Blogosz

MESE NINCS.

Nem szól(ok) mindenkinek

2013. december 24. 17:17 - BlogoszEditor

Akik utálják, azoknak kívánok boldog karácsonyt. És akik félnek tőle, azoknak. Akiket befeszít néha. Akiknek már csak pont ez hiányzik: egy jó kis szeretetünnep. Akiknek bezárkózik az agya és kihagy a szíve és bepárásodik a szeme tőle. Akik szépen viselik, de akiknek eltűnik a békességmáz az arcukról, és legörbül az ajkuk, ha a nagy ünneplés közben pár pillanatra egyedül maradnak a szobában.

Akiknek a kedves-butus-aranyos karácsonyi film nézése közben is láthatatlan drótok kaparnak a hasukban. Akiknek a bejgli egy picit könnyízű is közben-közben. Akik benéznek a templomba is, hogy hátha, de ott is csak gombóc a torokban az ünnepi menü. Akik minden ünnepi előkészületet befejeztek, minden szép és tiszta és ragyogó - és most már csak azt várják, hogy mikor jön a békesség és a többi nagyszerű érzet a felkészített lelkükbe, de aztán jövő ilyenkorig is mind csak várhatják. Akik alig várják, hogy elmúljon, azoknak kívánok boldog karácsonyt. Igenis, akkor is, boldog karácsonyt. Sőt, épp azért.

A többieknek nem kell, ők valahogy ellesznek, elvannak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr145707380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása