Blogosz

MESE NINCS.

Elnéptelenedés

2012. augusztus 20. 15:06 - BlogoszEditor

Elképesztő, mi megy itt. Ennyire vad és abnormáils és perverz támadássorozat legutóbb a kilencvenes években érte Romániát a saját vezetése részéről. Azokat akkoriban bányászhadjáratoknak neveztük, s azokat is Iliescuék szervezték - akárcsak a mostani esztelen akciósorozatot. Ráadásul a saját húzásaik sem jönnek be nekik, ezért mindig újabbal és újabbal próbálkoznak, egyre mélyebbre süllyedve.

Most is új fejezet nyílt. Mivel a néppel nem sikerült leváltatnia Traian Băsescu államfőt, most a nép egy részét váltaná le, rúgná ki az USL. Egyes hírek szerint több mint hárommillió nevet töröltek a választási névjegyzékből. Minél kevesebben szerepelnek ugyanis a kimutatásban, annál könnyebb elérni az 50%+1 fős küszöbértéket, amellyel érvényesnek nyilváníttathatnák a Băsescu menesztéséről tartott népszavazásukat, s megszabadulhatnának Băsescutól.

Hihetetlen: sok év alatt egyszer sem tudták megverni Băsescut, eltüntetni sem. Pedig nagyon sokszor próbálkoztak, mindenféle módon. Mindig Băsescu, a titkosszolgálatok jó barátja győzött, azok ellenében, akik szintén a titkosszolgálatok jó barátai, ráadásul már az 1989-es államcsínnyel is bizonyították rátermettségüket, továbbá évtizedekig szorongatták és rángatták vissza Romániát, mindenféle módon. És most ismét itt vannak, és megint ez teszik. Érdekes küzdelem, érdekes eredménnyel...

Most egy minden eddiginél összehangoltabb akciósorozatot, igazi hadműveletet indítottak: jóelőre mindent jól megszerveztek, majd amit csak tudtak, elcsaltak - de így sem jött össze a referendumukon sem. Úgyhogy akkor a szavazásra jogosultak számát piszkálják most, azt faragnák le, mesterségesen. Azaz hamisítanak, minden eszközzel. És a legfontosabb, amit ennek kapcsán észre kell vennünk, hogy immár ellenünk, kifejezetten Románia lakossága ellen fordult őrült vergődésében az USL. Közvetlenül minket támadnak már, szavazópolgárokat dobnak ki a névjegyzékből.

Egy kimutatás szerint minimum 1.374.360 választópolgárral kell leszámolnia az USL-nek. Legkevesebb ennyivel kell csökkentenie a voksolásra jogosultak számát a jegyzékben ahhoz, hogy célt érhessen, s érvényesnek nyilváníttassa az alkotmánybírósággal a referendumot. Hiszen - mint mondtam, s remélem, érthetően fogalmazok - minél kevesebb a szavazásra jogosultak száma, annál könnyebb alacsony részvétellel is elérni az urnákhoz járultak 50%+1 fős küszöbértékét, amellyel érvényesíttethetik a referendumot.

Minden esetre biztos vagyok benne, hogy akármit lép most az amúgyis gyanúsan sokat vacakoló alkotmánybíróság, meg egyáltalán, akármi is történik bármelyik frontvonalon, a háborúnak nem lesz vége az ősszel esedékes parlamenti választásokig. És most olyan helyzet alakult ki, ami azért még így is igen ritka: amikor nagyon nehéz megjósolni, hogy mi lehet a választások után, nehéz megmondani, mi számít most inkább papírformának, s ki mit tartogathat még.

Az ilyen helyzetet hívják egyébként politikai instabilitásnak. Tulajdonnévvel élve pedig Romániának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr534721648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása