Blogosz

MESE NINCS.

Ilyen, amikor a magyar címernek farka van. Ráadásul erekciója is (VIDEÓ)

2023. július 31. 22:53 - BlogoszEditor

Téma: hogyan profanizáljuk és nevettessük ki a saját nemzeti jelképeinket, ráadásul épp nagy, námzáti buzgalmunkban?

Kompozíció: nemzeti f@szméregetés – tárgyiasulva. Helyszín: Nagyszántó, Bihar megye, Románia, a református templom fala.

De – mint arról már beszámoltam – ott más baromság is található ám, nevezetesen a templom kerítésére feltettek egy emléktáblát a koronavírus-járványról, pontosabban arról, hogy a pandémia miatt pár istentisztelet elmaradt. Erről a szintén abszurd izéről itt olvashatnak.

Ám most nézzük ezt a másik szépséget. Hogy ez zászlótartó, mi? Jó ötletnek tűnt – mondanám, a kitalálója helyett, de szerintem már eleve az ötlet sem jó, hiszen abban a fázisban is ordít róla, hogy ez így nem lesz rendben. Akkor még nem az ugrik be elsőre, hogy a címernek merevedése lesz, hanem – jó esetben – az, hogy ez az egész kompozíció, lobogóval együtt is egyszerűen túlzás. Na de ilyet kivitelezni, legyártatni, megvalósítani már eleve és elkerülhetetlenül giccset eredményez. Tehát épp az ellen hat, ami lenni akar, pont nem szép és felemelő és megható, hanem vizuálisan is kínos, lesújtó és nevetséges. De hát beszélhet az ember azoknak, akiknek pont az ilyesmitől áll fel, akik az ilyesmibe vannak belemerevedve, akik az ilyesmire izgulnak, akik az ilyesmit kedvelik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr9718183353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása