Blogosz

MESE NINCS.

C-aşa-s maghiarii, ungurii, secuii, esetleg ceangăii noştri. Adică ai lor...

2011. október 20. 19:38 - BlogoszEditor

 

És igen: egy újabb jogos kérdés is van.
Így hangzik: melyik az a maghiar, ungur, secui, ceangău, vagy miféle uniune, amelyik szinte állandóan a guvernárén terpeszkedik, deceniik óta, de épp csak annak a comunitáténak az intereseit nem reprezintă, amelyiknek a nevével visszaélve şmecherkedik és afacerézik - viszont sok hátramozdítás után még azt is képtelen volt elérni, guvernământ factorként is, hogy a mostani recensământ chestionárjaiban a maghiaroknak egységes megnevezésük legyen, ne pedig külön maghiar, ungur, secui, ceangău?
 
És ha valamelyik maghiar, ungur, secui, esetleg ceangău netán jigneálva érzi magát ettől a felvetéstől, s szerinte nincs confuzie a már tartó recensământ alkalmával, ilyen relaţiében is, akkor figyelmébe ajánlom a legújabb ştirét.
Előrebocsátva: az Uniune ugyan képtelen volt unic terment obţineálni nekünk, maghiaroknak, de nagy arccal kampányolni, azt tud, azt hangoztatva, hogy mindenki csakis "maghiart" diktáljon be (NEM ungurt, vagy mást). Ehhez képest tehát itt az Agerpres ultima oră ştiréje (kiemelések tőlem):
 
"În decursul zilei de joi, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a adus şi el in discuţie chestiunea declarării etniei in cadrul recensâmântului. Acesta le-a recomandat maghiarilor să-şi declare identitatea naţională şi nu pe cea regională, deci să spună că sunt unguri şi nu secui sau ceangăi".
 
Ei, aşa, mulţumim încă odată, UDMR!
Pentru atâtea şi atâtea...
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr93318343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaqukk 2011.10.21. 07:50:20

Politikai virágkötészet, chestionárcsokorban egyetlen szál őszinte ígéret: anno, szavazás.A roma érdekképviselet after-lastminute kampányolt a terem előtt,viccesen odaszólva”szavazzon ránk, domnişoară, că meglopjuk a piacon, ha nem „

kaqukk 2011.10.21. 10:08:50

Virágkö(l)tészet khm

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2011.10.21. 15:57:53

@kaqukk: Hopp, ott a kis rasszizmus. De neked ez is jól áll. :D

kuzi 2011.10.22. 12:52:42

Tök igazad van, ezekkel a cselekkel (UNGUR??, maghiar, secui, stb.)sok lököttben feltámasztják az "önérzetet": naná, hogy én SZÉKELY vagyok, merhogy mi sz..tuk a magyarokat! Ilyen idiótaságot!!Brrr...
Az Uniune megint LESZEREPELT!!ű

Egyébként meg, szellemes az írásod :!
--tetszik--
Viszont: aki érti kaqukk magasröprű hozzászólásait, emelje fel a kezét :)!
Na?

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2011.10.22. 13:02:41

@kuzi:
Köszi. :)
Amúgy én értem. Emelem.

B_Bori · http://hetedhetorszag.blogspot.com/ 2011.10.24. 16:01:40

Jah és vigyázzatok: újabban azt hallani, ceruzával töltögetik ki a formulárokat a kedves polgártársak... :))
süti beállítások módosítása