Blogosz

MESE NINCS.

Aratás a galériában

2013. augusztus 19. 15:51 - BlogoszEditor

Érdekli Önt, hogyan készül a kenyér, milyen fő szakaszai vannak a hagyományos előállításának, továbbá mi köze ennek a művészethez és mi az a land art? Nem? Nagyszerű! Akkor Ön a mi emberünk - akiket érdekel, azok úgyis eljönnek maguktól. :)

A dolog lényege, hogy kicsiny kulturális egyesületünk, a Visual Kontakt újabb projekttel jelentkezik. Az elmúlt hónapok során érzékeny termelőmunka is zajlott a galériában. Búzavetés után nézegettük néha, ahogy fejlődik, majd beérik, aztán volt betakarítás, őrlés, később a volt kurátor szerzett egy gáztűzhelyet és egy régi receptet, úgyhogy lesz kenyér is a galériában. Meg kiállítás, meg performansz, meg ilyesmik. A konkrétumokat itt nem részletezem, akit érdekel, itt megtalálja. Ez tehát a Harvest I. elnevezésű projekt.

És a szakaszainak dokumentálása során, a búza növekedésének, érésének, feldolgozásának mindegyik lényegesebb fázisában írtam egy ünnepi verset, vagyis csasztuskát. Mert ez a műfaj talál ide legjobban. Idézi a beteg kommunista mezőgazdaság időszakát, de a mai sok sallangot is meglobogtatja kicsit. És persze politikailag korrektek is a szövegek: kétnyelvűek egyből. Ez csak egyik alkotóeleme lesz az egésznek, ez csak az én apportom. Íme tehát ezek, valamint a szövegek hangfelvételének egyes mozzanatai (a lényeg a szövegen van, csak egyúttal kép is került már mellé, bocsesz. A bemutatón a hangfelvételek fognak menni, a hátam mögött lévő kazalból.)  A szövegek megtalálhatóak a videók leírásaiban amúgy. Nekem az utolsó kettő tetszik jobban - de ez nem számít. Kellemes új kenyeret, kellemes alternatív művészetet, kellemes megnyitót, performanszot, galériát, kellemes csámcsogást! :)

(Na, szóval ezek után mondja akkor valaki, hogy jó volt a kommunizmus, vagy jó manapság a sok képmutató, szépelgő propagandaszöveg. :P )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr395466986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása