Blogosz

MESE NINCS.

Hát süket vagy, bszd mg?!

2021. március 22. 19:49 - BlogoszEditor

Cseng a fiatal nő telefonja: a tipikus Messenger videóhívás-hang ismétlődik, már sokadszor.

Egyre csak cseng, régóta, de nem veszi fel, sőt, elő sem veszi a zsebéből. Így utazunk: cseng, cseng, cseng, cseng. Nekem is bevillan persze egy idő után a játszi gondolat, hogy "Hát süket vagy, bszd mg?!" – mégsem irritál, mert nagyon jól tudom, hogy van olyan, hogy az ember nem hallja a csengést, például itt, a buszon, meg olyan is van, hogy olyasvalaki keresi, akinek nem akarja felvenni. Az ő dolga, nem kell ehhez süketnek lennie.
Aztán a nő már leszálláshoz készülődik, de a készülék még mindig cseng, a zsebében – ekkor már a buszsofőr is hátraszól neki: "Da răspundeți odată la telefon!" ("Hát vegye már fel a telefont!") (Habár mi köze hozzá a járművezetőnek?) De a nő nemhogy válaszra nem méltatja, de oda sem néz. Ekkor egy utas megkopogtatja a hátát, és a hölgy zsebére mutatva szól neki, hogy ott cseng a telefonja.
A nő erre sem válaszol szavakkal. Hanem jelbeszéddel reagál. Kézjelekkel közli, hogy tudja, és elnézést, most hamar leszáll, és majd felveszi utána. A nő ugyanis süket. Sőt, süketnéma.
És amint leszáll, még látjuk, ahogy valóban felveszi: videóhívása van, és jelbeszéddel kommunikál a hívó féllel is.
 
(Hm. Talán Kosztolányi, vagy nemtommár, melyik ismert írónk írt le egyszer egy hasonló esetet, röviden. Hogy nekiment valaki az utcán, mire ő rárivallt, hogy "Maga vak?", erre az illető azt válaszolta, hogy "Igen". Jó sztori ez, de mindig is nagyon erőltetettnek is tűnt, szájbarágósnak, valószínűtlennek, kiagyalt tanmesének. Na, most már nem tűnik annak.)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr7716474274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása