmas munkaidőkerettel, amely nemrég került bele a munka törvénykönyvébe, kiszolgáltatják a munkavállalókat, emiatt lehetséges, hogy havi, vagy fél évre szóló szerződéseket kötnek a dolgozókkal a cégek, a megrendelések függvényében hol felveszik, hol elküldik a őket. A szakszervezetis szerint az sincs rendben, hogy a túlórák után is járulékot kell fizetni, de a szolgálati időbe ezt nem számolják bele a nyugdíjba.

kvadrillio 2018.04.05. 21:42:26

@kvadrillio: KIJAFRANCNAK KELL ILYEN ÉLŐSKÖDŐ, EMBEREKET KIFOSZTÓ, RABSZOLGABÉREN TARTÓ ROTHADT KAPITALIZM US ?????!

kvadrillio 2018.04.05. 21:53:50

Felújítják Balatonfüred egykori zsinagógáját (balatonfured.hu)
2016. november 23. 13:59 - hirbalaton.hu/z

Balatonfüreden felújítják az egykori zsinagóga műemléki épületét, amelyben egy a zsidó származású Nobel-díjas tudósokat bemutató, modern, állandó kiállítás is nyílik majd. A 200 milliós beruházás révén új kulturális és közösségi funkciót is kap az épület.

NA, EZEN BESZARTAM ! ELŐSZÖR A KATOLIKUSOKÉ VOLT, AZTÁN A REFORMÁTUSOKÉ, AZUTÁN MEGVETTÉK A ZSIDÓK MAGUKNAK, ORBÁN TÁMOGATÁSÁVAL ÉS MÚZEUMOT CSINÁLTAK BELŐLE MAGUKNAK !!!! NU, EZÉRT NEM JUT A MAGYAR MEGFAGYOTTAKNAK, ÉHEZŐKNEK SEMMI, MERT CSAKIS A ZSIDÓKAT TÁMOGATJA ORBÁN, HOGY ITT RENESZÁNSZOZZANAK A MAGYAROKNAK SZÁNT U NIÓS MILLIÁRDOKBÓL !!! FIDESZNREK BUKNIA KELL !!!!!

Gerolsteiner 2018.04.05. 21:58:25

Hájjal keneget a kedves blogíró, bearanyozta az estémet a nyígással :)

kvadrillio 2018.04.05. 22:00:24

""A Balatonfüredről elhurcolt Holokauszt túlélők egyetlen olyan leszármazottja, aki ma is a városban él, hangsúlyozta: nem egy szomorú, a vészkorszakra, a füredi zsidó közösség megsemmisítésére emlékező kiállítást tervezünk, hanem olyan tudósokat mutatunk be, akik, ha nem menekülnek időben, ugyancsak áldozatai lettek volna a faji alapú öldöklésnek.""".....AHHHAAA ! ÉRTEM ! B.MEG. TELE VELETEK MÁR MAGYARORSZÁG ! AMELYNEK A FELE LAKOSSÁGA MÁR KIMENT MIATTATOK KÜLFÖLDRE DOLGOZNI, HOGY ÉHEN NE HALJON ! A MÁSIK FELE MEG A LAKÁSÁBAN FAGY MEG, MERT NINCS PÉNZE TÜZELŐRE . VAGY ÉHEZIK A KIFOSZTOTT, KIÜRESEDETT FALVAKBAN, MERT 100 %-OS MUNKANÉLKÜLISÉG VAN, A KÖZMUNKA MEG HAVI 5

kvadrillio 2018.04.05. 22:02:51

""A Balatonfüredről elhurcolt Holokauszt túlélők egyetlen olyan leszármazottja, aki ma is a városban él, hangsúlyozta: nem egy szomorú, a vészkorszakra, a füredi zsidó közösség megsemmisítésére emlékező kiállítást tervezünk, hanem olyan tudósokat mutatunk be, akik, ha nem menekülnek időben, ugyancsak áldozatai lettek volna a faji alapú öldöklésnek.""".....AHHHAAA ! ÉRTEM ! B.MEG. TELE VELETEK MÁR MAGYARORSZÁG ! AMELYNEK A FELE LAKOSSÁGA MÁR KIMENT MIATTATOK KÜLFÖLDRE DOLGOZNI, HOGY ÉHEN NE HALJON ! A MÁSIK FELE MEG A LAKÁSÁBAN FAGY MEG, MERT NINCS PÉNZE TÜZELŐRE . VAGY ÉHEZIK A KIFOSZTOTT, KIÜRESEDETT FALVAKBAN, MERT 100 %-OS MUNKANÉLKÜLISÉG VAN, A KÖZMUNKA MEG HAVI 50 ERET ÉR ! OPRBÁN MEG A MAGYAROK ÉLETSZÍNVONALÁNAK EMELÉSÉRE SZÁNT UNIÓS MILLIÁRDOKBÓL EZEKET RENESZÁNSZOZTATJA !

rockjano 2018.04.05. 22:15:02

Egyetértek teljesen...mondjuk én soha nem szavaztam rájuk...

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2018.04.05. 22:19:25

@sumes67: Az ellenzék évek óta a kerítés lebontásával fenyeget, és persze felsőkorlát nélküli arab bevándorlással. És eközben az MSZP miniszterelnök jelöltje, kijelenti, hogy neki nem kell az alkotmány, azt Ő nem fogadja el,mert csak a sária törvényben hisz. Vona Gábor a másik miniszterelnök jelölt, a legerösebb ellenzéki párt vezetője 0-24 orában RETTEG Allah-tól. Egyértelmű, hogy ezek ISZLÁM FANATISTÁK, akik iszlamizálni akarják az országot, és kiszolgáltatni az araboknak.

2018.04.05. 22:55:49

@videki gyerek: aha, tehát te is csak egy kis fideszcsicska vagy, aki itt véded a mundér becsületét, mert leosztanak neked is a pénzből.. taps.. csak így tovább

2018.04.05. 22:56:41

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: nézzél még m1-et, ott hallhatsz ilyen baromságot. Eddig egyedűl viktorkád hozott ide migránsokat, jóval túlteljesítve a tervet.

MACISAJT 2018.04.06. 02:07:09

Már csak két nap ebből a parttalan óbégatásból, hogy így a Fidesz meg úgy a Fidesz.
Lófaszt a Fidesz a legfőbb gond.
A Fidesz olyan amilyen, amúgy az egyetlen kormány képes erő momentán Magyarországon.

A többiek meg...az elsimicskásodott operettnáciktól kezdve a gyurcsányi baloldalig, a sötét zöldeken át
a momentum nevű hekkelés pártig :_ mint egy Dohány utcai lakodalmas kutyahányás.
Szóval még két nap.
Aztán utána ismét négy évig ugyanúgy lehet óbégatni mint 2010-ben és 2014-ben, hogy a gonosz Orbán....és vége mindennek és utolsó pillanatban vagyunk még a nemzethalál előtt és fogjunk össze:
nepszava.hu/cikk/1007464-az-utolso-pillanatban-vagyunk---neves-kozeleti-szemelyisegek-felhivasa...

Muhaha

VáradiJános 2018.04.06. 06:34:58

@Brendel Mátyás: nálad szinte vallási kérdés a választás, anyád kitagadna ha nem fröcsögnél a magyarság ellen

VáradiJános 2018.04.06. 06:35:54

@Peter Götz: megamedve, legyen szép napod, a vasárnap estéd úgyis kemény lesz

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.04.06. 07:11:09

:D Sosem voltál Fideszes! Az ilyen hazug írások miatt van az, hogy ha nem a Jobbik (LMP, Momentum) jön, akkor inkább maradjon a Fidesz! Remélem a baloldal megy a levesbe április 8 után! Senki nem fog értük könnyeket hullajtani!

Terézágyú 2018.04.06. 07:55:43

":D Sosem voltál Fideszes!"

Bírom, hogy még ezt se hiszik el :))

Persze ha úgy vesszük CSAK az volt igazán fideszes, aki MÉG MOST IS fideszes... :)
Aki MÁR nem fideszes, az sose volt az és punktum :))))))))

Lásd még a volt mszmp-tagokat a fideszben: mindig az a lényeg, hogy MOST fideszes valaki...

Még szerencse, hogy én már akkor is rühelltem a fideszt, amikor még liberális volt, és én is annak tartottam magam :)

Mert hiába volt liberális (jobberek kedvéért: libsi) akkor, már akkor is kibukott belőlük az alapvető tahóság.

MACISAJT 2018.04.06. 08:19:03

@Terézágyú: "Persze ha úgy vesszük CSAK az volt igazán fideszes, aki MÉG MOST IS fideszes... :)
Aki MÁR nem fideszes, az sose volt az és punktum :))))))))"

Egyrészt, tele van az ország volt fideszesekkel...Kezdődött az 1993-as bebukott sorosista puccs nyomán távozókkal, a fodorgáborokkal, ungárklárákkal, vágvölgyi békkel etc., akiknek nagy része aztán kikötött természetes közegükben, az szdsz-ben...
Gyurcsány kultúszminisztere, bozóki andrás nem fideszes volt?
Aztán máig sorjáznak a "volt fideszesek" a szelényiektől hadházy ákosig...

Azon viszont nem kell csodálkozni, ha kiröhögik így a választások előtt az index&társain megszaporodott
"fideszes voltam de mára csalódtam" egy kaptafára született posztokat...
Mert világos hogy ezek kötelező tematikájú kamuk, céljuk csak a Fidesz- gyűlölet, nem véletlen hogy egy életképes alternatívát nem tudnak mellé tenni.

Exploiter 2018.04.06. 08:40:28

"A helyzet az, hogy a Fidesz ma már ismét elvesztené a választást: úgy kivágnák a szavazók, mint annak a rendje. De ma már nem lehet. Gondoskodtak róla. "

Én sosem voltam fideszes, mert sosem tetszett a retorikájuk.

De ez a gyakran hangoztatott tétel hazugság, önbecsapás és a felelősség áthárítása.
Milyen választási rendszerben, milyen matematikával lehetne elérni, hogy ne az a párt nyerjen, amelyiknek akkora a támogatottsága, mint az összes többinek együtt? Mit kéne tenni ez ügyben? Aki a fideszre szavaz, az csak fél szavazatot ér? Még úgy sem tudná megelőzni egy másik párt sem.

Nem, nem dobnák ki őket. A fidesz gárda lelkesen szavaz. Az ellenzéki, jóval kisebb gárda lelkesen szavaz. A maradék, aki tehetne valamit, az meg köp egyet és inkább elmegy horgászni, szép az idő. Mert senki nem tudta vele elhitetni, hogy őt szeretné képviselni, végre, egyszer az életben.

Void Bunkoid 2018.04.06. 09:13:17

@Voznyák Pista: ez nem érv.

A "kisembernek" MINDIG szarabb volt, akár most, akár 20 év múlva a jövőben, akár 200 évvel ezelőtt, de még az őskorban is a kisember evett gyökeret meg az erdő szélén gyűjtögetett gombát, mert a tápos alfakanok zabálták fel a nagynehezen árokba zavart és agyonvert szarvast.

Az, amit már írt valaki, a jövő nem mindegy, hogy hogyan lesz szarabb. Egy nyugati típusú (ti nevezitek "ballib"-nek) demokráciában igaz, anyagi lehetőségekhez van kötve a dolog, de elvileg bárkinek megvan a lehetősége felül emelkedni kisemberségén.

Az önkényuralmi rendszerekben, amerre tartunk, eleve elrendelés van, ha szolgának születtél, az is maradsz, és az unokád is az lesz. Jelenleg pont erre tartunk ezzel a Putyin-szimpatizálással.

De már mondtam, hogy legalább ma, amikor már annyi forrásból lehet információt szerezni, és mindenki tud olvasni, még a politikusok is, egyszer igazán rájöhetnének, hogy nem kellene ismét a bicepszet mutogató, erősködő-páváskodó, de lényegében bármilyen világhatalmi versenyben már MOST vesztes hatalom (jelen esetünkben Oroszország már megint...) mellé/mögé beállni, mert kb borítékolható, hogy megint szopni fogunk és lemaradunk.

Már szoptunk a dekadens Osztrák-Magyar Monarchiával, a Harmadik Birodalommal, és a Szovjetunióval is. Negyedjére nem kellene még egyszer önként beledugni a farkunkat a turmixgépbe, az a 0,001 százalék esély, hogy hátha elromlik a motor, és mi büszkén felállhatunk, hogy milyen bátorgyerekek vagyunk, az nagyon kevés.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.06. 09:18:00

Velem is így volt..

Mitöbb Puzsér barátommal is .

Ma már tudjuk, csak a szocialisták tudnak minket megmenteni a mindent felölelő gonsoz náciktól:

youtu.be/Cj0fB5zpBd4

Hogy kerültem én ide? 2018.04.06. 09:21:54

Senki, aki valaha is a fideszre szavazott, nem moshatja le magáról a bűnt és szégyent, hogy ezt a szemét bandát a nyakunkra hozta. Kár a magyarázkodásért.

Terézágyú 2018.04.06. 09:23:55

@MACISAJT:
Fogalmad sincs, hogy mit írtam, de hát persze hogy nem érted, ha csupa narancs az agyad...

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.04.06. 09:34:37

@Hogy kerültem én ide?:
Pontosan így van.

Mi Homo sorosensusok, megmondjuk hogy kinek kell szégyellni magukat, és azt is, hogy kire kell szavazni.

Mi tudjuk a jót, csak vannak sajnos akik képtelenek befogadni az áldást amit hozunk nekik.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.06. 10:19:58

@csobi2011:

A fidesznek a szavazásra jogosultak körében olyan 30%, vagy még tán annyi támogatottsága sincsen. De ennek a 30%-nak a 99%-a fegyelmezetten elvonul most vasárnap is ikszelni.

Ezért mondják, hogy 70%-os részvétel mellett a fidesznek kampec.

Kivlov 2018.04.06. 10:25:06

Haver. A fityisznek 40-45 %-nyi szavazata van. Azaz őket akarják a legtöbben. Ennyi. Az írásod meg f*szság...

VT Man 2018.04.06. 10:34:38

"Az a Fidesz, amelyik most persze a választást is elcsalja."

Aha, tehat elcsaljak a valasztast.

Akkor milyen kormanyvaltasrol ir a posztolo? Ha elcsaljak, akkor marad a Fidesz.

Vagy ez a keszulo narrativa? Ha marad a Fidesz, akkor biztos azert, mert a diktator elcsalta?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.06. 10:35:46

@Terézágyú:

"már akkor is kibukott belőlük az alapvető tahóság."

Például?

VT Man 2018.04.06. 10:37:25

@Exploiter:
"A fidesz gárda lelkesen szavaz."

Es miert na szavazna?
Nottek a fizetesek, csokkent az SZJA, mar megeri legalisan kiadni az alberletet (nagyon kedvezoek az adok), csakadi adokedvezmeny, stb...

Ezzel szemben az alternativa az, hogy netto 200-300 ezer felett kemeny adoemeles a "gazdagoknak"?

Hol van az az ellenzeki part, amelyik megtartana a jo dolgokat, es csak a rosszakat szamolna fel?

Exploiter 2018.04.06. 10:39:52

@VT Man:

Igen, ez is egy jogos kérdés, amit nem lehet lesöpöri azzal, hogy a haza többet ér, pedig sokan jobb híján megpróbálják.

Terézágyú 2018.04.06. 10:44:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Most mondjam, hogy már a brezsnyeves-csókolózós plakát is tahóság volt..? :)

Merthogy Brezsnyevvel nem az a gond, hogy csókkal üdvözölte az elvbarátait...

Trackers 2018.04.06. 11:01:57

@VT Man: Persze hogy ez.

A következők várhatóak:

1. Többen nem szavaztak a Fideszre, mint rá, azaz csaltak.
2. Egyébként is csaltak.
3. Nácik, rasszisták, megosztóak.
4. EU feljelentések, eljárások.
5. A magyarok megérdemlik.

2014 reloaded.

Void Bunkoid 2018.04.06. 12:14:57

@VT Man: amúgy csendben megsúgom, a "nőttek a fizetések" többnyire csak Budapestre, meg a nyugati határ úgy 50-80 kilométeres körzetére (ahonnan már megéri Ausztriába ingázni dolgozni) igazak, a Dunától, de méginkább a Tiszától keletre még mindig egy 200 ezer forint bruttós fizetés (ami nettó 133e, valljuk be, nem olyan sok az ma már, viszont orbitális a főleg észak-kelet magyarországiakra legjellemzőbb 50-60 ezer nettós közmunkárbérhez képest) is akkora úrhatnámság, hogy nemigaz.

Majd arra szavazok, aki megígéri, hogy felhozza az ország keleti részét. Infrastruktúra, utak, oktatás, és igen, mezőgazdaság fejlesztése, támogatása. K-Magyarország nagy része egy nagy lapos puszta, adja magát, hogy a földből kellene valami eladhatót előteremtetni.

Lehet, hogy nem beszélnek olyan ízesen, mint Erdélyben, de speciel a Tiszántúl gazdasági-politikai szempontból jóval "Magyarországabb". Ezzel a területtel kellene elsősorban foglalkozni, mert előbb-utóbb a három-négy éve még munkanélküli, jelenleg közmunkás tömegnek is ki fog nyílni a csipája, ha megtudja, hogy nem kell Angliáig menni söprögetni meg mosogatni, elég kétszáz kilométerrel is arrébb menni egy négyszer akkora fizetésért, és akkor majd sipákolhatnak a helyre pilisi meg bakonyi falvak, hogy a sok keletmagyar migráns teleszemeteli az utcákat meg beverik Józsi bácsi száját a kocsmában, mert a helyi focicsapatnak szurkol, és nem a túrszentborzasztói FCnek.

Trackers 2018.04.06. 12:29:28

@Void Bunkoid:

Tiszántúlra jártak 2002-ben a román vendégmunkások idénymunkára.

Aztán jöttek az elkúrók, és 2010-re annyira lerohasztották a lehetőségeket, kifosztották csődbe vitték (Gyurcsány-Bajnai) a mezőgazdasági üzemeket, hogy tömegesen mentek csődbe a gazdák.
2010-ben már onnan jártak Romániba idénymunkára.

Ma már annyit legalább javult a helyzet, hogy nem kell oda menni ahogy az elkúrók alatt, hanem itthon is megkapják azt a pénzt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.06. 12:47:22

@Terézágyú:

Azért kérdezem, mert én 93-94-ig nem voltam róluk rossz véleménnyel. Egyértelműen akkor lett rossz róluk a véleményem, amikor 94-ben ovi elmondta az első forduló után, hogy átment rajtuk a varsói gyors.

Ugyanakkor már a 94-es kampányban feltűnt, hogy az érik a narancson kívül nem fogalmaztak meg üzeneteket.

nemecsekerno_007 2018.04.06. 13:26:11

Te hívő vagy, de a politika nem vallás.

Dr. Fotos 2018.04.06. 15:46:09

Azt mondod: " A váratlanul rájuk köszöntött négy év ellenzékiség lehetett az, amikor eldöntötték, hogy ha még egyszer megszerzik a hatalmat, akkor foggal-körömmel ragaszkodni fognak hozzá, minden áron, semmitől vissza nem riadva, mindent bevetve, és mindent megkaparintanak, és bárkivel, bármivel együttműködnek annak megtartása érdekében. Ekkor dolgozhatták ki azt a nagyon összetett és a mai napig mesterien működő tervet, amelynek lényege a teljes ország megszerzése és markukban tartása, bármi áron, úgy gazdaságilag, mint politikailag."

En azt mondom tevedsz! Ezek nem dontottek el semmit. Egyszeruen arrol van szo, hogy amikor megkaptak az elso ketharmadot Orban raeszmelt mekkora lehetoseg van mogotte. Volt is valami elszolasan Orbannak az elso ketharmados gyozelem utan ahol felvazolta, hogy korlatlan lehetoseget kaptak de most nincs idom ezt kikeresni a hirekbol. Lenyeg, hogy latszott ahogy megforogtak a dollarjelek a szemeben... Fel is hasznaltak a ketharmadot arra, hogy az osszes feket kiiktassak az intezmenyesitett lopashoz.

Melinda Freeman 2018.04.09. 12:24:54

Ez igazán jól sikerült. Rengeteg blog bejegyzést és cikket olvastam az elmúlt honapban erről, de szinte mindegyik túlságosan érzelmi alapú volt és le alacsonyodott a FIDESZ szintre. Ez érdekes volt, főleg ahogy visszavetetted az egészet 98-ra. Sajnos tudni lehetett, hogy nyernek, a Brexit és Trump megmutatta, hogy hiába hangos a szociális média a “liberális” gondolatoktól abban a pillanatban, hogy valaki belép a szavazó fülkébe arra rakja az x-et akire akarja.

Void Bunkoid 2018.04.10. 07:56:09

@Trackers: elnézést, ha nyernek tűnök, de én LESZAROM, hogy Gyurcsány mit csinált tizenhat évvel ezelőtt.

Volt itt egy kormány, aki NYOLC ÉVIG - ráadásul közel folytonosságban, na jó, 2015-ben ugyen elveszett, de akkor is egyetlen mandátummal, de kétharmados többséggel - kormányzott, és a jelenlegi állás szerint ugyanúgy folytatja, és úgy istenigazából nyolc év alatt BŐVEN vissza lehetett volna hozni azt a szintet, hogy megint a románok jöjjenek a Tiszántúlra vendégmunkálni.

De munka kurvára nem lett, meg infrastruktúrafejlesztés a Tisztántúlon. Csak nyolc új stadion.
süti beállítások módosítása