Blogosz

MESE NINCS.

Most ugrik a majom a (zavaros) vízbe

2012. november 07. 20:57 - BlogoszEditor

A kampány önmagában is mindig nevetséges és sajnálatos. És persze alpári. Eredendően is az, akárhogy művelik.

De ez aztán... Már régebben is jeleztem: Nagyváradon azért állítják fel a Holnap Irodalmi Társaság tagjait ábrázoló szoborcsoportot, hogy kampányolhassanak vele.

Így is lett: a szoborcsoportot (halasztást követően) épp pár napja, a választási kampány előtt avatták fel - ma pedig meg is tartották ott az RMDSZ megyei szervezetének kampánynyitóját. Ugye. De még hogy... Egészen viccesen.

Az önmagában is a holnaposok, illetve Ady Endre, Dutka Ákos, Emőd Tamás és Juhász Gyula emlékének meggyalázása, hogy politikai célokra használják őket. Aztán amilyen módon teszik ezt, az még hozzáad a dolgohoz: ettől már nemcsak profán, hanem egyenesen cinikus, de módfelett komikus is. Az RMDSZ parlamenti képviselő- és szenátorjelöltei, meg egyéb emberei ugyanis egyszerűen kihurcoltak néhány asztalt és széket, és odaültek Adyék mellé. Ez ám a majmolás. És ez ám a kampánycélból való majomkodás.

Elképesztő. Pózolj Adyval. Ripacskodj Dutkával. Futtasd magad Emőddel. Menőzz Juhásszal.

De beszéljen a csodálatos fotó. Azaz makogjon. Ugyanis a megfelelő szögből nemcsak a propaganda látható, hanem a lényeg is. :))

 

IMG_7393.JPG

 

Na igen: amit a politikusaink velünk művelnek, az etnobiznisz. És - lám, immár szemmel is látható - monkey business is...

Úgyhogy - ebből a méltóan ízléstelen alkalomból - ismét üzent ám Sztálin elvtárs is, aki - bár halálból kifolyó akadályoztatása miatt személyesen nem lehetett ott - lélekben és szellemiségben mindig ott van az ilyen rossz, a magyarságot, meg alapból a szépérzéket is eleve bántó komédiákon felemelő ünnepségeken:

 

 P1610076.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr824896005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása