Blogosz

MESE NINCS.

Kampányterror

2012. november 04. 20:08 - BlogoszEditor

Attól, hogy régi lemez, még ugyanolyan felháborító ami rajta van: már megint, azaz még mindig magyarokat terrorizál az RMDSZ! Mégpedig a saját alpári politikai érdekei miatt. Részletek itt.

Tehát az van, hogy ismét rendőrséggel zaklattat egyszerű, úgymond civil magyarokat a nagyobbik párt - amelyik közben persze magának vindikálja a magyar érdekek képviseletét. De persze szó sincs arról, hogy a magyarságot képviselné. Maga ez az eseménysorozat is mutatja, hogy ehelyett valójában hogy viszonyul a magyarsághoz...

Már a mumusa, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bejegyeztetése táján ráuszította a román karhatalmat azokra a magyarokra, akik aláírásukkal támogatták az új párt bejegyeztetését. Na persze az EMNP sem angyal, sőt, az sem más, mint egy párt. Azaz eleve sáros. Úgyhogy akár élni is lehet a gyanúperrel, hogy hamisítottak is aláírásokat. Az addig rendben is lenne, hogy az RMDSZ ezeket akarta-akarja kiszűrni. Már ha ezt akarná. De nem ezt akarja: a Napnál világosabb, hogy amikor annak idején ráküldte a rendőröket számos megyében azokra, akik aláírták az EMNP-t támogató íveket, eleve az új párt bejegyeztetését akarta megakadályozni. (Hasonlókat játszott el az MPP regisztrálása előtt és után is.) Ám mivel a bejegyeztetést nem tudta megakadályozni, most akár utólag is szeretne csomót találni a kákán, hogy adott esetben kérhesse a bejegyeztetés érvénytelenítését. Plusz azért is jó az RMDSZ-nek az egyes magyarok elleni terror, mert így a válsztások előtt rá tud ijeszteni az EMNP támogatóira - hátha így kisebb arányban mennek el szavazni, s ezzel kevesebb mandátumot veszít az RMDSZ.

További cinikus részlet, hogy épp akkor indíttatták el a máig is tartó akcióikat a román rendőrséggel, akkor küldették ki az egyenruhásokat számos megye sok falujába, meghurcolni a magyarokat, amikor kormányon voltak: az RMDSZ kormánybiztosai, illetve a kormánybiztos-helyettesei koordinálták a gyakorlatba ültetést az egyes megyékben. Tessék: erre (is) "jó", hogy az RMDSZ kormányon van. És ugyebár épp azzal szokta demagóg módon indokolni, hogy állandóan a hatalomban akar ejtőzni, hogy "ez a magyarság érdeke". Aha. Látjuk. Ebből is.

Szóval ez zajlik. Ám ezek csak a piszkos részletek. De egy előző szinten maga az elv is súlyosan sérül már, s mutatja, hol tart a romániai magyar politika, illeve milyen végletesen elszakadt épp a magyarságtól. Vagyis azoktól, akiknek a nevében teljesen hamisan fellép, akikkel visszaél, sőt, akiket egy ideje már terrorizálni sem rest, ha ez áll érdekében.

Na persze semmivel sem lenne jobb az EMNP sem, hiszen kifejezetten azért alakult, hogy minél többet tudjon megszerezni magának az RMDSZ-birodalomból. Semmi más célja nincs valójában, s ez a párt sem jelent semmit a közösségnek. Az nagyobbik erő tiszta opportunizmusra épül. A kisebbik arra is, valamint a konjunktúra kihasználására. Ám a lényeg az, hogy mindkettő teljesen távol áll a magyarságtól, abszolút belterjes és csakis saját célokat követő két politikai projekt. A különbség - egyelőre (?) - annyi, hogy a kisebbik erő csak megvezeti  magyarságot, de nem terrorizálja, a nagyobbik viszont a karhatalom kiküldésétől sem riad már vissza. Amúgyis emlékezhetünk: ahogy választásról-választásra fogy az RMDSZ támogatottsága, úgy lesz egyre durvább, s úgy fordul egyre inkább a magyarok ellen. Sok esetben hallottunk már régebben is olyanokat, hogy a képviselőik zsarolták-zsarolják az embereket, különféle - alanyi jogon járó - járandóságok megvonását helyezik kilátásba, ha nem azt teszik a civilek, amit a politikai katonák akarnak, a kiskirályaik napi ügyekben akadályozzák az embereket, ha úgymond nem megfelelő a beállítottságuk, akadályokat gördítenek magyarok elé a magyarok "képviselői".

Külön röhej, hogy Kelemen Hunor épp pár napja mondott egy olyan ordas kampányhazugságot, hogy "az RMDSZ nemcsak a szavazói érdekeit képviseli, hanem minden magyarét". Az. Pont az. Láttuk és látjuk. Vannak, egyre inkább vannak "jó" és "rossz" magyarok a Párt számára.

Az "alternatíva" pedig szintúgy teljesen hiteltelen. Az EMNP ugyanis azon dolgozik, hogy az RMDSZ-től mandátumokat vegyen el (ami nekünk, magyaroknak amúgy mindegy, hiszen az eddigi magdátumai révén sem képviselt mindket az RMDSZ, csakis önmagát, az ügyleteit), ugyanakkor, ugyanaz az EMNP állandóan összefogna az RMDSZ-szel, folyton döngeti az ajtaját. És közben ugyanez az EMNP kifogásolja, hogy az RMDSZ magyarokat zaklat és zaklattat. De azért együtt "dolgoznának" vele, alig várják. Szóval teljesen széttartó a kommunikációjuk. Egy irányba mutatnak viszont az EMNP céljai: vagy az RMDSZ-szel együtt csinálni ugyanezt, vagy ha ez nem megy, akkor külön utakon, de folytatni a bizniszeket.

Íme tehát: a magyar egység eszméje már rég valósággá vált. Hiszen teljesen egységesen a nyakunkon ülnek és belőlünk élnek - nem, nem értünk, hanem belőlünk.

Úgyhogy ismét üzent ám a polgárok terrorizálásának, valamint a süket demagógia nagymestere, Sztálin elvtárs, 1928-as írásai révén, s csókoltatja az egész bandát maffiát:

P1610085.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr224889001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása