Blogosz

MESE NINCS.

Érdekes találkozás néhány ürgével

2022. május 16. 20:18 - BlogoszEditor

Ilyet sem láttam még itt, nálunk: Bors és Körösgyéres települések között, hátul, a mezőn épült tavaly egy új aszfaltozott út - most pedig, hogy ismét erre tekerek, látom, hogy az út teljes hosszában, annak mindkét oldalán felhúztak egy alacsony betonfalat.

Amely mintegy elzárja az utat a két oldalon lévő mezőktől. Tippem szerint valamilyen árvízi védekezés lehet ez, hogy ha kiönt a Körös, akkor az áradat ne tudjon akadálytalanul haladni. Bár ahhoz meg alacsony ez a fal.
20220516_152207.jpg
20220516_152111.jpg

Szinte teljesen készen van, a legutolsó szakaszán dolgoznak magyar munkások. Meg is kérdezem őket, mi ez. Egyikük azt válaszolja, hogy fal, ürgék és más hasonló állatok védelmére, hogy ne tudjanak feljönni az útra, ahol elütik őket. Most mondd meg: ez hülyére vesz itt egyből. Ahelyett, hogy dolgozna. Na persze már, ürgék... Történt már életemben néhány hasonló eset, amikor városi ficsúrnak néztek vidéken, és megpróbáltak olyan tipikus vidéki-vastagon hülyére venni - de hát most mit csináljak én ezzel az emberrel, aki itt szemtelenkedik nekem, pedig rendesen szóltam hozzá? Mi a helyes megoldás ilyenekkel? Most magyarázzam el neki, hogy ez miért elfogadhatatlan, vagy ugorjak neki, és rázzam meg egy kicsit, vagy fordítsak hátat, és hagyjam az ördögbe?

Szokás szerint annyira meg vagyok lepődve azon, hogy ezt meg meri csinálni valaki, hogy nem is jut eszembe semmi, amit konkrétan léphetnénk erre - úgyhogy inkább még néhányszor megkérdem, hogy most komolyan mondja-e, ő meg állítja, hogy igen. Ürgézik itt nekem tovább. Hiszen tudom, hogy Nyugaton nagyon is vannak hasonló építmények, de hát nálunk..., persze már, majd pont Körösgyéresen, annak is a külterületén épül egy ilyen, ugye. Többszöri kérdésre a többiek is megerősítik, hogy bizony valóban ez a helyzet.

És eszembe jut a kontrollkérdés: akkor elhiszem, ha kiderül, hogy uniós pénzből van ez az egész. Erre azt mondják, igen, abból. Úgyhogy igaz. Na jó, persze ilyen projektekkel is lehet lopni egy keveset, gondolom, az ürgék valójában le vannak ejtve.

Szépen elköszönünk, indulok tovább. Alig tekerek vagy 20 métert, ott van az épülő falban egy foghíj - a közúton pedig egy elütött ürge. Szétkent, de még ki nem száradt belekkel, véres masszaként, de azért felismerhetően.

Na jó. Nem szóltam semmit. Meg vagyok győzve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr5217833035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása